Sítábori beszámoló

Az alábbiakban Tóth Marcell élménybeszámolóját olvashatják: Testvériskolánk, a mödlingi Jakob Thoma Hauptschule meghívására a Bersek József Általános Iskola és Kőszeg Város Néptánciskolája tanulói közül tízen utazhattunk az ausztriai Lackenhofba, hogy a síelésnek hódoljunk.

Klikkeljen a képre!
Kísérőink Királyné Szabó Éva és Dr. Schrott Géza pedagógusok voltak.
A hajnali öt órai induláskor néhányan még épp a reggeli álmosságot dörgölték ki a szemükből, mások nagyon izgatottak voltak. Első utunk Mödlingbe vezetett, majd az ottani diákokkal együtt utaztunk a síparadicsomba. Felragyogott az arcunk, mikor megpillantottuk a havas alpesi hegycsúcsokat.
A szállodai szobákban osztrák gyerekekkel közösen helyeztek el minket. Egy-két óra elteltével már nem jelentett gondot a német rendhagyó igeragozás és a szórend sem. No nem azért, mert ennyi idő alatt remekül megtanultunk németül, hanem ennyi idő elég volt, hogy leküzdjük gátlásainkat.

Már az első nap délelőttjén megkezdődött a síoktatás. Három csoportba osztottak minket a sítudásunk alapján: kezdő, középhaladó és haladó. Az oktatók a kezdőknek megtanították a síelés alapjait, a középhaladók illetve a haladók pedig a piros és a fekete pályán gyakorolhattak. Egy kis izgalom mindenkiben volt. Nagyokat nevettünk, mikor a feladatok közben estünk-keltünk, gurultunk a hóban. De a sok gyakorlás meghozta gyümölcsét. Egyre bátrabbak lettünk. Felejthetetlen élmény volt, mikor felvonóval felmentünk a hegyre, és lesiklottunk a lankás hegyoldalon.

Klikkeljen a képre!
A sok mozgáshoz az energiát a svédasztalos reggeli valamint a többfogásos ebéd és vacsora biztosította.
A sportoláson kívül különböző programok tették színesebbé az estéket. Bármilyen fáradtak is voltunk, a diszkó szó hallatán talpra ugrottunk, és izomlázunkat elfelejtve indultunk táncolni. Egy másik alkalommal vetélkedőt szerveztek, amin Géza bácsi tolmácsolásával és segítségével sikeresen szerepeltünk. A tombola sorsolásakor a "Fortuna kegyeltjei", a szerencsésebbek értékes tárgyakkal lettek gazdagabbak.
Hamar elrepült az öt nap. Úgy érezzük, a sportoláson kívül alkalmunk volt a német nyelv gyakorlására is. Maradandó élményekkel, bár kissé fáradtan értünk haza.

Köszönjük iskolánknak, a szervezőknek, a testvériskolánknak ezt a lehetőséget!

Tóth Marcell
7.b oszt. tanuló

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.