Fantasztikus sikerek a kőszegi síugróknál.

Lezárult a síugrók nyári szezonjának 2. ciklusa, ahol a fókuszban Vörös Virág és Molnár Flórián szereplése állt.

Fantasztikus sikerek a kőszegi síugróknál.
Lezárult a síugrók nyári szezonjának 2. ciklusa, ahol a fókuszban Vörös Virág és Molnár Flórián szereplése állt.
Július végén a németországi Hinterzartenbe utaztunk, ahol a felnőttek nyári Grand Prix versenye mellett rendezték a „FIS Youth CUP” elnevezésű versenyt. A megmérettetésre 14 ország 45 versenyzője utazott a Fekete-erdőbe, hogy a kiírt korosztályos (2002-2004) versenyen bizonyítson.
A versenyt a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) naptárában is jegyzik és a síugró hatalmak versenyzői mind jelen vannak, de limitált létszámban. Országonként 4-4 fő vehet részt és ismereteink alapján a szomszédos országok kvalifikációs házi versenyeken jelölik ki az indulókat. Nagyon erős mezőny alakul ki ennek köszönhetően, ahol többek közt az osztrák bajnok is jelen volt.
A hivatalos edzésen Flórián már bemutatta, hogy vele számolni kell, hiszen az első ugrásnál leghosszabb méterrel kezdett (71,5 méter). A 2 db edző ugrás után bizakodva vártuk az 1. versenyugrást. Sajnos a zsűri nagyon óvatosan kezelte a szél helyzetet és az edzésen fél óra alatt lezajlott sorozatot, elhúzták 1,5 órásra. Ez a nem várt helyzet megzavarta Flórián bemelegítését, koncentrációját és sajnos egy rontott ugrással (67,5 méter) kezdte a versenyt. Szerencsére Flórián ezen felül tudott emelkedni és egy fantasztikus 2. ugrással (73,5 méter) beugrotta magát az előkelő
8. helyre. TOP 10 volt a célkitűzésünk, boldogok voltunk, hogy sikerült! Flórián előtt csak Német, Osztrák, Szlovén és Francia versenyzők nevei álltak az eredménylistán.
A következő hétvégén már Virág szereplése következett. Németországba utaztunk, ahol 1. alkalommal vettünk részt az „Alpen CUP” elnevezésű turnén. A program 1 hét alatt, 3 helyszínen, 6 db versenyt kínált. Célunk a verseny közegben való edzés volt, különösebb eredményekre nem számítottunk.
Az első helyszínen, Klingenthalban a hivatalos edzést követően éreztük, hogy jók vagyunk, de többen is voltak, akik Virágnál nagyobbakat ugrottak. Az 1. verseny ugrás után azonban valami csoda történt és kezdődött az izgalom. Virág sáncrekorddal (61,5 méter) az élre került. Fantasztikus érzés volt és ezzel az érzéssel indult neki a 2. sorozatnak, ahol már rövidített nekifutóval, rövidebb ugrással, de a sorozat leghosszabbjával (58 méter) megnyertük a versenyt. Boldogság!
2. nap Virág ismét a nap győztese lett 60 és 57,5 méteres ugrásaival.
Verseny után utaztunk tovább Pöhla-ba a 2. helyszínre.
1. nap/ 1. hely/ 62,5 és 62 méteres ugrásokkal
2. nap/ 8. hely/ 60,5 és 63,5 méteres ugrásokkal (méterek alapján nyerte volna a versenyt, de a 2. ugrásnál – 2 nap leghosszabb ugrása – sajnos az érkezés nem sikerült jól, Virág lerakta a kezét és ezzel súlyos minőségi pontokat vesztett.) Jó kedvünk nem csorbult, előre néztünk!
Utazás tovább a 3. helyszínre, Bischofsgrünbe, ahol még 1 edzés várt ránk a 2 órás autózást követően. Jól sikerült, de éreztük, hogy ez lesz a legnehezebb verseny. Méretében nem sokkal nagyobb, de egy nyitott erős, levegős sánc várt a versenyzőkre.
1. nap/ 5. hely/ 64 és 64 méteres ugrásokkal
2. nap/ 1. hely/ 66 és 68 méteres ugrásokkal
Egy fantasztikus 2. napi versennyel Virág bizonyította, hogy a turné legstabilabb, legerősebb versenyzője Ő volt!
Ezzel az eredménnyel nyertük az utolsó napot, a 6 napos turnét és visszavettük a vezetést az Alpen CUP versenysorozat nyári eredménylistáján.
Rengeteg tapasztalat és nagyon sok önbizalom az amit haza vihettünk a sok szép serleg, kupa mellett.
Következett a szezon fő versenye, amire 3 napos edzőtáborban készültünk a szlovéniai Planicán. Nem sikerült jól, mert Virág az utolsó napon a megállási zónában egy szerencsétlen esésnél meghúzta a bokáját. Nem látszott súlyosnak, de leállítottam az edzést, jegelés, pihentetést gondoltam fontosabbnak.
2016.08.26-27. Oberwiesenthal (GER) COC CUP („B” Világkupa)
Szilágyi János edző vezetésével utazott versenyre Virág, ahol a célunk az 1-30-ban lenni.
Mivel a síugróknak az olimpiai kvalifikációs időszak 2016. 06.01-től megkezdődött, ezért számítottunk rá, hogy sokan lesznek. 51 induló. Ez kemény diónak ígérkezett, főleg mikor nyilvános lett a nevezési lista. Csupa Világkupa szereplő, olimpiai és világbajnok, sok-sok rutinos versenyző szerepelt rajt.
1. nap, első versenysorozatban Virág a 24. helyen (78 méter) zárt, ezzel teljesítve a célkitűzés! Magunk se hittük el. Természetesen még 1 db ugrás következett (70,5 méter), ez a nehéz szeles versenyen nem sikerült úgy, mint az első, de így is a 29. helyen tudott maradni. Virág 2 db COC pontot gyűjtött be és ezzel belépőt a világkupába, nyári grand prix-be és a 2018-as téli olimpiára.
2. nap, 36. hely, 74 méteres ugrással. Sajnos ezzel nem jutott be a 2. sorozatba, de kedvünket nem szegte a gyengébb eredmény, mert mi már előre néztünk, tudtuk, hogy mik a hibáink, min kell javítani, már a következő edzőtáborra koncentráltunk.
Virág eredménye a COC versenyen azért is kiemelkedő, mert ezen a méretű sáncon a nyáron csupán 15 db ugrása volt szemben sporttársaival, akik több százzal érkeztek a helyszínre!