Veterán kőszegi síugrók sikere

A veterán síugrók szövetsége (IMC), 2011.03.07-13-ig a csehországi Harrachovban rendezte idén 22. alkalommal a 30 év feletti sportolóknak kiírt Világbajnokságot. Hazánkat a kőszegi sportklub síugró szakosztályának 4 versenyzője képviselte. Molnár László írányitásával Karádi Zsolt, Kelemen Tamás és Tuczai Péter indult neki a megmérettetésnek.

A veterán síugrók szövetsége (IMC), 2011.03.07-13-ig a csehországi Harrachovban rendezte idén 22. alkalommal a 30 év feletti sportolóknak kiírt Világbajnokságot.
Hazánkat a kőszegi sportklub síugró szakosztályának 4 versenyzője képviselte.

Molnár László írányitásával Karádi Zsolt, Kelemen Tamás és Tuczai Péter indult neki a megmérettetésnek.
A rendezőket az időjárás a kegyeibe fogadta, igazi téli körülmények várták a sportolókat.
Hétfőn, kedden kötelező edzésekkel kezdődött a program majd szerdán és csütörtökön már a versenyek következtek.

Szerdai napon Molnár László kezdte meg a szereplést a K-70 méteres sáncon, ahol az edzésen mutatottak alapján jó eredményre lehetett számítani. Sajnos az edzéshez képest az időjárási körülmények megváltoztak, hátszéllel meleg levegő érkezett a verseny helyszínére. Ez az amit a síugrók igazán nem szeretnek. Ennek ellenére László az erős Finn és Orosz versenyzők mögött a 8. helyen végzett.

Az időjárás tovább romlott a csütörtöki napra, vízes pálya fogadta versenyzőinket. Ennek ellenére 2 dobogós hellyel zárták a napot a K-40-es sáncon a kőszegi sportolók. Tuczai Péter a 35-39 évesek közt, Molnár László a 40-44 évesek közt szerezte meg a dobogó 3. helyét.

A kőszegi síugrók kis csapata jövőre is tervezi, hogy az egyre erősebb nemzetközi versenyzőkkel megméretteti magát és képviseli Magyarországot.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.