Kőszegi tűzoltók Vaihingenben

Az alábbiakban Seper András kőszegi tűzoltóparancsnok beszámolóját olvashatják a testvérvárosunkban, Vaihingen an der Enz-ben tett látogatásukról.

Az alapításuk 150. évfordulóját ünneplő Vaihingeni Tűzoltóság meghívására 19 kőszegi önkéntes tűzoltó vett részt a 2009 január 24-én a Kaltenstein kastélyban megrendezett ünnepségen. Stipkovits István a kőszegi egyesület elnöke, és egyben a küldöttség vezetője, a jubileumi ünnepségen beszédet mondott, és átadta a Kőszeg ÖTE ajándékait a Vaihingeni Tűzoltóság parancsnokának Thomas Fais úrnak és ifjúsági vezetőjüknek Dieter Schütz uraknak. Az ünnepséget követő esti programon az elnököt megbeszélésre hívta Vaihingen város korábbi és jelenlegi főpolgármestere Kelberer illetve Maisch urak. A megbeszélésen részt vett továbbá dr. Knödler úr, Baden-Würtenberg tartomány tűzoltó szövetségének elnöke, Ludwigsburg város, valamint több környező település tűzoltó parancsnoka. A Vaihingeni Tűzoltóság szervezésében a küldöttség meglátogatta Stuttgart város új Biztonságtechnikai Központját (SIMOS) valamint több tűzoltó szakmai bemutatót. A küldöttség - mely saját tulajdonú személygépkocsikkal közlekedve utazott Vaihingenbe - 2009 január 26-án érkezett vissza Kőszegre.


  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.