Alpannonia® Light & Hard körtúrák a natúrparki nemzetiségi falvakban

Kiszsidány és környéke
2021. December 11., 08:00 Kiszsidányi-forrás Ingyenes!
Alpannonia® Light & Hard körtúrák a natúrparki nemzetiségi falvakban
Alpannonia® Light & Hard körtúrák a natúrparki nemzetiségi falvakban  plakát
FIGYELEM IDŐPONTVÁLTOZÁS! ÚJ DÁTUM: 2021. DECEMBER 11. SZOMBAT!!!
A november 27-i kedvezőtlen időjárás miatt új időpontban, december 11-én szombaton reggel 8.00 órától szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt alpannonia® túrarendezvényünkre a Kiszsidányi-forráshoz, melynek keretében bemutatjuk a natúrparki nemzetiségi falvakat (Horvátzsidány, Kiszsidány, Peresznye, Klostermarienberg, Ólmod) érintő új natúrparki jelvényszerző Light és Hard fantázianevű körtúráinkat.

Az alpannonia® Light túrák ismertetője: célunk a Natúrpark kevésbé ismert értékeinek bemutatása, könnyen megközelíthető, szinte bárki által, külön térkép nélkül bejárható jól jelzett útvonalakon. A túrákat a humor, kreativitás, lélekemelő gondolatok, természettel kapcsolatos érdekességek, a natúrparki szemléletmód népszerűsítése jellemzi.
A bemutatásra kerülő körtúrák adatai:
- Óriásplatán a tükörben (Peresznye): 5 km és 2-2,5 óra
A távon vezetett túra indul 10.00 órakor!
- AZ "Őzzé vált fiú… (Ólmod): 6 km és 2-2,5 óra" TÚRA VADÁSZAT MIATT ELMARAD!
- Forrásvidék… (Kiszsidány-Horvátzsidány): 10/14 km és 4 óra
A távon vezetett túra indul 09.00 órakor!

Az alpannonia® Hard túrák ismertetője: a túrák megalkotásakor fő motivációnk az volt, hogy általuk kellő kihívások közepette felfedezhesd a Kőszegi-hegység és az Írottkő Natúrpark kevésbé ismert szegleteit. Olyan varázslatos, érintetlen, civilizációtól távoli területekre kalauzolunk, ahol még a madarak is másképp dalolnak.
A bemutatásra kerülő körtúra adatai:
- Népek kohója (Horvátzsidány, Kiszsidány, Peresznye, Klostermarienberg, Ólmod): 22 km és 5,5 óra
A távon vezetett túra indul 08.30 órakor!
FIGYELEM, A TÚRA KB 2,5 KM-ES SZAKASZA AUSZTRIÁBAN VEZET!!!

AZ INDÍTÓPONT ÉS A TÚRAÚTLEVELEK KIOSZTÁSA A KISZSIDÁNYI-FORRÁSNÁL LESZ, AZONBAN EGYES TÚRÁK KEZDŐPONTJÁHOZ AZ ELJUTÁS KISZSIDÁNYBÓL EGYÉNILEG TÖRTÉNIK!
KORLÁTOZOTT LÉTSZÁMBAN KISBUSSZAL TRANSZFERT VÁLLALUNK.
A HARD TÚRA ESETÉBEN A HATÁRÁTLÉPÉS FELTÉTELE AZ OSZTRÁK 2G COVID SZABÁLYOZÁSNAK VALÓ MEGFELELÉS: "- Ahol eddig a 3G-szabály volt érvényben, ott mostantól a 2G-szabály él, azaz oltásban részesült, vagy betegségből gyógyult léphet eb az országba.
- A koronavírustesztek (sem a PCR-, sem az antigéntesztek) már nem érvényesek a belépés igazolására. Az antitesttesztek sem érvényesek a gyógyult státusz igazolására.
- A következő négyhetes átmeneti időszakban a PCR-teszttel kombinált első oltás is érvényes belépési tesztként.
- A gyermekek tizenkét éves korukig mentesülnek a belépési tesztkötelezettség alól."
- A magyarországi oltások közül egyedül a Szputnyikot nem fogadják el Ausztriában, ezért ebben az esetben szükséges vagy antitest igazolás, vagy friss antigén, PCR teszt. Védettségi kártyával nem rendelkezők is friss negatív teszttel tudnak a túrán részt venni. Az oltással rendelkezők töltsék le, nyomtassák ki az EESZT felületről az idegennyelvű oltási igazolásukat.
- Turisztikai célú beutazás esetén érvényes oltási, illetve gyógyultságot igazoló okirat hiányában már csak 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel lehet belépni az országba november 22-től

Részletes útvonalleírás az alpannonia® Light és Hard jelvényszerző körtúrákról:
www.naturpark.hu/alpannoniaturazo.html
Web: www.naturpark.hu
Tel.: 06 -30/483-8096
E-mail: alpannoniamagyar@gmail.com
Facebook esemény itt, és a plakátra kattintva...
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.