260/2006. (XII. 12.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2007. évi költségvetési rendelet-tervezet kidolgozásához az alábbi alapelvek érvényesítését tartja szükségesnek:
1. A működési hiány maximális mértéke a 100 000 E Ft-ot ne haladja meg.
2. Az alapfokú oktatási, nevelési intézmények, illetve a zeneiskola működtetéséhez az önkormányzat a Több-célú Kistérségi Társulás részére a 2006. évi korrigált szinten biztosít támogatást. Negatív korrekcióként kell figyelembe venni a zeneiskola esetében a bejáró tanulók oktatásához a társult települések által nyújtott hozzájárulást, illetve növelni kell a támogatást a takarítási és karbantartási feladatok ellátására biztosított összeggel, amely az előző évi bázisban nem szerepel.
3. Az önkormányzat az alapfokú oktatási, nevelési intézmények feladatainak tekintetében – a zeneiskolai és az óvodai feladatellátás kivételével – a nem kötelező feladatok ellátására nem biztosít finanszírozást.
4. A képviselő-testület elrendeli az önkormányzat szociális rendeletének módosítását az önként vállalt szociális ellátások saját erejének csökkentése érdekében.
5. A képviselő-testület elrendeli a Szociális Gondozási Központ Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásába adásának vizsgálatát. A képviselő-testület e célból munkacsoportot hoz létre, melynek elnökéül Racker Béla képviselőt,
tagjainak: Dr. Sujbert Pál képviselőt,
Gyarmati Kálmán képviselőt,
Iszak Péterné külső bizottsági tagot,
Bognár-Varga Szilvia pénzügyi osztályvezető-helyettest megválasztja.
A munkacsoport a 2007. januári ülésre terjessze elő a tárgyban végzett javaslatait.
6. A képviselő-testület elrendeli a Napsugár Bölcsődével illetve az Árpádházi Szt. Margit Óvodával és Általános Iskolával kötött szerződés felülvizsgálatát.
A képviselő-testület e célból munkacsoportot hoz létre, melynek elnökéül Básthy Béla alpolgármestert,
tagjainak: Keszei Balázs képviselőt,
Maitz Mária referenst és
Dr. Bakács Nóra jogtanácsost megválasztja.
A munkacsoport a 2007. januári ülésre terjessze elő a tárgyban végzett javaslatait.
7. A saját bevételek tervezése étkezésnél normaemeléssel, egyéb díjtételeknél legalább az előző évi teljesítés 6 %-os mértékű növelésével – az egyedi sajátosságok egyeztetésével – történjen.
8. Az év közben felmerülő esetleges vis maior helyzetek kezelésére a képviselő-testület 2 000 E Ft-ot különít el.
9. A képviselők, bizottsági tagok és tanácsnokok tiszteletdíjáról szóló rendeletet a 2007. évi költségvetési rendelettel párhuzamosan felül kell vizsgálni.
10. A hiány fedezetének megteremtéséhez – a költségvetési törvény adta lehetőségek között – forrás-kiegészítő támogatás igénylését, 100 000 E Ft összegben működési hitel felvételére, önkormányzati számla-vezetésre, valamint 70 000 E Ft összegben folyószámla hitel-keretre vonatkozó közbeszerzési eljárás kiírását rendeli el.
10. A fejlesztési bevételek és kiadások egyensúlyának biztosítása elengedhetetlenül szükséges.
11. Kőszeg Város Önkormányzatának 2007. évi költségvetési rendelet-tervezetében kizárólag a koncepcióban elfogadott fejlesztési célok szerepeltethetők, a fejlesztési főösszegen belüli átcsoportosítás lehetőségének megtartásával.
12. A képviselő-testület elrendeli a 2007. évi költségvetési rendelettel egyidejűleg új vagyonhasznosítási, vagyongazdálkodási koncepció készítését.
13. A képviselő-testület elrendeli a Kőszeg és Vidéke újság fizetőssé tételének, valamint a televíziós szolgáltatás szükségességének felülvizsgálatát. A felülvizsgálatot a Kulturális, Idegenforgalmi, Oktatási és Sport Bizottság végezze el, a költségvetési rendelet elfogadásáig.
14. A képviselő-testület elrendeli a 2975/17 hrszú ingatlan (Forintos M. u.) megosztása után értékesített telkekből származó vagyonhasznosítási többletbevétel (kb. 30 000 E Ft) – hiteltörlesztésre és kamatfizetésre - fordítását.
15. A képviselő-testület elrendeli az önkormányzat kitüntetési rendeletének felülvizsgálatát a kiadások csökkentése érdekében, az így felszabaduló összeg a működési hiányt csökkenti. A felülvizsgálatot a Kulturális, Idegenforgalmi, Oktatási és Sport Bizottság végezze el, a képviselő-testület 2007. januári üléséig.
16. A képviselő-testület elrendeli pályázati tartalék céljára 5 000 E Ft beépítését a költségvetési rendeletbe, amely keretösszegből elsőbbséget élvez a várostrom 475. évfordulójának megünnepléséhez nyújtandó támogatás.
17. A képviselő-testület a helyi kisebbségi önkormányzatok támogatására az állami támogatáson felül a 2006. évi összeg felét, azaz 350 000 Ft-ot biztosít önkormányzatonként.
18. A képviselő-testület a Dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézménnyel, a Kőszegi Uszoda üzemeltetési hozzájárulására kötött megállapodást 2007. évre vonatkozóan nem köti meg.
19. A képviselő-testület megbízza a pénzügyi, jogi és igazgatási bizottságot, hogy a polgármesteri hivatal költségvetésének vizsgálatát végezze el, különös tekintettel a megtakarítás lehetőségeire. A bizottság a 2007. februári képviselő-testületi ülésre terjessze elő a tárgyban végzett javaslatait.
20. A képviselő-testület a Jurisich-vár Művelődési Központ és Várszínház valamint a Chernel Kálmán Városi Könyvtár működésének felülvizsgálatára munkacsoportot hoz létre. A képviselő-testület a munkacsoport elnökének Racker Béla képviselőt,
tagjainak: Básthy Béla alpolgármestert,
Simonits Zsolt képviselőt,
Keszei Balázs képviselőt,
Bognár-Varga Szilvia pénzügyi osztályvezető-helyettest,
Maitz Mária referenst valamint
Horváth Antal külső szakértőt megválasztja.
A munkacsoport 2007. januári ülésre terjessze elő a tárgyban végzett javaslatait.

Felelős: Huber László polgármester
Dr. Tóth László jegyző
intézményvezetők.
munkacsoport vezetők
bizottsági elnökök.
Határidő: értelem szerint