Jól szereplő kőszegi lányok

Erős mezőny jött össze a Silesian Open elnevezésű lengyelországi női tornán, amit szeptember 5-9-ig Gliwiceben rendeztek meg 20 ország részvételével.A női válogatott tagja volt a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület két versenyzője Hámori Luca és Lakotár Hanna is.

Erős mezőny jött össze a Silesian Open elnevezésű lengyelországi női tornán,amit szeptember 5-9-ig Gliwicebe rendeztek meg 20 ország részvételével.A női válogatott tagja volt a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület két versenyzője Hámori Luca és Lakotár Hanna is. A magyar lányok végül négy arany és két ezüstéremmel térhetnek haza. A csillogó érmek betetőzése, hogy Béki Piroska lett a torna legjobb bírója!


Lakotár Hanna junior 52 kg-ba indult,ahol az első fordulóban előnyerő volt,az elődöntőben már az első menetben feladásra késztette lenyel ellenfelét. A döntőben az első számú lengyel válogatott következett,akitől a Hanna már egyszer kikapott egy szoros mérkőzésen. Mindezek ellenére Hanna jó formában,felszabadultan bunyózott és egyhangú pontozással győzött lengyel riválisával szemben,és megnyerte a tornát.
Hámori Luca junior 60 kg-ba a negyedöntőbe a két rászámolás után a harmadik menetben feladásra késztette lengyel válogatott ellenfelét.Az elődöntőben is lengyel lány következett akit Luca egyhangúlag győzött le. A döntőben német lány következett,ahol a szoros első menet után Luca folyamatosan őrölte fel ellenfelét,akit a harmadik menetben kétszer meg is számoltatott,és a bíró beszüntette a mérkőzést.Ezzel Luca is megnyerte a tornát.

- Nagyon erős nemzetközi mezőnyben sikerült megnyerniük a tornát a lányoknak,büszke vagyok rájuk.Hanna egész évben egyre jobb formába,kiegyensúlyozottan bokszol,Luca sérülése után tért vissza a nemzetközi porondra,és három remek győzelmet aratott. A lányok jó úton haladnak,gyűtögetjük a meccsszámokat,tapasztalatokat,és keményen dolgozunk tovább,hogy minél eredményesebbek legyünk. A következő erőpróba a lányok elött a Fitt-Box szervezésében október 4-7-ig Bükön megrendezendő Caramell Prémium Resort-XXI.Női Országos Bajnokság lesz.
Varsányi Áron