Újabb Dance Jam sikerek

Tisztelt olvasóink! Az alábbi beszámolóban a kőszegi Dance Jam tánccsoport újabb sikereiről olvashatnak. Gratulálunk a szép eredményekhez.

Újabb érmekkel, kupákkal gazdagodtak a Dance Jam-es lányok

Április utolsó szombatján verőfényes, szinte már nyárias idő köszöntött ránk. A kőszegi Dance Jam tánccsoport tagjai azonban abban bíztak, hogy a nap folyamán nemcsak az időjárásnak örülhetnek, hanem más ok is adódik a jókedvre és elégedettségre. A Magyar Látványtánc Szövetség ugyanis ezen a napon rendezte meg területi kvalifikációs versenyét Kaposváron, melyen a kőszegi lányok szép reményekkel indulhattak.
Az egyébként is több mint négyórásra tervezett utazást egy váratlan esemény zavarta meg: az autóbusz szélvédője megsérült, és a rendőrség közreműködésére volt szükség, így jelentős késéssel érkeztek Kaposvárra. Szerencsére a versenyt nem késték le, a szervezők megértően kezelték a problémát. Sajnos azonban az ilyenkor megszokott és feltétlenül szükséges - öltözésre, készülődésre és bemelegítésre szánt - idő minimálisra csökkent, így színpadi próbára egyáltalán nem volt lehetősége az elsőként szereplő kilenc éves Vámos Barbarának. A kőszegiek legfiatalabb versenyzője nem volt könnyű helyzetben. Kategóriája legifjabbjaként képzett ellenfelekkel kellett felvennie a versenyt, ráadásul a késés miatt kissé zaklatottan. Táncán azonban nem látszott semmilyen bizonytalanság, így A pók című koreográfiájával elnyerte a zsűri tetszését és az első díjat is. A gyermek korosztályban versenyző csapatnak is röviddel a megérkezés után, próba nélkül kellett színpadra állnia. A még csak egy éve versenyző lányok azonban összeszedték magukat, és így a várakozásnak megfelelően sikerült az előadás. A zsűri arany minősítéssel jutalmazta a könnyed, légiesen bájos produkciót.
A délután hátralevő részében a felsős és középiskolás párosok és csoportok mutathatták meg tudásukat. Ezekben a kategóriákban a lányoknak már nagyon komoly ellenfelekkel kell számolniuk: művészeti iskolák, speciális tánctagozatok versenyzői is vannak azok közt, akikkel összemérik őket. A duó kategóriában 2. és 3. helyezést, míg a csoportok között két 2. helyezést és egy ezüst minősítést szereztek.
A szép sikerek ellenére nem maradéktalanul elégedettek, de tudják, hogy a hibák kijavítására még van idő az országos bajnokságig. Az biztos, hogy lelkesedésben és szorgalomban ezután sem lesz hiány! És mint mindig, ezután is számíthatnak az őket maximálisan támogató szülők segítségére.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.