SZIMFONIKUS KONCERT

Az augsburgi St. Stephan Gymnasium Szimfonikus Zenekara ad koncertet augusztus 2-án, csütörtökön, 19 órakor a Jézus Szíve Plébániatemplomban. Vezényel: Ulrich Graba. Az elhangzó művek szerzői: Mendelssohn, Elgar, Bruch, Schubert. A belépés díjtalan!

A németországi, augsburgi, St. Stephan Gymnasium szimfonikus zenekarának bemutatása

A gimnáziumnak nagyon sok tanulója van, akiket kiemelkedően érdekel a zenekari hangszereken való tanulás. Egy szimfonikus zenekar és egy iskola együttműködése magas színvonalat eredményez. Az, hogy ilyen magas szinten van a szimfonikus zenekar, az annak köszönhető, hogy évtizedeken át ápolták a klasszikus zenei hagyományokat és egyre növekvő képzési lehetőségeket biztosítottak a diákok számára. A gimnázium szimfonikus zenekara egy profi zenekar szintjén van, hiszen hónapokon át gyakorol egy-egy repertoárt több mint 20 zenetanár segítségével. A gyakorlati órák mellett zeneirodalmat is tanulnak a diákok. Az együttzenélés lelkesítő érzése és az elmélet gyakorlatba ültetése során érzett öröm kovácsolja csapattá a diákokat. Hihetetlenül nagy az érdeklődése a fiataloknak a klasszikus zene iránt (főleg a mai időkben), így ennek nagy az összetartó ereje.

A múltban nagy sikereket ért el a gimnázium zenekara:
2008: első hely a német zenekari versenyen Wuppertalban
2007: kiemelkedő színvonalú munkájuk miatt a Münchner Rundfunkorchester pártfogásába vette a zenekart
2009: A német ifjúsági zenekarok versenyén 1. helyezést ért el
Voltak Lengyelországban, Rómában és volt egy turnéjuk az USA-ban. 2012 nyarán egy európai turnén vesznek részt.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.