NÉPSZAVAZÁSI HIRDETMÉNY

Tisztelt Választópolgárunk! A 2008. március 9-re kiírt országos ügydöntő népszavazással kapcsolatban az alábbi fontos tudnivalókra szeretném felhívni szíves figyelmét:

- A szavazóhelyiségek a legutóbbi önkormányzati választáshoz képest változatlan címen találhatóak meg. Az a választópolgár, aki Kőszegen sem "állandó" sem "ideiglenes" lakó,- illetve tartózkodási hellyel nem rendelkezik, de a választás előtt településszintű (tehát "Kőszeg" elnevezésű) lakóhelyet létesít a 2. számú szavazókörben, a Jurisics Várban szavazhat.

- Lényeges változás viszont az, hogy a lakóhelyüktől távollevők igazolással csak egyetlen, erre kijelölt szavazókörben adhatják le voksukat. Ez a szavazókör is a 2. számú, ahol megerősített létszámú bizottság fog dolgozni.

- Az eddigi gyakorlattól eltérően a szavazás napján a szavazatszámláló bizottság nem vehet már fel a névjegyzékbe senkit. Ez azt jelenti, hogy ha valaki nem kapta meg az értesítőjét ("kopogtatócéduláját") és nem szerepel a névjegyzéken, az nem vehet részt a népszavazásban!

- A szavazás reggel 6-tól este 19 óráig folyamatosan zajlik majd. Személyi (lakcím) okmányait senki ne felejtse elhozni, ezek hiányában a bizottságoknak vissza kell utasítaniuk a szavazástól.

- A népszavazás lebonyolítása alatt helyi vagy országgyűlési egyéni választókerületi bizottság nem működik, így a kifogásokat, a szavazatszámláló bizottság döntései elleni fellebbezéseket a Vas Megyei Területi Választási Bizottsághoz (Szombathely, Berzsenyi D. tér 1.) kell benyújtani 3 naptári napon belül.

- Minden választópolgárnak 3 darab, eltérő színű, egy-egy kérdést tartalmazó, a szavazatszámláló bizottság elnöke által lebélyegzett szavazólapot kell kapnia.

- Lényeges újdonság továbbá, hogy mozgóurnát csak írásban lehet kérni még a szavazás napján is.

Tekintettel arra, hogy a népszavazás csak akkor eredményes, ha országos szinten az érvényesen szavazók több mint fele, de legalább az összes választópolgár több, mint egynegyede a megfogalmazott kérdésekre azonos (igen vagy nem) választ ad, kérem a Tisztelt Választópolgárokat, hogy minél többen éljenek a népszavazás demokratikus lehetőségével és megfontolt szavazatukkal járuljanak hozzá a mindannyiunkat érintő döntés meghozatalához.

Kőszeg, 2008. február 26.


Dr. Tóth László s.k.
jegyző

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.