Zagreb Open 2018

A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület négy versenyzője, Buza Rómeó, Buza Rafael, Ambrus Viktória és Hámori Ádám támogatók jóvoltából a Skorpió Box Club versenyzőivel karöltve november 16-án Horvátországban kezdődő, Zagreb Open 2018 elnevezésű, három napos nemzetközi ökölvívó tornán vettek részt.

Összesen hét nemzet, Horvátország, Szerbia, Albánia, Németország és Románia bunyósai mutathatták meg tudásukat egymással szemben.

Az első napon Hámori Ádám elit 91kg-ban egy horvát ökölvívóval szemben lépett kötelek közé. Az első, szoros menet után Ádám kezébe vette az irányítást. Nagy és gyors ütéseinek köszönhetően többször is rászámoltak ellenfelére, akit végül a gongszó mentett meg a kiütéstől.
A verseny második napján, már az elődöntők zajlottak.

Buza Rómeó serdülő 50kg-ban egy hazai, horvát ellenfelet kapott. Rómeó remek bunyót bemutatva, esélyt sem hagyott vetélytársának és a 2. menetben döntő fölénnyel nyerte a mérkőzést.
Buza Rafael serdülő 54kg-ban szerb ökölvívóval szállt szembe. A szerb versenyző erős ellenfélnek bizonyult, de nem tudott felülkerekedni Rafin. Pontosan bevitt ütéseinek köszönhetően Rafi egyhangú pontozással, győztesen hagyta el a ringet.
Hámori Ádám elit 91kg-ban a KSI versenyzőjével, Tarnócai Mihállyal csapott össze. Ádám az előző naphoz hasonlóan ismét végig uralta a mérkőzést, amelyet egyhangú pontozással nyert meg, így ő is döntőbe jutott.
A harmadik napon a dobogó legfelső foka volt a tét.

Buza Rómeó serdülő 54kg-ban horvát bunyós ellen mutathatta meg mit tud. Erős kezdést követően, az első és a harmadik menetben is rászámoltak a horvát versenyzőre, aki nem bírta az iramot. Rómeó egyhangú pontozással nyert, így aranyérmesként zárta a tornát.
Buza Rafael serdülő 54kg-ban a Skorpió Box Club versenyzőjével, Oláh-Vadász Zoltánnal harcolt az első helyért. A nap legjobb mérkőzését láthatták a nézők. Technikás és gyors bunyót mutattak be a srácok, ahol Rafi bizonyult jobbnak, így testvéréhez hasonlóan ő is aranyéremmel térhetett haza.
A büki szakosztályunk versenyzője Amrus Viktória ifjúsági 69kg-ban erőnyerőként jutott döntőbe, ahol egy horvát ökölvívó volt a vetélytársa. Viki a tőle megszokott módon nagy lendülettel kezdett. Az első menetben kétszer is számoltak ellenfelére. A második menetben is tartani tudta a kezdeti lendületet, lényegesen több hangsúlyos ütést vitt be. A harmadik menetben a horvát lány egy jól bevitt ütésből már nem tudott felállni, így versenyzőnk döntő fölénnyel nyert, ezzel megszerezve egyesületünk harmadik aranyérmét.
Hámori Ádám elit 91 kg-ban egy kellemetlen sítlusú, nála magasabb horvát ellenfelet kapott. A horvát versenyző Ádám folyamatos támadásaira elmozgásokkal és fogással reagált. Ádám hiába írányította a mérkőzést, nem tudott pontos találatokat bevinni a másik bunyós passzív reakciói miatt. Mindezek ellenére a bírák a hazai, horvát versenyzőt hozták ki győztesnek. Így, három meccsel a háta mögött, Ádám ezüstéremmel a nyakában, a második helyen végzet.



Egy remek hangulatú versenyen vehettünk részt, amely támogatóink segítsége nélkül nem történt volna meg. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult, hogy versenyzőink képviseljék egyesületünket és hazánkat ezen a versenyen.

Mind a négy versenyzőnk teljesítményével elégedett vagyok, remek bunyót mutattak be és ez egy kiváló lehetőség volt tapasztalat szerzés céljából is!

Pihenésre most sincs idő!! December elején Magyar Bajnokság, és több komoly verseny is áll még előttünk az év hátralévő részében!

Varsányi Áron