MIÉNK ITT A RÉT

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület az Őrségi Nemzeti Parkkal közösen immár 3. alkalommal rendezi meg Kőszegen az Alsó-réten május 7-8-án a fenti című programot, mely a Madarak és Fák Napja méltó megünnepléséhez csatlakozik.

Klikkeljen a képre!
Letöltések
Az Írottkő Natúrparkért Egyesület az Őrségi Nemzeti Parkkal közösen immár 3. alkalommal rendezi meg Kőszegen az Alsó-réten május 7-8án a MIÉNK ITT A RÉT című programot, mely a Madarak és Fák Napja méltó megünneplése okán lett kitalálva.

A rendezvény 1. napját az intézmények 5 fős csapatversenyére szervezzük, második napja a családoké, melyre ingyenes DOTTO kisvonat szállítja a városból a helyszínre az érdeklődőket.

Kérjük, hogy intézménye a pénteki túlzsúfoltság elkerülése érdekében időben jelentkezzen be az indulási időpontok egyeztetése miatt az Írottkő Natúrparkért Egyesület irodájában!

Miénk itt a rét!

Madarak és fák napja a Kőszegi Tájvédelmi Körzetben
2010. május 7-8. /10-17 óra/


Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság és az Írottkő Natúrparkért Egyesület Madarak és Fák Napja alkalmából 3. alkalommal rendezi meg a "Miénk itt a rét!"című szabadtéri programot a Kőszegi Alsó-réten. A rendezvény a Tiszta Formák Alapítvány anyagi támogatásával valósul meg, a szakmai programrészt a nemzeti park biztosítja.
Az igazgatóság tulajdonát képező védett természeti területen található Alsó-rét természeti értékei között tartjuk számon a program ideje alatt éppen virágzó zergeboglárt és a szibériai nőszirmot, a madarak köréből a berki tücsökmadarat és a tövisszúró gébicset, hogy csak néhányat említsünk.
Egy több mint 2 km-es sétaösvényt kaszálunk a rét fűtengerébe, amelyen madártáblák hirdetik az egyes állomáshelyeket. Lehetőség van egy rövidebb táv bejárására is, amely kb. 1,5 km hosszú. Az állomásokon izgalmas játékokkal találkozhatnak az érdeklődők. Ismerkedhetnek a hangyák bonyolult – az emberéhez rendkívül hasonló – társadalmával, a Gyöngyös-patak vízi világával. Próbára tehetik tudásukat a gombák és az állatnyomok felismerése terén. Kiderül, vajon szorgos madárszülők válnának-e belőlük, és volnának-e olyan ügyes utánozó művészek, mint a szajkó.
A rendezvény első napján, pénteken főként az általános iskolák 4-5 fős versenyzésre elszánt csapatait várjuk, szombaton pedig a szabadba vágyó családokat, baráti társaságokat. A legeredményesebb versenyzőket ajándékokkal jutalmazzuk. A szombati napon 9.30 és 17 óra között a Dotto kisvonat ingyenesen szállítja a helyszínre a városból, majd onnan vissza a városba az érdeklődőket. (Első indulás 9.30-kor a Károly Róbert térről a Kábel-gyári parkolóhoz, majd tovább minden óra 30 perckor, utolsó indulás 16.30-kor. Visszaindulás a Kábel-gyári parkolótól Károly Róbert térre: 10.00 óra, majd tovább minden kerek órában, utolsó visszaindulás 16.30 óra)
A helyszín a 87-es főútról a város előtti OMV benzinkútnál lekanyarodva közelíthető meg.
Mindenkit szeretettel várunk, játsszunk együtt a réten!

További információ:
Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont Kőszeg, Aradi vértanúk parkja, 94/563-174, www.buboscinege.hu, buboscinege@isiscom.hu

Írottkő Natúrparkért Egyesület Kőszeg, Rajnis u. 7.
94/563-120, www.naturpark.hu, ine@t-online.hu

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.