Választási Bizottság határozata

Tolnai Dávid elnökhelyettesnek a Magyar Szocialista Párt Kőszegi Szervezete nevében Kuntner Ferenc polgármester-jelölt szórólapja kapcsán benyújtott választási kifogását atáskör hiányában elutasította.

Kőszeg Város Választási Bizottsága
9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.

Szám: 8402-3/2006. Tárgy: kifogás elutasítása

HATÁROZAT

Kőszeg Város Választási Bizottsága Tolnai Dávid elnökhelyettesnek a Magyar Szocialista Párt Kőszegi Szervezete nevében Kuntner Ferenc polgármester-jelölt szórólapja kapcsán benyújtott választási kifogását hatáskör hiányában

elutasítja.

A határozat ellen a meghozatalát követő 3 napon belül a határozatot hozó bizottságnál benyújtandó, de a Vas Megyei Területi Választási Bizottsághoz címzett fellebbezésnek van helye.

INDOKOLÁS

Tolnai Dávid elnökhelyettes az MSZP Kőszegi Szervezete nevében 2006. szeptember 20-án kifogást nyújtott be Kuntner Ferenc polgármester-jelölt - jelenlegi polgármester – lakossághoz eljuttatott választási szórólapjának tartalma miatt. A kifogásban előadta, hogy az több valótlanságot is tartalmaz, amelynél fogva szándékosan megtévesztette a választópolgárokat. Így pl. magának tulajdonította a "Jó tanuló, jó sportoló" díj létrehozását, valamint több olyan beruházást a városban, amelyet nem az önkormányzat vagy a polgármester valósított meg, hanem magánvállalkozások.

A választási bizottság a kifogásban foglaltakat részletesen megtárgyalva és azokat mérlegelve megállapította, hogy nem az ő hatáskörébe tartozik annak eldöntése, hogy a választási kampány során a választópolgárok megnyerése érdekében felhozott bizonyos érvek, eredmények, események valójában kinek az érdemét képezték. Az ellenkező véleményen levők feladata az, hogy az előbbi állításokat a kampány során megcáfolják vagy pontosítsák. Mindez a politikai szféra és a választásban közvetlenül résztvevő ellenfelek területe és nem a konkrét jogszabálysértéseket elbírálni hivatott választási szervek hatásköre.

A választási bizottság jelen határozatát a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 78. § (3) bekezdésében foglalt jogkörében eljárva hozta meg.

Kőszeg, 2006. szeptember 22.



Kappelné dr. Gősi Ildikó
elnök

Kapják:
1. MSZP Kőszegi Szervezete, Kőszeg, Kossuth L. u. 15.
2. Kuntner Ferenc polgármester-jelölt Kőszeg, Kórház u. 12.
3. Irattár, Helyben

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.