Megszüljelek…? Vagy Megöljelek…?

Novák-Kovács Ágnes fenti című, második, bővített kiadásban megjelenő mű Tóthárpád Ferenc Kisvárosi ballada című versével kezdődik, a hátsó fedőlapra pedig - Hanák László, Hankiss Elemér, Léhner Zsuzsa gondolatai mellett – a kőszegi költő ajánló sorai kerültek.

"Magyarországon évente mintegy 60 ezer abortuszt hajtanak végre. Kétszáz nő lesz öngyilkos nem kívánt terhesség miatt, 35-45 életképes kisbaba hal meg kihűlés, ellátatlanság következtében."
Mintha csak Kőszegi Virágra emlékezne, e héten adott terjedelmes hírt az egyik országos hetilap Novák-Kovács Ágnes Megszüljelek…? Vagy Megöljelek…? című, második, bővített kiadásban megjelenő könyvéről. A megszállott szerző számtalan megoldást is kínálva az írás eszközével harcol a "halálra ítélt" csecsemőkért.
A 222 oldalas kiadvány kőszegi vonatkozással is bír. A megdöbbentő eseteket ismertető mű Tóthárpád Ferenc Kisvárosi ballada című versével kezdődik, a hátsó fedőlapra pedig - Hanák László, Hankiss Elemér, Léhner Zsuzsa gondolatai mellett – a kőszegi költő ajánló sorai kerültek: "Olvasom a könyvet. Átsüt a sorokon, hogy az író személyes küldetésének érzi, a felvilágosító, a néha elrettentő példákat is bemutató munkát. Ha tehetném, minden tizenéves kezébe odaadnám ezt az olvasmányt. Nem irodalmi élményt, hanem alernatívát, reális választási lehetőséget kínálva elsősorban. Kívánom, hogy minél többen vegyék kezükbe ezt a könyvet, és kívánom, hogy minél kevesebben legyenek azok, akik ha baj van, nem találnak "életbarát kiutat!"

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.