Ó-ház évforduló

Szombaton került sor az Ó-ház Kilátó átadásának 10. évfordulójára, az Ipartestület és a Kőszegért Egyesület által, rendezett piknikre. Többszáz érdeklődő látogatott ki a kiváló kirándulóidőben az Ó-ház tetőre.

Átadásának 10. évfordulója alkalmából tartott pikniket az Ó-ház Kilátónál a Kőszegért Egyesület és az Ipartestület szombaton. Az egykori építőket és támogatókat is soraik között tudó egyesületek három héttel ezelőtt kezdték meg az utóbbi időben elhanyagolt kilátó és környékének tisztítását, kaszálását. Az akcióhoz a Kőszegi Városüzemeltetési Kht. is csatlakozott, pl. a WC felújítással. A szervezők e rendezvénnyel is a Kőszegi-hegység értékeire kívánják felhívni a figyelmet, kiemelten az egykori XIII. századi toronyvár (Felső-vár) részleges rekonstrukciójával elkészült Ó-ház Kilátóra. Az országos Kék Túra útvonal eme egyik szép állomása még sok munkát ad a jövőben is (fa szerkezet konzerválása, utak karbantartása, stb.), de az egyesületek tagjai éreznek magukban elég erőt a feladatok elvégzésére. Hogy ez így történhessen garancia az, hogy az elkövetkezendő Önkormányzati Választáson jó eredményt kívánnak elérni. A Kőszegért Egyesület tagjai között található 3 polgármesterjelölt, az Ipartestület pedig minden választókörzetben indít jelöltet. A pikniken többek között arra is volt mód, hogy a szép környezetben városuk jövőjét érintő kérdésekről is eshessen szó kötetlen formában.
A program hivatalos részében Kaltenecker Lajos a Kőszegért Egyesület elnöke – egykori kivitelező – szólt, majd Kuntner Ferenc polgármester – egyesületi tag – hangsúlyozta az ilyen, és ehhez hasonló civil kezdeményezések fontosságát és szükségességét a városban.
A Millecentenárium Magyarországon egyetlen építményéhez buszok szállították az érdeklődőket a kellemes kirándulóidőben.
Visszatekintés:
Átadás: 1996. szeptember 6.
Ünnepi beszéd: Szűrős Mátyás
Polgármester: Básthy Tamás
Tervezők: Szabó Gábor, Rákóczi Péter, Stampf Gyula.
Kivitelezés: Kaltenecker Lajos, Bráder Tibor, Kaltenecker Milán.
Tető: Váradi Szilárd, Grossman József.
ötlet, régészeti feltárás: Dr. Bakay Kornél
műszaki ellenőr: Sághegyi József
Közreműködött még a Kőszegi Városgondnokság és a Kőszegi Önkéntes Tűzoltóság

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.