Jurisics 42/30/20/10/5 km

Teljesítménytúrák a Kőszegi-hegységben
2021. Szeptember 11. Kőszeg Ingyenes!
Jurisics 42/30/20/10/5 km
Jurisics 42/30/20/10/5 km  plakát
Rajt/cél: Kőszeg, Jurisics vár
Térkép: Kőszegi-hegység
Nevezési díj: 1000 Ft
További információ: Vasi Vándorok SE, Gombos Kálmán, info@vasivandorok.hu

A Vasi Vándorok Sport Egyesület szervezésében.
Jurisics teljesítménytúrák

Teljesítménytúránk a Kőszegi-hegység legszebb részein vezet, ahol bemutatjuk annak természeti és épített szépségeit, látnivalóit. Hatalmas erdők, kiváló ösvények és gyönyörű panorámák kínálják magukat az idelátogatóknak. A Vasi Vándorok csapata szeretettel vár mindenkit a rajtban és a hegyekben!
Jurisics teljesítménytúrák, második rendezés.
Rajt-cél: Kőszeg, Jurisics-vár (Rajnis u. 7.)
Nevezés: kizárólag a helyszínen, 06:45 - 10:00 óra között.

GPX fájlok itt:
https://www.alltrails.com/lists/jurisics-tt-k--2?fbclid=IwAR0ozwtCPO8gd1O1jm2Hc5SIY_4y5nB6YJ8POokfEuJptfQK_NJhBziQ8nU

Jurisics 05 TT: A Jurisics-tér és a vár után láthatjuk a Koronaőrző bunkert, a Kálvária stációit és hihetetlen gyökérzetű fákat. Felérkezve a Kálvária-templomhoz, a város lenyűgöző látványában gyönyörködhetünk. Hamarosan a Trianoni-keresztnél (és az új kilátónál) lehetünk megint részesei szép panorámának. És még nincs vége! A Szulejmán-kilátó ismét a város szépségét tárja elénk, majd az Arborétum mellett elhaladva a Bechtold Központ látogatása is útba esik a cél felé.
Táv: 5,9 km szint: 181 m rajt: 08:00 - 10:00 nev. díj: 1.100,- Ft célzárás: 14 órakor
Jurisics 10 TT: A Koronaőrző bunker és a Csónakázó-tó után az Andalgó árnyas ösvényein jutunk el a határig. Itt felkaptatunk egészen a St. Germain-keresztig, hogy aztán a Hercegi-erdőn keresztül a Hétforrásig ereszkedjünk. Frissítés után felmegyünk az Óház-tetőre, ahol a kilátóból remek panoráma nyílik Kőszeg városára és a környékre. Az Okmányos („Kincs-pihenő”) után a Királyvölgy egészen különleges hangulatú szurdokában érkezünk vissza a városba. A Szulejmán-kilátónál pedig még egy utolsó panoráma, és a vár falai között már ott a cél!
Táv: 11,8 km szint: 444 m rajt: 08:00 - 10:00 nev. díj: 1.300,- Ft célzárás: 15 órakor
Jurisics 20 TT: A Bechtold Központ és a Szénsavas-kút után jutunk ki a Pogányok településrész pincéi és szőlői felé. Erdei ösvények végén Cák nevezetes pincesora és a Hordómosó-forrás következik. Hamar átjutunk Velembe, ahol frissítés után nekivágunk az emelkedőknek. A Szt. Vid-kápolna, majd az OKT-emlékmű után a Hörmann-forráshoz érkezünk fel. A Kendig-gerinc mindkét oldalra (Ausztria és a Kisalföld felé is) pompázatos kilátást nyújt. A Vöröskereszt után az Óház-kilátó következik: itt Kőszeg látványa nyűgöz le. Pompás erdei szakaszon ereszkedünk, majd az Okmányos („Kincs-pihenő”) után a Királyvölgy egészen különleges hangulatú szurdokában érkezünk vissza a városba. A Szulejmán-kilátónál pedig még egy utolsó panoráma, és a vár falai között már ott a cél!
Táv: 22,4 km szint: 730 m rajt: 08:00 - 10:00 nev. díj: 1.500,- Ft célzárás: 16 órakor
Jurisics 30 TT: A Bechtold Központ és a Szénsavas-kút után jutunk ki a Pogányok településrész pincéi és szőlői felé. Erdei ösvények végén Cák nevezetes pincesora és a Hordómosó-forrás következik. Hamar átjutunk Velembe, ahonnan frissítés után Bozsokra megyünk tovább. Itt újabb ellátás fogad, ami jól jön a következő hosszú hegymenethez. A Kalapos-kövek, majd az Írott-kő meghódítása nagy élmény lesz! Aztán a Hörmann-forrás hűs vize és a Kendig-gerinc csodás panorámája ad élményeket. A Vöröskereszt után az Óház-kilátó következik: itt Kőszeg látványa nyűgöz le. Pompás erdei szakaszon ereszkedünk, majd az Okmányos („Kincs-pihenő”) után a Királyvölgy egészen különleges hangulatú szurdokában érkezünk vissza a városba. A Szulejmán-kilátónál pedig még egy utolsó panoráma, és a vár falai között már ott a cél!
Táv: 31,3 km szint: 914 m rajt: 07:30 - 08:30 nev. díj: 1.700,- Ft szintidő: 8 óra!
Jurisics 42 TT: A Koronaőrző bunker és a Csónakázó-tó után az Andalgó árnyas ösvényein jutunk el a határig. Itt felkaptatunk egészen a St. Germain-keresztig, hogy aztán a Hercegi-erdőn keresztül a Hétforrásig ereszkedjünk. Frissítés után felmegyünk az Óház-tetőre, ahol a kilátóból remek panoráma nyílik Kőszeg városára és a környékre. A Szabó-hegyi ereszkedés és a Szénsavas-kút után jutunk ki a Pogányok településrész pincéi és szőlői felé. Erdei ösvények végén Cák nevezetes pincesora és a Hordómosó-forrás következik. Hamar átjutunk Velembe, ahonnan frissítés után Bozsokra megyünk tovább. Itt újabb ellátás fogad, ami jól jön a következő hosszú hegymenethez. A Kalapos-kövek, majd az Írott-kő meghódítása nagy élmény lesz! Aztán a Hörmann-forrás hűs vize és a Kendig-gerinc csodás panorámája ad élményeket. A Vöröskereszt után ismét az Óház-kilátó következik. Pompás erdei szakaszon ereszkedünk, majd az Okmányos („Kincs-pihenő”) után a Királyvölgy egészen különleges hangulatú szurdokában érkezünk vissza a városba. A Szulejmán-kilátó után még egy kis kitérő vár: felkeressük a Trianoni keresztet, majd a Kálvárián leereszkedve a vár falai között már ott a cél!
Táv: 42,9 km szint: 1.375 m rajt: 07:00 - 08:00 nev. díj: 2.100,- Ft szintidő: 11 óra!

Nevezési díjból kedvezmény az összes távhoz: TeKa- és MTSZ-kártya, diák- vagy nyugdíjas igazolvány felmutatásával: 100 Ft/fő. A kedvezmények nem összevonhatók.
Díjazás (5, 10, 20 és 30 km-es távon): emléklap és kitűző, maratoni távon oklevél és fém jelvény
Letölthető GPX-track-ek: https://www.alltrails.com/lists/jurisics-tt-k--2
A túrán mindenki saját felelősségére indul; a rendezőktől semmilyen címen sem kérhető kártérítés.
Térkép: a Kőszegi-hegység turistatérképe (Cartographia 13.)
Szállás: Natúrpark, KőszegInfo és Kőszeg város honlapja.