Nemcsak hazai pályán bizonyított a Dance Jam

A március nagyon fontos hónap a Dance Jam tánccsoport életében, hiszen minden évben ebben az időszakban kezdődnek a versenyek. A városi Művészeti Szemle után március 10-én Tatán került megrendezésre a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetségének elődöntője. A szövetség új tagjaként először mutatkoztak be versenyen, így nagy várakozással készültek. A siker nem maradt el: az Eltitkolt álmok koreográfia 2. helyezést, az Arcok című tánc 3. helyezést ért el. Mindkettő továbbjutott az országos döntőbe.

Nemcsak hazai pályán bizonyított a Dance Jam

A március nagyon fontos hónap a Dance Jam tánccsoport életében, hiszen minden évben ebben az időszakban kezdődnek a versenyek. Véget ér a felkészülési időszak, számot kell adniuk tudásukról. Nagy izgalommal várják, hogyan tetszenek az új koreográfiák a zsűriknek, a közönségnek. Megérte-e az a sok-sok tréning, gyakorlás? Meghozza-e a sok befektetett munka a gyümölcsét? Ezek a kérdések foglalkoztatják a táncosokat és edzőjüket, Földesiné Németh Csillát is.
A versenyek sorát, mint mindig a Kőszegi Művészeti Szemle nyitotta március 8-án. Az itt kapott sok-sok taps, dicséret aztán megnyugtatta a gyerekeket és tanárukat egyaránt. Ismét sikerült tudásukról, ügyességükről meggyőzni a 3 tagú szakmai zsűrit és a nézőket is.
5 arany, közülük egy kiemelt arany (Tóth Veronika és Szárnyas Tamara Barátnők című duója) és 2 ezüst minősítés birtokában már kicsit megkönnyebbülve gondoltak a következő megmérettetésre. Ez nem sokat váratott magára, hiszen március 10-én Tatán került megrendezésre a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetségének elődöntője.
A szövetség új tagjaként először mutatkoztak be versenyen, így nagy várakozással készültek.
A siker nem maradt el: az Eltitkolt álmok koreográfia 2. helyezést, az Arcok című tánc 3. helyezést ért el. Mindkettő továbbjutott az országos döntőbe. De talán a dobogós helyeknél is többet jelentett számukra, hogy a verseny után a zsűri soraiban helyet foglaló Demcsák Ottó neves táncművész és koreográfus külön gratulált a magas színvonalú, változatos koreográfiákhoz és a táncosok képzettségéhez, és cinkosan megjegyezte, hogy ő a kőszegi lányokat látta a legjobbnak.
Az elért siker további munkára ösztönzi a táncosokat, hisz újabb kihívások várnak rájuk.
Hajrá Lányok!!!



A képen a kiemelt arany minősítést kapott Szárnyas Tamara és Tóth Veronika.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.