Vasárnap Kőszegre érkezik a Feltámadási menet

Idén 5. alkalommal szervezik meg a Feltámadási menetet, mely húsvétvasárnap Tihanyból indult és pünkösdvasárnap ér célba Csíksomlyón.

A szervezők a 2004. december 5-i népszavazás után hozták létre mozgalmukat, hogy csalódott honfitársaiknak hirdessék a Feltámadott Krisztussal való szövetséget, és a nemzeti újjászületés vágyát. A kb. 3000 km-es nemzeti zarándoklat húsvéttól pünkösdig tartóan, a Balatontól Csíksomlyóig áthalad a történelmi Magyarország minden kárpát-medencei utódállamán. A Feltámadási menet jelvénye az Árpád-kori motívumú szárnyas kereszt, melyben megjelenik a húsvét (kereszt) és a pünkösd (szárny) szimbolikája is. A Feltámadási Jelvényt vasárnap a felsőpulyai magyarok hozzák Kőszegre. 8.15-kor a város északi végén található '56-os szobortól gyalogos menet indul a jelvénnyel az evangélikus templomhoz, ahol ¾ 9-kor az evangélikus ill. a református egyházközség köt szalagot a jelvényre. A menet ¼ 10-kor ér a Jézus Szíve templomhoz, ahol a jelvényre felkötik Kőszeg város és a katolikus hívek szalagját. A szervezők a gyalogos menetbe és a szalag felkötözésére is mindenkit szeretettel várnak. A jelvény részt vesz a fél tízkor kezdődő szentmisén, majd folytatja útját Sopron felé.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.