Mária út - útszentelés

Zarándok találkozó és püspöki szentmise Kőszegen

Magyar-osztrák zarándoktalálkozó és szentmise keretében dr. Veres András, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke szenteli fel Kőszegen augusztus 18-án, szombaton a Mária Út határ menti szakaszát és a zarándoklatok több száz éves hagyományának emléket állító három nyelvű (magyar, német, horvát) táblát.

A Mária Út nyugat-magyarországi kijelölése a PILGIMAGE AT-HU határon átnyúló pályázat keretében történt, melyben magyar partnerként Vas Megye Önkormányzata vett részt. A zarándokút Máriacellt és Celldömölköt összekötő főútvonala Kőszegen lépi át a határt, de kiépült egy Vasvár és egy Sopron felé haladó útvonal is. A szombaton 18.00 órakor a Jézus Szíve templomban szentmisével kezdődő rendezvényen a Mária Utat dr. Szabó Tamás, a Mária Út Közhasznú Egyesület elnöke mutatja be, ünnepi beszédet mond Kovács Ferenc a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, a Krumbachból ajándékba kapott zarándoktáblát pedig a kőszegi és az osztrák zarándokok képviselői leplezik le.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.