Pályázati felhívás

A Kőszegi Történeti és Kulturális Egyesület a "Biblia és Reneszánsz Éve" alkalmából bibliaismereti, továbbá reneszánsz (humanista) történeti és kulturális pályázatot hirdet középiskolások számára, tetszőleges irodalom felhasználásával.

Pályázati felhívás a 2008. esztendőre meghirdetett
"Biblia és Reneszánsz Éve" alkalmából

A Kőszegi Történeti és Kulturális Egyesület bibliaismereti, továbbá reneszánsz (humanista) történeti és kulturális pályázatot hirdet középiskolások számára, tetszőleges irodalom felhasználásával, a következő témakörökből:

BIBLIAISMERET:
Választott ószövetségi történet és értelmezése
Választott újszövetségi történet és értelmezése
Magyar bibliafordítások
A biblia a magyar irodalomban egy választott mű alapján

RENESZÁNSZ:
Hunyadi Mátyás uralkodása
Reneszánsz művészet a magyar királyi udvarban
Választott magyar költői-írói életpálya a humanizmus és a reformáció jegyében
Reneszánsz emlékek Kőszegen

A pályázók 15 perces, szabad előadás formájában tartott kiselőadásokban számolnak be felkészültségükről a választott témában. Tanúságot tesznek a téma kifejtésének módjáról, a felhasznált segédeszközökről és irodalomról. Számítógépes bemutató használata ajánlott. A teljesítményt szakmai zsűri értékeli, és jutalmakban részesíti. A díjazott előadások anyaga az egyesület honlapjára kerül. Az első helyezett alkalmat kap arra, hogy Kőszeg város november 6-i Királynapi rendezvényén, az ünnepi képviselő-testületi ülés és közönség előtt adja elő nyertes pályázatát.
Jelentkezés a név, osztályfok, lakcím, telefonszám és a választott téma címének megadásával a Levéltárban (Kőszeg, Jurisics tér 2.) vagy az info@koszeg-historia.hu email címen.
A jelentkezés határideje: 2008. szeptember 15.

2008. május
a Kőszegi Történeti és Kulturális Egyesület

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.