Ünnepi istentiszteleti rend

Az alábbiakban az ünnepi miserendet és egyházi alkalmakat gyűjtöttük csokorba az információt szolgáltató evangélikus és katolikus gyülekezet részéről.

Római Katolikus Egyházközség:
Március 20. Nagycsütörtök: 17.30-tól szentgyónási lehetőséget biztosítunk, 18 órakor kezdődik az Utolsó Vacsora emlékmiséje a Jézus Szíve templomban. A szentmise után szentségimádás lesz, melyet a Domonkos Nővérek vezetnek.
Március 21. Nagypéntek: Jézus szenvedésének és kereszthalálának emlékezete (szigorú böjti nap) Délután 15 órakor keresztút-járás a Jézus Szíve templomban, majd ezt követően kezdődik a nagypénteki szertartás, melynek részei: Igeliturgia, Hódolat a Szent Kereszt előtt, Szentáldozás.
A nagypénteki szertartás után este 19 óráig látogatható a szentsír a templomban. Este 19 órától szabadtéri keresztutat végzünk a Kálvárián. Kérjük, aki eljön, hozzon magával gyertyát és lámpát.
Március 22. Nagyszombat: Jézus sírban pihenésének napja. Ezen a napon az Egyház a gyász jeleként nem mutat be szentmisét és tilos bármiféle szertartás végzése is. Reggel 8 órától 12 óráig látogatható a szentsír a Jézus Szíve templomban.
Délután 13 és 16 óra között nyitva lesz a Kálvária templom is - lehetőség a csendes imádságra és elmélkedésre.
A húsvéti vigília szertartása este 19 órakor kezdődik a Jézus Szíve templomban, melynek végén jó idő esetén megtartjuk a feltámadási körmenetet.A körmenet végén megáldjuk a húsvéti eledeleket a templomban.
Március 23. Húsvétvasárnap: Krisztus feltámadásának ünnepe. Szentmisék ezen a napon a szokásos vasárnapi miserend szerint a Jézus Szíve templomban:
8.00: (német nyelvű), (a szentmise előtt 7.30-tól is lesz lehetőség a húsvéti ételek megszenteltetésére), 9.00, 10.30: (családosok és gyermekek szentmiséje), 18.00.
Kőszegfalva: 10.30,
Nemescsó: 11.30
Március 24. Húsvéthétfőn: 8.00, 9.00 és 18.00 (Jézus Szíve templom)
Kőszegfalva: 10.30



Evangélikus Egyházközség:
Nagycsütörtök: 18 órától úrvacsorai istentisztelet
Nagypéntek: 9 órától úrvacsorai istentisztelet,
18 órától úrvacsorai istentisztelet (passióolvasás)
Nagyszombat: 18 órától istentisztelet
Húsvétvasárnap 5 órától hajnali istentisztelet, utána közös reggeli a gyülekezeti házban;
9 órától ünnepi istentisztelet (úrvacsora);
10.30-tól gyermek-istentisztelet.
Húsvéthétfő: 9 órától ünnepi istentisztelet (úrvacsora);
10.30-tól német nyelvű úrvacsorai istentisztelet

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.