MIATYÁNK a kortárs magyar festészetben

2019. Szeptember 24. Ingyenes!
MIATYÁNK a kortárs magyar festészetben  plakát
MIATYÁNK a kortárs magyar festészetben


Megnyitó: 2019. szeptember 24. Kedd. 17 óra
A kiállítást megnyitja: Steinbach József Dr.hc
a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.


Kiállító művészek: Bíró Sándor, Boda Balázs, Kelecsényi Csilla, Keresztes Dóra, Kovács-Gombos Dávid, Kovács-Gombos Gábor, Máger Ágnes, Petky Péter,Regős-Simon Betty, Tóth Csaba.






A klasszikus festészetnek megvannak a kedvelt témái, ábrázolási sémái, bizonyos toposzok. Az invenciózus gondolkodás, az experimentális megközelítés mód már kevésbé jellemző a szakrális festészetre, s adott pillanatban még kockázatos is lehetett. Szinte a lehetetlenre vállalkozik az a művész, aki ma a magyar kortárs festészetben vizuálisan jeleníti meg a megjeleníthetetlent, a megfoghatatlant próbálja közvetíteni a szemlélő, a befogadó számára. A mi Urunk Jézus Krisztustól tanult imádságot naponta többször is elmondván, vajon milyen képi világ jelenik meg ezekben az elmondott fohászokban, az emberi emlékezetben? Vagy egyszerűen ez már a legintimebb pillanata lelki-szellemi életünknek!? A MARTINEUM Felnőttképző Akadémia Szombathelyen 2018-ban erre kereste a választ. Hazánkban most másodjára ezt az anyagot a Kőszegi Református Templom Csillag Termében mutatjuk be. A tárlat próbál választ keresni a megválaszolhatatlanra.
Prof.Dr. Lőrincz Zoltán, a kiállítás kurátora.
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.