Síugrók szezonzáró beszámolója

Magyarország egyetlen síugró szakosztálya, a Kőszegi Sport Klub síugró szakosztálya vegyes érzelmekkel és eredményekkel zárta a 2010/2011-es téli szezont.

Magyarország egyetlen síugró szakosztálya a kőszegi sportklub síugró szakosztálya vegyes érzelmekkel és eredményekkel zárta a 2010/2011-es téli szezont.
A téli szezonra való felkészülést sportolóink novemberben tornatermi edzéseken ill. a müanyag borítású kőszegi síugró sáncon végezték, versenyzőink nagy reményekkel indultak neki a téli szezonnak. Ehhez még a segítség is megérkezett, hiszen 6 év után, december elején újra hó borította a kőszegi hegységet. Nagy lelkesedéssel, szülői segítséggel téliesítettük ugrósáncainkat, sajnos az örömünk nem maradt meg sokáig, mert a hirtelen melegfront elvitte a havat a pályáinkról, így a téli síugró edzés lehetőségét is.
Sajnos a tél folyamán a helyzet nem változott, sőt a környező országokban is hasonló helyzet miatt, nagyon keveset tudtunk készülni a Steiermark tartományban megrendezendő bajnokságra.
A tartományi versenyeket sem fogadta kegyeibe az időjárás, esőzés, olvadás, erős szél miatt rendkivül rossz körülmények közepette kellett sportolóinknak megküzdeniük az osztrák versenytársaikkal.
A szezon közepén sajnálatos baleset miatt Molnár Flórián -többszörös Steiermark bajnoka- kénytelen volt feladni a versenyzést. Szerencsére a sportot a nyári szezonban már folytatni tudja.
Eredményeink:
Gyermek I.
Molnár Flórián 2 versenyen vett részt, 1x 3. hely, 1x4. hely, öszesített eredménye 10. hely
Gyermek II. (indulók száma: 29 fő)
Reymeyer Tamás kiegyensúlyozott versenyzést bemutatva az elökelő 3. helyen végzett az összesített
listán.
Molnár Kristóf 9. hely
Francsics Erik 12. hely
Hajszán Bálint 15. hely
Serdülő I. (indulók száma: 31 fő)
Horváth Péter 9. hely
Kelemen Péter 13. hely

Junior és felnőtt korosztályos versenyzőink a tél folyamán több a nemzetközi síszövetség (FIS) által rendezett versenyen vettek részt. Eredményeik az elmúlt szezonhoz képest javuló formát mutatnak, de az erős nemzetközi mezőnyben sajnos nehezen tudnak komolyabb helyezéseket elérni. Itt a részvételünk a fontos, a FIS nagyra értékeli, hogy Magyarország is jelen van és küzd a feljebb jutásért.
A FIS CUP sorozat mellett 2 versenyzővel, Pungor István és Szilágyi Ákossal képviseltük hazánkat az Észtországban megrendezett Junior VB-n.

Nagy elismerésként könyvelhettük el, hogy a MOB szabad utat biztosított Szilágyi Ákosnak, hogy részt vehessen az EYOWF elnevezésű, európai fiataloknak rendezett olimpiai játékokon. A versenyt a Csehköztársaság, Liberec nevű városában rendezték, itt az 1994-1995-ös korosztálynak lehetett résztvennie. Ákos és edzője Szilágyi János( egyben édesapja) mindent megtettek a jó eredmény eléréséért, de fiatal versenyzőnk kevés versenyzési rutinja ilyen környezetben( TV kamerák és több ezer néző előtt!) sajnos ellentétes hatást gyakorolt Rá. A kötelező edzéseken nagyon reményteljesen szerepelt Ákos, de a verseny lázában égve a várva várt jó eredmény elmaradt. Ennek ellenére a MOB képviselői Ákos össz teljesítményét (edzéseken és a versenyen mutatottak) pozitívan értékelték és ők is úgy véleményezték, hogy Ákosnak helye lesz a nemzetközi porondon.

Síugróink számára a téli szezon még egy versenyt tartogat, ezen a veterán korú versenyzőink vesznek részt, 4 fővel. A minden évben megrendezett Veterán síugró VB, a Csehköztársaságban, Harrachovban lesz megrendezve 2011. 03.07-13-ig.
Fiatalabb korosztálynak a téli szezon lezárult, rövid szünet után kezdődnek a nyári versenyekre az alapozó edzések.

Itt szeretném megjegyezni, hogy aki szeretné kipróbálni magát ebben az egész évben űzhető sportágban, elsősorban 5-10 éves fiúk, lányok jelentkezését várjuk, számukra felszerelést biztosítunk. Elérhetőségeinket a honlapunkon megtalálhatják (www.siugraskoszeg.hu).

Molnár László

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.