Testvériskolai kapcsolataink

Bersek József Általános Iskola

Ebben a tanévben is változatos programok biztosították a folyamatos kapcsolatot a Bersek József Általános Iskola, AMI és PSZ valamint a mödlingi Jakob Thoma Hauptschule tanulói és tanárai között.

A tanév elején egyeztettük a programokat Ernst Weiss iskolaigazgatóval és Michael Dorfstätter tanár úrral, melynek eredményeképpen további új programokkal bővült a hagyományos lista.

Idén a következő események várták a tanulókat és tanárokat:
- december 14-re a karácsonyi rajzpályázatra a mödlingi gyerekek is beneveztek, a felnőttek minden évben érdeklődve hallgatják a magyar gyerekek versmondását és lelkesen vásárolnak a karácsonyi vásár termékeiből.
- január 21-én a mödlingiek is részt vettek a hagyományos iskolai bálunkon.
- február 20-24. között került sor a sítáborra. Idén 10 gyerek és két felnőtt utazhatott Ausztriába Präbichlbe, ahol egy kellemes ám fárasztó hetet tölthettek együtt a gyerekek.
- március 20-24. között nyelvi héten vehettek részt Mödlingben azok a tanulók, akik a legsikeresebbek voltak a német nyelvi versenyeken. Családoknál laktak és együtt jártak iskolába az osztrák tanulókkal.
- április 26. Sportnap volt Kőszegen (foci- és kosárlabda-bajnokság, utána fürdés az uszodában)
- május 3-án a kőszegi és kőszegszerdahelyi tantestület látogatást tett a mödlingi iskolában. Meghallgattuk az igazgató úr beszámolóját, megtekintettük az iskolát, majd sétáltunk a városban és jártunk a közeli tavasbarlangban is.
- május 10-én az ausztriai Lichtensteinben akadályversenyre került sor, melyen egy busznyi magyar gyerek vehetett részt. A páros versenyben jó lehetőségük volt a gyerekeknek a nyelv gyakorlására.
- május 17-én két osztálynyi gyerek gyalogtúrázott Cákra és Velembe.
- június 1-jén közösen megtekintettük a balatonakali tábort, hogy az osztrákok tájékoztatni tudják tanulóikat a várható körülményekről.
- június 9-én 15 kolléga, két szülő és egy mazsorett csoport vett részt a testvériskola évadzáró műsorán Mödlingben.
- közös balatonakali tábor június 19-25. között.

Reméljük, hogy a változatos programokon mindenki jól érezte magát, és kihasználta azt a lehetőséget, hogy bővítheti német nyelvi tudását.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.