Viola da gamba koncert

Táncol a Napkirály

A Custos Consort játszik június 24-én 19 órakor az evangélikus templomban a címben nevezett barokk hangszereken. A műsorban francia barokk remekművek elevenednek meg.

2003-ban alakult a Custos Consort régizene együttes. Az együttes változatos és rugalmas felállásával egyedülállóan színes programokat képes megszólaltatni a reneszánsz és barokk kor elsősorban viola da gambákra komponált irodalmát, A XVI.-XVIII század sokoldalúan briliáns és érdekes műveit. Programjaik sokszor adtak lehetőséget az elfeledett művek megszólaltatására, melyekből több programot rögzített a Hungaroton Records.
A Custos Consort régizene együttes nagy gondot fordít korhű, kópia hangszereikkel a korabeli, barokk és reneszánsz hangzás pontos rekonstruálására.

XIV. Lajos korának zenéje nem ismeretlen a barokk zenét kedvelő koncertre járó előtt, és ki ne ismerné a Minden reggel c. film szereplőit, St. Colombe-ot és M. Maris-t. A francia barokk két halhatatlan mesterének művei elevenednek meg a hangversenyen a kor talán egyik legkedveltebb hangszerén: viola da gambán és a kíséretet játszó arciluton. A francia barokk zene néha már túlfűszerezett akkordjai, díszítései - talán nem véletlenül - könnyedén nyerik el a közönség tetszését.

Az együttes tagjai:
Ölveti Mátyás - viola da gamba
Szászvárosi Sándor - viola da gamba
Győri István - lant, barokk gitár

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.