A Medici udvar zenéje – Custos Consort Régizene Együttes koncertje

2019. Július 7., 19.00 Evangélikus Templom 1.500 .-
A Medici udvar zenéje – Custos Consort Régizene Együttes koncertje
A Medici udvar zenéje – Custos Consort Régizene Együttes koncertje  plakát
A Custos Consort régizene együttes hosszú idők óta fontos szerepet tölt be a magyarországi régi-zene életben. Alakulásának pillanatától az úgynevezett régizene hiteles, korhű, de napjaink igényeit is kielégítő előadásra törekszik. A sokszor elfeledettnek hitt hangszerek, mint pl. a viola da gamba, blockflöte, vagy akár a középkori hárfa, vagy lantok teszik előadásaikat színes egésszé.
A Medici család támogatásával számtalan műalkotás született meg a reneszánsz évtizedeiben. Ilyenkor elsősorban az építészeti, képző- és iparművészeti alkotásokra gondolunk. Pedig Toszkána hegyei-völgyei, lankái között fekvő városaiban megszületik az új reneszánsz életérzést, a humanizmust eszméjét megszemélyesítő zene is. Új kompozíciós technikák, zenei formák, hangszerelések adják az újdonságot a zenének.
A koncert programja két emblematikus Medici személy köré fókuszál: Lorenzo de’ Medici és Medici Mária, mint már II. Henrik francia király felesége, francia királynő.
Az együttes tagjai:
Király Nóra – középkori hárfa, ének
Szászvárosi Sándor – viola da gamba
Tokodi Gábor – lant
Sipos Csaba – ütőhangszerek
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.