Nincs szünet az ökölvívóknál!

Júniusban is tartalmas program vár a KSE ökölvívóira. Legjobbjaink, Hódosi Zsolt és Szili István edzőtáborba vonulnak Tatára. Zsolt részt vesz két horvátok elleni barátságos válogatott mérkőzésen Zágrábban ill. a Krk-szigeten, István pedig készül a júliusi plovdivi Európa-bajnokságra.

Június 23-26 között részt veszünk Németországban a 4. Hessen-kupán Leun-ban.
Még májusban történt, hogy Tóth József kadett 60 kg-os versenyzőnk először mutatkozott be nemzeti válogatottunk színeiben Szlovákiában. Ezt követően bronzérmet szerzett a hagyományos egri Bornemissza Emlékversenyen, mely a kadett EB válogatója is volt egyben. A 3. hely egyelőre nem volt elég a csapatba kerülésre.
Az EU- bajnokságról szóló részletes beszámolónk, melyet a kőszeg.hu olvasói még nem olvashattak: A májusi EU bajnoki arany kapcsán a Nemzeti Sport vasárnapi számában riport jelent meg Szili Istvánnal, mely a NS online oldalán is olvasható.
Az ökölvívó szakosztály továbbra is várja azon lehetséges támogatók jelentkezését, akik bármi módon hozzá tudnának járulni
a szakosztály működéséhez, Szili Pista kőszegi színekben történő további versenyzéséhez.



Szili István az Európai Unió bajnoka

Május végén Szili István a KSE öklözője újabb sporttörténelmi sikert ért el. A Pécsett rendezett IV. EU nyílt amatőr bajnokságon - a tavalyi ezüstérem után - idén megnyerte súlycsoportja aranyérmét. No de menjünk sorjában.
2006.05.23-2006.05.28 között a pécsi Lauber Dezső sportcsarnokban rendezték meg a bajnokságot. 19 ország mintegy 100 versenyzője vonult fel a megnyitón. A mieink mind a 11 súlycsoportban képviseltették magukat. A szakvezetés egy arany és 3-4 másik érem megszerzését tűzte ki célul. Ezt a csapat alaposan túlteljesítette, hisz 3 arany és 5 bronz lett a vége. Sajnos a verseny nem kapta meg a szükséges támogatást sem az államtól, sem a sajtótól. Méltatlanul kevés néző előtt zajlottak az események.
A 69 kilós súlycsoportban 11-en indultak. Román, szlovák, lengyel, horvát, francia, olasz, angol, ír, osztrák és török versenyzők. Szili Pista számára az első meccsre szerdán délután került sor. István első ellenfele mindjárt a 8 között az ír Sheahan Roy volt. A szigetországiak mindig nagyon kemény ellenfelek. Az írnek grúz edzője van, így ötvözte a szigetországi és az egykori szovjet technikát . Kemény meccs volt, de István végig vezetve 33:18-as pontozásos győzelmet aratott.
A csütörtöki szünnap után, a pénteki elődöntőben az ellenfél a román Radu Carifot verő horvát nemzetiségű Katalinic Bora volt. Legutóbb egy zágrábi tornán találkoztak. Ott a horvát fiú győzött. Most István a piros sarokból kezdve remekelt, semmi kétséget sem hagyva afelől ki a jobb. 35-18 arányú győzelme hűen tükrözi a meccset.
Szombatra már hamisítatlan boksz körülmények között, néhányszáz néző előtt zajlottak a küzdelmek. Volt bevonuló zene, füst, fénycsóvák, minden. A döntőket a helyszínen követte nyomon Toller László Pécs város polgármestere is.
A rendezvényt két énekszám vezette fel. A felkért művésznő a Honfoglalást és a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország-ot énekelte el…
Szilit a szombati döntőben az osztrák és francia versenyzőket búcsúztató 2000. évi tamperei Európa-bajnok török Ülüsoy Bülent próbálta megállítani.
A kicsivel magasabb, 10 évvel idősebb, szikár török ezúttal nem jelentett akadályt. Az első negyedben még 6:6-ot mutatott az eredményjelző. A 2. menetet István kezdte jobban, s 13:6 arányú vezetésénél a török versenyző sérülés miatt a mérkőzés feladására kényszerült.
Az eredményhirdetéskor így természetesen István kezét emelte a mérkőzésvezető a magasba. A győzelmet kitörő örömmel fogadta a szorítósarokban a szakvezetés és az egész magyar tábor. A szakosztály vezetői is fogadhatták a gratulációkat. Hatalmas volt az öröm. (A helyszínen készült képek az ökölvívó szakosztály honlapján a www.microweb.hu/boxing/fotoalbum-ban találhatók)

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.