Kőszegi szakközépiskolások sikere a szekszárdi Csapó Dániel Emlékversenyen

A szekszárdi Csapó Dániel Szakközépiskola 7. alkalommal hirdette meg mezőgazdasági és élelmiszeripari iskolák tanulóinak a versenyt, melyre a tanulók egy 20-25 oldal terjedelmű írásbeli pályaművel készültek. A pályázatokat szakmai zsűri bírálta, minősítette és pontozta. A legszínvonalasabb munkák szerzőit hívták be szóbeli védésre, melynek során a tanulók 10 perces prezentáció bemutatásával „védték meg” munkájukat a zsűri és az érdeklődő közönség előtt.

Az eredményhirdetésén kiderült, hogy szinte minden témakörben évről évre egyre színvonalasabb munkával készülnek a tizenéves fiatalok.
A megmérettetésre az ország 8 iskolájából több mint 40 diák érkezett, s témáik a pálinkafőzéstől a grillázskészítésen át a bio élelmiszerek termelésén keresztül a zárttéri szarvastenyésztésig terjedtek.
„A komplex vidékfejlesztés lehetőségei” témakörben az első helyet a kőszegi Evangélikus Mezőgazdasági, Kereskedelmi, Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium 11. lótenyésztő osztályos tanulója, Zantleitner Rita érdemelte ki munkájával. Pályázatának címe „A komét múltja, jelene, jövője a használhatóság és az iparművészet tükrében.” Rita a lószerszám készítésének mozzanatait Nagy Csaba kőszegi műhelyében tanulmányozta és örökítette meg. Felkészítő tanára Molnár Zsolt volt.
Az „Állattenyésztés, állattartás napjainkban” témakörben a második helyen a Kelenik Levente, Németh Barna alkotta páros végzett, ők az iskola 10. b osztályának mezőgazdász tanulói. Pályázatuk címe „Béranyák Ostffyasszonyfán?! – béranya program az Ostffyasszonyfai Petőfi Mezőgazdasági Szövetkezetben, avagy az őshonos támogatást nem kapó szürkemarhák piaci értékének növelése”. Dolgozatukban bemutatták a húsmarha ágazat fejlesztésének egyik lehetséges módját az extenzív szürke marha bevonásával, a legkorszerűbb biotechnológiai módszerek alkalmazásával. Felkészítő tanáraik Dr. Mentes Katalin és Dr. Molnárné Módra Nelli voltak.
Gratulálunk a tanulóknak és további eredményes kutató munkát kívánunk!

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.