A Szent Korona nyomában Kőszegen

- megemlékezés a koronázási jelvények kőszegi őrzéséről -
2022. Március 27., 14:00 Jurisics vár, koronaőrző bunker, Hunyadi Park Ingyenes!
A Szent Korona nyomában Kőszegen
A Szent Korona nyomában Kőszegen  plakát
Hagyományteremtő céllal először rendezi meg a Kőszegi Polgári Kaszinó a Szent Korona nyomában Kőszegen című egész délutános programot.
Ezzel kívánunk méltó módon megemlékezni arról, hogy államiságunk legfőbb jelképe a második világháború legvégén - rövid ittartózkodást követően - Kőszegen lépte át az államhatárt 33 éves száműzetése előtt 1945. március 27-ről 28-ra virradó éjszaka.

Programok:
- 14:00: A Szent Korona nyomában – helytörténeti séta a Szent Korona kőszegi állomásain Csiki István történész vezetésével. Találkozó a Hunyadi Parkban, a Mátyás szobornál.
- 15:00: Tárlatvezetés a Koronaőrző bunkerben Schlögl Krisztiánnal, a bunker felújításának projektmenedzserével.
- 15:30 A Szent Korona Park (bunker fölötti zöld terület) bemutatása dr. Pálffy Géza történésszel.
- 16:00: Megemlékezés és koszorúzás a Koronaőrző bunkernél. Köszöntő: Básthy Béla polgármester. Ünnepi beszédet mond: dr. Pálffy Géza, a „Lendület” Szent Korona Kutatócsoport vezetője.
- 17:30: "A szent korona és koronázási kincseink nyomában" - filmvetítés, majd pódiumbeszélgetés a film készítőivel: Bárány Krisztián rendezővel és dr. Pálffy Géza történész szakértővel a Jurisics Vár lovagtermében.
A rendezvényre a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.