Oktatási hírek

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Gépészmérnöki Kara nappali tagozatú MECHATRONIKAI MÉRNÖKI BSc szintű képzést folytat Zalaegerszegen. A zalaegerszegi képzés nappali tagozatú, kreditrendszerben működő, 3,5 év (7 félév) időtartamú.

MECHATRONIKAI MÉRNÖK-KÉPZÉS ZALAEGERSZEGEN


Kedves továbbtanulni szándékozó Fiatalok!

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Gépészmérnöki Kara nappali tagozatú MECHATRONIKAI MÉRNÖKI BSc szintű képzést folytat Zalaegerszegen. A zalaegerszegi képzés nappali tagozatú, kreditrendszerben működő, 3,5 év (7 félév) időtartamú.
Az elméleti képzések a volt laktanya helyén kiépült felsőoktatási központban, míg a gyakorlati képzések iparvállalatoknál és a zalaegerszegi műszaki szakközépiskolákban a magas műszaki színvonalra fejlesztett laborokban folynak.

A Műegyetem Zalaegerszegi Képzési Központja 2009-ben is várja a jelentkező és érdeklődő diákokat! A cél olyan mérnökök képzése, akik képesek a mechatronika nemzetközileg elfogadott definíciója szerint a gépészet, az elektronika/elektrotechnika és az informatika tudományterületeinek egymást segítő integrációja révén komplex termékeket és gyártórendszereket tervezni és üzemeltetni. Tipikus mechatronikai termék például a videokamera, vagy egy integrált gyártócella. A hallgatókat a BME egyetemi oktatói mellett a Pénzügyi és Számviteli Főiskola tanárai, illetve gyakorló üzemi szakemberek tanítják.

A mechatronika nem egyszerűen csak egy új tudományterület, hanem mérnöki szemléletmód. Ez egy kiemelten művelt szakterület mellett feltételezi a másik kettő alkalmazási szintű ismeretét is. A kredit rendszerű képzés a természettudományos és a műszaki alapozó ismeretek oktatásával kezdődik. Kiemelten kezeljük a számítástechnika és a műszaki ismeretek oktatását. A választható tantárgyak lehetővé teszik speciális műszaki és gazdasági ismeretek elsajátítását

A képzés tanterve biztosít továbbá 4 féléves testnevelési lehetőséget (kosárlabda, foci, úszás, kondi, lovaglás, íjászat, jégkorcsolya, tánc) és 5 féléves ingyenes nyelvoktatást. A gyakorlati képzés során – amely lényeges része az oktatásnak – a hallgatók megismerkedhetnek a városban vagy környékén működő igen korszerű iparvállalatokkal és vállalkozásokkal, amelyek kölcsönös elégedettség esetén elhelyezkedési lehetőséget is jelenthetnek számukra. A térség ipari fejlődése garancia arra, hogy egyre nő az igény a mechatronika területén jártas szakemberek iránt.

A szakon a továbbtanulás lehetősége adott, hiszen a BME Gépészmérnöki Kara a szakmai ismeretek elmélyítése céljából MSc szintű mechatronikai mérnöki szakot is indít.

Fontos, hogy minden hallgató számára kollégiumi elhelyezést és ingyenes Internetes hozzáférési lehetőséget tudunk biztosítani. A támogató megyei és városi önkormányzatok, valamint ipari partnerek segítségével törekszünk ösztöndíjakkal csökkenteni az oktatás anyagi terheit.


A jelentkezés határideje 2009. február 15.

További információk:
- 2009-es felvételi tájékoztató (BME GÉK, 251-252. oldal)
- Hallgatói ügyintézés (Máté Ildikó): E-mail: zalagepesz@mail.bme.hu, Tel.: 92/596-490, Fax: 92/596-489. Kustánné Fitos Amália oktatásszervező (kustan.fitos@pszfz.bgf.hu, tel.: 92/509-948)
- Honlap: www.felvi.hu, www.gepesz.bme.hu
- Dr. Németh Árpád egyetemi adjunktus, igazgató (arpinem@eik.bme.hu, tel.: 1/463-1386, 92/596-490)

Az egységes felvételi rendben maximum 480 pont érhető el a középiskolából hozott eredmények és/vagy az érettségi vizsgák eredménye alapján. A jelentkező számára előnyösebb módon számított pontszámhoz a többletpontokat (max. 80) hozzáadják. Az adott intézménybe (karra, szakra, tagozatra) jelentkezők felvételéről egységes rangsorolás alapján történik a döntés.

