Festői Szentendre – válogatás a Szentendrei Régi Művésztelep alkotóitól

KIÁLLÍTÁS
2022. Június 13. - 2022. Július 24. Jurisics vár-Lovagterem Ingyenes!
Festői Szentendre – válogatás a Szentendrei Régi Művésztelep alkotóitól
Festői Szentendre – válogatás a Szentendrei Régi Művésztelep alkotóitól  plakát
A kiállítást megnyitja: Sipos Tünde művészettörténész

A Szentendrei Régi Művésztelep ikonikus helyszíne a modernkori magyar művészet történetének, hiszen 1926 óta szinte töretlenül az aktív alkotómunka terepét jelenti. A kert természeti közege, a Duna közelsége, valamint a város pezsgő művészeti élete a mai napig inspirálja az itt otthonra találó, és egymással alkotóközösséget alkotó képzőművészeket.

A Szentendrei Régi Művésztelep napjainkban tizenkét műtermet foglal magában, ahol művészgenerációk – köztük a legelismertebb hazai kortárs művészek és fiatal ösztöndíjas alkotók is – bontakoztatják ki tehetségüket, bensőséges hangulatú műtermeikben.

A Festői Szentendre – válogatás a Szentendrei Régi Művésztelep alkotóitól című kiállítás olyan emblematikus festményeket mutat be, melyek meghatározóak Szentendre kortárs művészeti életében. A kiállított művek hű bizonyítékain annak, hogy Szentendre ma is a festők városa!
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.