Nemzeti Fejlesztési Terv 2007-2013

Kőszeg

Az alábbiakban Kuntner Ferenc polgármester úr levelét közöljük, melyet Kőszeg városában és környékén tevékenykedő civil szervezetek és vállalkozók számára írt. A levél tulajdonképpen felhívás egy ötletbörzére, melyben a térség elvárt fejlesztési céljairól várjuk a lakosság véleményét az eu.ref@koszeg.hu e-mail címre.

Tisztelt civil szervezetek, vállalkozók!

Kőszegen az Európai Unió támogatásával az elmúlt években számos fejlesztés fejeződött be, vagy épp megvalósítás alatt van. Példaként néhány közülük: az uszoda, az új hulladéklerakó, a kerékpáros centrum, Európa Ház bővítésével külföldi diákok egyetemi képzése, illetve építés alatt van a természetvédelmi tájékoztatási köz-pont, és a tavasszal indul a főtér rekonstrukciója. Ezen túl számos iskola, szervezet, valósította meg szakmai programját uniós támogatással.
A napokban tárgyalta az Európai Tanács az Európai Unió következő, 2007-13 közti fejlesztési ciklusának a költ-ségvetését, mely részeként Magyarország az eddigiekhez képest legalább háromszor nagyobb támogatásban ré-szesülhet. A megnövekvő támogatási összeg nemcsak az ország, hanem a város, az intézményeik és a vállalkozók számára is új lehetőséget nyit.
Úgy gondolom, hogy a lehetőségek hatékony és eredményes kihasználása érdekében szükséges Kőszegnek a jö-vőbeni kulcsfejlesztéseit megfogalmazni. Ezért felkérem a város fejlődéséért, szépüléséért tenni akaró vállalko-zókat, civil szervezeteket, intézményeket, hogy vegyenek részt a város jövőjéről szóló közös gondolkodásban.
Kőszeg városa fejlesztési céljainak és projektjeinek közös, konszenzusos meghatározása érdekében kérném Önö-ket, hogy – a kb. egy hónapja a vállalkozókkal megtartott szóbeli konzultáció folytatásaként – fogalmazzák meg városfejlesztési javaslataikat.
Kérem, hogy fejlesztési javaslataik megfogalmazásánál tartsák szem előtt az alábbi szempontokat:
• Milyen városi, önkormányzati fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy az Önök vállalkozása, szervezete, intézménye sikeresebb legyen, tevékenységi köre bővüljön, szakmai színvonala emelkedjen.
• A javaslataikat az alábbi tématerületekhez illesztve fogalmazzák meg:
o Munkahelyteremtés, gazdaságfejlesztés, ezen belül turizmus;
o Környezetvédelem
o Közlekedés
o Egészségügy, szociális ügyek
o Egyebek
A melléket adatlapon kitöltött javaslatait kérem, hogy a 2006. január 20-ig küldje meg Schlögl Krisztián szervezési ügyintéző (Polgármesteri Hivatal Kőszeg, Jurisics tér 8.) címére. A beérkezett javaslatokat feldogoz-zuk, majd a tavaszra tervezett nyitott fórumokon átbeszélve, közös párbeszéd keretében próbáljuk meg a legélet-képesebb elképzeléseket kiválasztani.
Városunk sikeres fejlődésében, fejlesztésében való együttműködés reményében,
Kőszeg, 2005. január 5.
Üdvözlettel:

Kuntner Ferenc s.k.
polgármester



Kőszeg
Fejlesztési javaslatok (2007-2013)
Szervezet neve, címe:

Képviselő neve, elérhetősége:

Javaslatok:

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.