Julia Donaldson: Kvirtek és Kvartok

Soltis Lajos Színház
2021. December 14. Jurisics vár-Lovagterem 1000.-Ft
Julia Donaldson: Kvirtek és Kvartok
Színpadra alkalmazta és rendezte: Manyasz Erika
Fordította: Papp Gábor Zsigmond


Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban, egy szikes bolygó száraz taván, a Lapos Láp nedves partján honolt a kvartok büszke népe.
A még büszkébb kvirtek fenn a Hangyás Hegység zord ormain éldegéltek, s nem győztek a kvartokkal azon pörölni, kik is a büszkébb népek a földkerekségen.
Mígnem egy felhőtlen napon a két család legnagyobb büszkesége, a két szép gyermek, Kvart Vali és Kvirt Vili nagy titokban összejőve bele nem esett egymás esetlenségébe. Hogy azután interplanetáris papás-mamás közepette meneküljenek papájuk s mamájuk szigorától, hogy más golyóbison teremtsék meg saját gömbölyű világuk.
De miért tett hát akkor tűvé értük minden bolygót morogva a mogorva szülősereg? Milyen messze bujdokoltak a lókötők és tényleg olyan messzi galaxisban történt-e mindez? És régen volt-e valóban vagy mégis inkább itt és most? Mert régóta veszekszünk már minden apró- cseprő különbségen, de repül az idő és ki tudja, hogy marad-e még egy kevés a szeretetre is belőle?

„Julia Donaldson engedélyét a Caroline Sheldon Literary Agency Limited és a Hofra Kft. közvetítette.”

Vali, Kvirtmama - Horváth Nóra
Vili, Kvartpapa - Piller Ádám László
narrátor - Temesi Zsolt

Zenész: Gregorich Domonkos
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.