Lakossági tájékoztató

December 14-én, szerdán, 17 órakor a Jurisich Miklós Gimnázium dísztermében kerül sor a szeletív hulladékgyűjtés fejlesztését célzó Nyugat-dunántúli regionális hulladékgazdálkodási projektről (keop 7.1.1.1/09-2009-0009) szóló tájékoztatóra.

Letöltések
Vas megye 127 településének példa értékű összefogásával az Ön lakóhelyén is az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával újul meg a szelektív hulladékgyűjtés rendszere.

A sikeres KEOP pályázat két fordulós. Az első forduló a XXI. századi követelményeknek megfelelő hulladékgazdálkodási program előkészítését és tervezését, a második forduló a megvalósítását támogatja. A létesítmények kivitelezésére, a szükséges gépek beszerzésére a 2. fordulós pályázat elbírálását követően 2012-2014 között kerül sor. A rendszer üzemeltetése várhatóan 2014-ben kezdődik.

Eredményeként 7 településen létesül hulladékudvar, egy településen pedig a meglévőt fejlesztik. Ezeken a helyeken a lakosság térítésmentesen elhelyezheti a háztartásában keletkező nagyobb tömegű papír-, műanyag-, üveg-, fém- és zöld-hulladékot, különféle lomokat és veszélyes hulladékot. Új hulladékgyűjtő szigetek épülnek azokon a településeken, ahol erre még nem került sor. Minden településen bevezetésre kerül a házhoz menő zsákos szelektív hulladékgyűjtés.

A háztartásokban keletkező komposztálható hulladék humusszá alakítására a lakosság komposztáló ládákat igényelhet, azok szakszerű
használatához pedig képzést kap.

További részletek a letölthető szórólapon: Lakossági tájékoztató a szelektív hulladékgyűjtés fejlesztését célzó Nyugat-dunántúli regionális hulladékgazdálkodási projektről

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.