"A natúrpark ízei" - gasztronómiai fesztivál

Orsolya- napi vásár a Jurisics várban 2004. október 23-24-én

Az Írottkő Natúrparkban az ősz az ízek, a szüret, a gasztronómia jegyében telik el. A natúrpark területének kiváló klímája, az itt élő emberek szorgos munkája meghozta gyümölcsét, és együtt élvezhetjük a kőszegi bor zamatát, a sült gesztenye illatát, a méz édes ízét.

A rendezvény célja, hogy a natúrpark területén élő kézművesek, őstermelők, borászok termékeiket, a jellegzetes helyi ízeket a nagyközönség számára bemutassa.
A fesztivál helyszíne a Jurisics vár udvara, ahol a résztvevők egy-egy asztalnál árulják portékájukat, illetve számos kézműves be is mutatja, miként készíti termékeit, melyeket aztán az érdeklődők hazavihetnek. Itt kapnak helyet a kőszegi borosgazdák, akik szőlővel, musttal és borral kínálják a látogatókat. Az udvaron felállított színpadon helyi művészeti csoportok, néptáncosok, kórusok zenekarok lépnek fel. Az elővárban kürtöskalács és sült gesztenye illata csalogatja beljebb a látogatókat.
Állandó meghívott vendégünk az osztrák Naturpark Geschriebenstein, akik a határmenti terület ízeit hozzák el a kőszegi várba.
A nagy érdeklődésre tekintettel az idei évben bővítjük a rendezvény területét és kínálatát. A várárokban a gyümölcsárusítók kapnak helyet, illetve a más tájegységekről érkező kiállítók.
Legyen vendégünk programjainkon és kóstoljon bele a natúrpark ízeibe!

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.