Natúrpark ízei – Orsolya napi vásár

2007. október 21-én és október 22-én 10-18 óráig a Jurisics-vár udvarán a natúrpark termékeinek kóstolója és vására, gesztenyesütés, kürtőskalácssütés, borkóstoló, kézműves vásár, kulturális programok, a natúrpark településeinek bemutatkozása, Kőszegi Csemege: cukrászati bemutató és vásár, nemzetiségi horvát, német gasztronómiai bemutató, szabadtéri főzés, főzőverseny.

Natúrpark ízei – gasztronómiai fesztivál és Orsolya napi vásár - Gasztronómiai utazások az Írottkő Natúrparkban, ismerkedés a helyi és a nemzetiségi specialitásokkal

2007. október 21-én és október 22-én 10-18 óráig a Jurisics-vár udvarán a natúrpark ízeinek kóstolója és vására

A natúrpark termékeinek kóstolója és vására, gesztenyesütés, kürtőskalácssütés, borkóstoló, , kézműves vásár, kulturális programok, a natúrpark településeinek bemutatkozása, Kőszegi Csemege: cukrászati bemutató és vásár, nemzetiségi horvát, német gasztronómiai bemutató, szabadtéri főzés, főzőverseny

Meghívott vendégeink: a magyarországi Natúrparkok kézművesei, és a Geschriebenstein Naturpark települései. A rendezvényen képviselteti magát az ÍROTT-KŐ EREJE LEADER térség is.
Terítéken az ősz ízei

PROGRAM:

okt. 21. Vasárnap
Nemzetiségek napja
15.00 – 15.30 Kőszegfalvi Nemzetiségi Kórus
15.30 – 16.00 Alpensänger Nemzetiségi Kórus
16.00 – 16.30 Maitz József és tanítványai (harmonika)
16.30 – 17.00 Zora Horvát Nemzetiségi Énekkar
17.00 – 17.30 Cakavci Tánccsoport és Tamburazenekar

okt. 22. Hétfő
15.00 – 15.30 ATARU
15.30 – 16.00 Be-Jó Reneszánsz táncegyüttes
16.00 – 16.30 Gencsi Hagyományörző Néptáncegyüttes és a Boglya zenekar
16.30 – 17.00 Hajnalcsillag Néptáncegyüttes
17.00 – 17.30 Kőszeg Város Fúvószenekara


Érdemes felkeresni az alábbi vendéglátóhelyeket, ahol különleges, a natúrpark termékeiből készült ételekkel várják a vendégeket egész hónapban!
Ízelítő őszi ajánlatainkból:


Alpokalja Panzió és Étterem
Kőszeg, Szombathelyi u. 8-10.
Tel.: 94/360-056
 Pácolt libacomb ropogósra sütve, gesztenyés rakott burgonyával
 Bélszín gesztenyés gombaraguval
 Gesztenyés muffin


Arany Strucc Étterem
Kőszeg, Várkör 124.
Tel.: 94/563-329

 Kőszegi borleves szőlőszemekkel tálalva
 Szűzfalatkák mustban párolva vajon futtatott szőlővel, mazsolás rizskörettel
 Piskóta tekercs gesztenyével töltve forró vörösboros áfonyamártással

Bécsi Kapu Étterem
Kőszeg, Rajnis u. 5.
Tel.,: 94/563-122

 Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal, tökmagolajjal csészében
 Pulykamell steak szalonnás--tökmagkéregben, friss salátával
 Gesztenyés palacsinta csokoládé öntettel

Hotel Írottkő étterme
Kőszeg, Fő tér 4.
Tel.: 94/562-451

 Szüreti saláta-tál
 Szűzpecsenye szőlőmártással, burgonyafánk
 Csokoládés gesztenye-alagút

Kulacs Vendéglő - Bayerhof
Kőszeg, Várkör 12.
Tel.: 94/563-290

 Gesztenyekrémleves
 Gesztenyével töltött sertéskaraj mentás mártással, hercegnő burgonyával
 Gesztenyefánk


Portré Panzió és Étterem
Kőszeg, Fő tér 7.
Tel.: 94/363-170

 Vargánya krémleves
 Hátszín tejszínes vargányás- erdeigombás szósszal
 Gyümölcs- mákos túrótorta


Taverna Flórián Étterem
Kőszeg, Várkör 59.
Tel.: 94/563-072

 Habos burgonyakrémleves vargányával
 Szarvasgerinc borókás káposztával és aszaltszilvás gombóccal
 Grízgombóc körteraguval és vanília fagylalttal


Margaréta Étterem - Csárda
Horvátzsidány, József A. u. 2.
Tel.: 94/365-582

 Rumos gesztenye krémleves
 Tűzdelt szarvascomb szilvamártással
 Almás-mákos rétes


Információ
Írottkő Natúrparkért Egyesület; 9730 Kőszeg, Rajnis u. 7.
Tel.: 94/ 563-121
Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház; 9730 Kőszeg, Rajnis u. 9. Tel.: 94/ 360-113
www.koszeg.hu, www.naturpark.hu
A rendezvényt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium és a Magyar Natúrpark Szövetség támogatja!
Marketingtámogató: Vas Megyei Önkormányzat Turisztikai és Sport Bizottsága!

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.