Tábla avatás

7.7.7.

Július 7-én este 7 órakor került felavatásra a Vasútállomással szemben a Jurisics-vár Művelődési Központnak készített óriás reklámtábla, melyet a Kőszegi Ipartestület tagjai készítettek ingyenesen az intézmény számára.


7.7.7
Óriásplakát avató a 87-es főút mentén

7. hó, 7. nap 7 óra, este.
A népmesei 7-es szám nem véletlen a mai avatóval kapcsolatban. 2007-ben (újra a 7-es) merült fel a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház stábjában, hogy programjaikat óriásplakát kampány keretében népszerűsítsék. Aztán kiderült ennek ára, és lemondtak róla...
Ám jött az ötlet, hogy saját tulajdonú tábla esetén csak a plakátnyomtatás költsége terhelné az intézményt. Csak a beruházás...
Szőnye József a Kőszeg és Vidéke Vállalkozók Ipartestülete elnöke ekkor ígérte meg Pócza Zoltánnak: Zolikám, ha van terv és engedély én a kőszegi iparosokkal megcsinálom nektek ingyen.
Persze a legkisebb legénykének nem volt pénze, így eljutott a vár szomszédságában található tervezőhöz, Szima Andreához, aki vállalta a tervezés és engedélyeztetés terheit, (statikus Stampf Gyula) elhárítva az akadályokat.
Szőnye úr tartotta szavát. Legyártatta üzemében a fémszerkezetet, Szárnyas János felépítette, Bráder Tibor (beton), Szárnyas Péter (tereprendezés), Márffy Tamás (földmunkák) segítségével, majd Kiss Péter megvilágította. Trifusz Péter pedig az anyagot megtöltötte szép formával, hirdetve a város rendezvényét: Kőszegi Várszínház!
Így teljesüljön be minden népmesei történet, ahogy ez ma Kőszegen!

Sok-sok köszönet az anyagi és erkölcsi áldozatot hozó vállalkozóknak, akik e nehéz időkben is bebizonyították, hogy a város számára fontos ügyekben mindig lehet számítani rájuk.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.