A felvételi összpontszám meghatározása a következőképpen történik:
a. tanulmányi pontok (max. 200) és az érettségi pontok (max. 200) összegzésével, vagy
b. az érettségi pontok (max. 200) megkettőzésével.

A két számítási mód közül automatikusan a jelentkező számára kedvezőbb pontszámítást alkalmazzák.

A tanulmányi pontokat (max 200) az osztályzatokból számítják: a magyar nyelv és irodalom átlaga, a történelem, a matematika, egy választott tantárgy valamint egy választott idegen nyelv utolsó - tanult - két év végi érdemjegyeiből (25-25) és ez a szám kerül megkettőzésre (max. 100). Ehhez jön még az érettségi tárgyak százalékos eredményének átlaga egész számra kerekítve (max. 100).


Reméljük elnyerte tetszéseteket a zalaegerszegi mechatronikai mérnöki képzés!


Jelentkezzetek a zalaegerszegi mechatronikai mérnöki BSc szakra!



Szívélyes üdvözlettel:




Dr. Stépán Gábor
dékán
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar
Dr. Németh Árpád
igazgató
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar
Zalaegerszegi Képzési Központ



A jelentkezési lap közös kitöltésének lehetőségével egybekötött NYÍLT NAP:
2009. január 23., péntek, 10:00 óra
Zalaegerszegi Felsőoktatási Központ (Pénzügyi és Számviteli Főiskola és a BME közös telephelye),
Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A, "F" oktatási épület, III. emelet

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Gépészmérnöki Kar
Zalaegerszegi Képzési Központ


Felvételt hirdet a 2009/2010-es tanévre, nappali tagozatra
BSc szintű MECHATRONIKAI MÉRNÖKI szakra zalaegerszegi székhelyen
3,5 éves képzés, 40 államilag finanszírozott és 20 költségtérítéses hely

További információk:
- 2009-es felvételi tájékoztató (BME GÉK, 251-252. oldal)
- Honlap: www.felvi.hu, www.gepesz.bme.hu
- Zalaegerszegi tájékoztatás, hallgatói ügyintézés: Máté Ildikó előadó (E-mail: zalagepesz@mail.bme.hu, Telefon: 92/596-490, Fax: 92/596-489).
- Felvételi ügyekben tájékoztatást ad: Kustánné Fitos Amália oktatásszervező (E-mail: kustan.fitos@pszfz.bgf.hu, Tel.: 92/509-948)
- Dr. Németh Árpád, igazgató, egyetemi adjunktus (E-mail: arpinem@eik.bme.hu, Tel.: 1/463-1386, 92/596-490)

A jelentkezési lap közös kitöltésének lehetőségével egybekötött NYÍLT NAP a középiskolások és a szülők tájékoztatására:

Időpont: 2009. január 23., péntek, 10:00 óra

Helyszín: Zalaegerszegi Felsőoktatási Központ (Pénzügyi és Számviteli Főiskola, valamint a BME közös telephelye), Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A, "F" oktatási épület, III. emelet

Program:
1. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar bemutatása (Dr. Örvös Mária dékán-helyettes)
2. Mechatronikai BSc képzés Zalaegerszegen (Dr. Németh Árpád igazgató)
3. Tájékoztató a jelentkezés és a felvételi rendjéről (Kustánné Fitos Amália oktatásszervező, Máté Ildikó tanulmányi előadó)
4. Leendő munkahelyek (vállalkozások, multinacionális cégek) bemutatkozása, elvárásaik a "jövő mérnökei"-vel szemben (vállalatok tulajdonosai, képviselői)
5. Laboratóriumok bemutatása: robotok, szenzorok, számítástechnika, pneumatika, anyagtechnológia (szaktárgyi előadók, gyakorlatvezetők)

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.