Kőszegi SE Tenisz Szakosztály

A szakosztály vezetõje: Koltay Árpád
Technikai vezetõ-edzõ: Tihanyi Tibor
Csapatmenedzserek: Kenéz Csaba – OB I, Tóth Szilárd – OB III, Parádi József – Senior csapat
A szakosztály levelezési címe: Tihanyi Tibor, 9730 Kõszeg, Kossuth L. u. 12.
A pályák száma: 4 db salakos
Címe: Kõszeg, Petõfi tér
E-mail: kokoarpi@freemail.hu, koko@level.datanet.hu, koko@mezgazd-koszeg.sulinet.hu
Internetes honlap: www.koszeg-tenisz.ini.hu

Kõszegen 1926 tavaszától beszélhetünk tenisz sportról. Korábban a két reáliskolai és egy-két magántulajdonban lévõ pályán ismerkedhettek néhányan a sportággal. Az újkori elsõ komolyabb próbálkozás a sportág újjáélesztésére csak 1976-ban történt, amikor a gimnázium sporttelepén bitumenes pályát építettek. Elõször csak felnõttek teniszeztek itt szórakozásból, alkalomszerûen. A szervezett oktatáshoz nagy lökést adott, hogy a LATEX KSE keretén belül életre hívták a tenisz szakosztályt.

A pályaavatót 1981. június 6-án tartották.

A következõ években az utánpótlás nevelés volt a fõ cél. Szervezetten, sportiskolai tagozat keretén belül, elõször Bényei Mihály és Koltay Árpád, majd Kenéz György és Tihanyi Tibor foglalkoztak a gyerekekkel, a versenyzõk oktatásával.
Az 1999-tõl tartó OB II-es évek sikerei Kõszeg jeles lapjaira tartoznak. Minden évben jobb helyezést értek el a magyar bajnokságban, így 2003-ban csak mérkozésaránnyal szorultak a második helyre, és 2004-ben az elmúlt 8 év munkájának megkoronázásaként, a Kõszegi teniszezõk az OB II megnyerésével kivívták a jogot, hogy a következõ évben a magyar bajnokság elsõ osztályában szerepeljenek.

A Kõszegi tenisz történetérõl, és más információkról bõvebben a szakosztály honlapján olvashatnak: www.koszeg-tenisz.ini.hu

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.