136/2018. (VIII. 30.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul ahhoz, hogy a tulajdonában álló PVZ-639 forgalmi rendszámú, Suzuki Vitara típusú, TSMLYE21S00437150 alvázszámú gépjárművet a Pusztai Egészségügyi Bt. (cégjegyzékszám: 18-06-101516, Székhely: 9730 Kőszeg, Velemi út 11/b, adószám: 26851387-1-18, képviseli: dr. Pusztai Gergő) üzemben tartásába adja a Kőszegi Központi Orvosi Ügyelet feladatainak, valamint a Pusztai Egészségügyi Bt Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság doktorszolgálatában vállalt feladatainak ellátása céljából, és felhatalmazza a polgármestert a kizárólagos használati jogot biztosító megállapodás aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.

Melléklet a 136/2018. (VIII. 30.) képviselő-testületi határozathoz:

MEGÁLLAPODÁS
amely, létrejött egyrészről
Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8. adószám: 15733627-2-18, képviseli: Huber László Polgármester (továbbiakban: Önkormányzat),
másrészről
Pusztai Egészségügyi Bt (cégjegyzékszám:18-06-101516, Székhely:9730 Kőszeg, Velemi út 11/b, adószám:26851387-1-18, képviseli: dr. Pusztai Gergő (továbbiakban: Bt.),
a továbbiakban együtt Szerződő felek között alulírott napon, az alábbi feltételekkel:

Szerződő felek előzményként rögzítik, hogy a Kőszegi Központi Orvosi Ügyelet feladatainak ellátása érdekében az Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II.16.) önkormányzati rendelet 5.melléklet I. Beruházások rovat 21. sorába betervezett 4.800.000 Ft – ból beszerzésre került egy új Suzuki Vitara típusú gépjármű (a továbbiakban: ügyeleti gépjármű).

A Bt. együttműködő partnerként vállalta további 500.000 Ft kifizetését az ügyeleti gépjármű üzembe helyezésében, illetve megkülönböztető jelzéssel való felszerelésében, melyről a nevére kiállított számlával köteles elszámolni.
A Bt. továbbá átad egy LZP-2XpG fényhidat, Zura 5120 hangszabályzóval, melyet kizárólag a megkülönböztető jelzés engedélyezésének idejére lehet az ügyeleti gépjárműre felszerelni ill. használni. Ezen eszközök tulajdonjoga a Bt.-t illetik meg továbbra is.
Jelen megállapodással a Szerződő felek az ügyeleti gépjármű használatának szabályait kívánják rögzíteni.

1. Szerződő felek megállapodnak abban, hogy az ügyleti gépjárművet az Önkormányzat tulajdonjogának fenntartása mellett a Kőszegi Központi Orvosi Ügyelet feladatainak ellátásáról fennálló megállapodás idejére, azaz 2018. december 31. napjáig a Bt. részére üzemeltetésre átadja. Az Önkormányzat hozzájárul ahhoz, hogy az ügyeleti gépjármű forgalmi engedélyébe a Bt. üzembetartóként feltüntetésre kerüljön és az ügyeleti gépjárművet megkülönböztető jelzéssel felszereljék. A Bt. tudomásul veszi azt, hogy az ügyeleti gépjárművel kapcsolatos üzembetartói felelősség őt terheli.
2. A Bt. az ügyeleti gépjárművet az alábbi feladatok ellátásához használhatja:
- a Bt. által üzemeltetett Kőszegi Központi Orvosi Ügyelet feladatainak ellátása, valamint a Bt. Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság doktorszolgálatában vállalt feladatainak ellátása.
3. A Bt. az ügyeleti gépjárművet a saját költségén üzemelteti. Az üzemeltetés során köteles gondoskodni a kezelési utasításban foglaltak betartásáról, a folyamatos karbantartásról, szervízelésről és a javításról, a szükséges állagmegóvásról, a vagyonvédelmi intézkedések megtételéről.
Az ügyeleti gépjárműre a felelősségbiztosítást a Bt. köti meg. A biztosítási díj, a CASCO és mindennemű az ügyeleti gépjármű használatából adódó egyéb adó- díj a Bt-t terheli.

