Királyok Könyve - Történetek Kun Lászlóról

Mesebolt Bábszínház - általános iskolás diákoknak (1-4. és 5-6. osztályosoknak) Árpád-házi királyainkról
2022. Július 24. Zwinger - Az Udvar 1000.-Ft
Királyok Könyve - Történetek Kun Lászlóról
A sorozat utolsó előadása az egyik utolsó Árpád-házi királyunkról, a tragikus sorsú, IV. (Kun) Lászlóról szól. A kor, melyben László élt, gyermekkora, egész élete és halála végtelenül sok izgalmas, történelmi és drámai elemet tartalmaz, mely predesztinálja a témát színházi feldolgozásra. Egy korszak végóráit éli, külső és belső ellenség gyengíti az országot, és ebben a helyzetben kellene egy gyermekkorú királynak helyt állnia. Olyan térben és időben kell döntéseket hoznia, amikor ezeket az ország javát szolgáló döntéseket felnőttek sem voltak képesek meghozni, vagy leginkább saját javukra és érdekeikre tekintettel hozták meg. Egy gyermek, ifjú a történelem viharában. Egy utolsó arany ágacska az Árpád-ház fáján, az ágakat tördelő viharban. A néző gyerekek számára ez a törékenység teszi átélhetővé a történetet.
A Királyok könyve című 5 részből álló osztályterem-színházi sorozat létrehozása kisiskolásoknak szakmai program megvalósítását 2018-ban a Nemzeti Kulturális Alap, 2019-ben és 2021-ben a Magyar Művészeti Akadémia, 2020-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Rendező: Kovács Géza
Tervezte: Trifusz Péter
Író: Szálinger Balázs
Zene: Aranyalma Páros (Vaskó Zsolt és Gebri Bernadett)
Játssza: Kovács Bálint
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.