4. A Bt. az ügyeleti gépjárművet kizárólagosan jogosult használni, a használat jogát harmadik személynek nem engedheti át. Az Önkormányzat szavatol azért, hogy harmadik személynek nincs olyan joga, amely a Bt.-t a használatban korlátozná vagy akadályozná. Az ügyeleti gépjárművet hitel fedezetéül, biztosítékként ill. zálogul Szerződő felek nem jogosultak lekötni.
5. A Bt. szavatol azért, hogy az ügyeleti gépjármű a használat időtartalma alatt alkalmas a rendeltetésszerű használatra és kötelezettséget vállal arra, hogy az ügyeleti gépjárművet a megjelölt célokra használja. A gépjárművet kizárólag a megkülönböztető jelzés engedélyezésekor felsorolt személyek vezethetik.

6. Káresemény bekövetkeztekor a Bt. köteles az Önkormányzatot késedelem nélkül értesíteni és a biztosítással kapcsolatos eljárásban közreműködni. A balesetben megsérült ügyeleti gépjármű javítása a Bt. kötelezettsége. Totálkár esetén a biztosítási összeg az Önkormányzatot illeti meg.
7. Szerződő felek megállapodnak abban, hogy a Bt. a használat alatt köteles az ügyeleti gépjármű ellenőrzését az Önkormányzat számára lehetővé tenni és a használatával kapcsolatban az Önkormányzat kérésére adatot szolgáltatni.
8. A megállapodás bármely okból történő megszűnése esetén a Bt. az átvett ügyeleti gépjárművet az időtartamhoz mért általános elhasználódottsági fokban köteles az Önkormányzat részére visszaadni. A visszavételről a felek jegyzőkönyvet vesznek fel.
9. Jelen megállapodást Szerződő felek az 1. pontban rögzített határozott időre kötik, mely időpontig a Bt. ellátja a Kőszegi Központi Orvosi Ügyeletet feladatait. Amennyiben ezen időpontot követően a Kőszegi Központi Orvosi Ügyelet ellátásáról a Bt. gondoskodik, úgy az ügyeleti gépjármű kizárólagos használatáról változatlan feltételekkel kötnek Szerződő felek megállapodást az ügyeleti ellátás időtartamáig. Abban az esetben, ha az ügyeleti gépjármű kizárólagos használatáról szóló megállapodás legalább 5 éven keresztül marad érvényben Szerződő felek között, úgy az Önkormányzat piaci alapon értékesítheti az ügyeleti gépjárművet a Bt. részére azzal, hogy az általa megfizetett hozzájárulás ellenértékét az Önkormányzat a vételárba beszámítja. A tulajdonjog változásának akkori mindenféle költsége a Bt.-t fogja terhelni.
10. Jelen megállapodást Szerződő felek bármelyike jogosult azonnali hatállyal megszüntetni, ha a másik fél a szerződésben vállat lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal megszegi, így különös tekintettel az ügyeleti gépjármű használatának – a Bt részéről - harmadik személy részére történő jogosulatlan átengedésével, vagy a Bt. használati jogának az Önkormányzat által történő akadályoztatásával.
11. Amennyiben a megállapodás megszűnését követően 2019. évben a Kőszegi Központi Orvosi Ügyelet feladatait nem a Bt. látja el, úgy az Önkormányzat köteles a Bt. általi hozzájárulás összegét a Bt. részére megtéríteni. Abban az esetben, ha a Szerződő felek jelen megállapodás 9. pontjában foglaltak alapján ismét megállapodást kötnek egymással az ügyeleti gépjármű kizárólagos használatáról, úgy annak megszűnése esetén a Bt által kifizetett 500.000 Ft-nak – 5 évre vetített - összeghasználati idővel le nem fedett arányos részének megtérítésére köteles az Önkormányzat.
12. A felek a megállapodást, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag aláírják és magukra nézve kötelezőnek ismerik el.


Kőszeg, 2018. ……………….hó….napján.


……………………………………… …………………………………..
Huber László Dr. Pusztai Gergő
Kőszeg Város Önkormányzata Pusztai Egészségügyi Bt.