87/2021. (V. 10.) polgármesteri határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
Kőszeg Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján jelen határozat melléklétben szereplő, az ABIC Kft., a Kőszegi Sporthorgász Egyesület és Kőszeg Város Önkormányzata között kötendő üzemeltetési jog átadásáról, területhasználati megállapodással szerződést jóváhagyja.

Felelős: Básthy Béla polgármester.
Határidő: azonnal.


Melléklet a 87/2021. (V. 10.) polgármesteri határozathoz:


SZERZŐDÉS
üzemeltetési jog átadásáról, területhasználati megállapodással


Amely létrejött egyrészről
Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.; adószám: 15733627-2-18; képviseli: Básthy Béla polgármester,) a továbbiakban: mint Önkormányzat, mint tulajdonos,

Másrészről
Kőszegi Sporthorgász Egyesület (9730 Kőszeg, Kossuth u. 3.; adószám: 19895749-2-18; képviseli: Horváth Ferenc elnök) a továbbiakban: mint Egyesület, mint haszonbérbeadó,

Harmadrészt
ABIC Befektetési, Ingatlanfejlesztő és -forgalmazó Centrum Kft. (székhely: 1054 Budapest, Vécsey u. 5. I. em. 1.; adószám: 13013727-2-41; képviseli:
Dr. Hatvani-Szabó János ügyvezető) a továbbiakban: mint Üzemeltető között az alábbi feltételekkel.


I.


1. Az ingatlan-nyilvántartás tanúsága szerint a kőszegi 1112/3 hrsz-ú, közpark, tó megnevezésű, 6 ha 7554 m2 területű ingatlan – amely területén található a 3,2 ha nagyságú ún. Csónakázó-tó – az Önkormányzat kizárólagos tulajdonát képezi.

2. A halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. tv. 22.§ (2) bekezdése és a 74.§ (2) bekezdése alapján az Önkormányzat haszonbérbe adta, haszonbérlő pedig haszonbérbe vette az 1. pontban írt vízterületre fennálló halgazdálkodási jogot, valamint az 1112/3 hrsz-ú ingatlan területéből a külön okiratban megjelölt, helyi természetvédelmi terület határáig kiterjedő területet.

3. Szerződő felek rögzítik, hogy a Csónakázó-tó felületén a tulajdonos által kiépített és 2019 júniusában felújított csónakkikötő stég – teherbírást igazoló kivitelezői nyilatkozattal alátámasztottan – műszakilag alkalmas a csónakáztatás és vízibicikli szolgáltatás kiszolgálására.

4. A tulajdonos jelen okirattal biztosítja az Üzemeltető részére, hogy a hivatkozott csónakkikötő stéget, valamint a tulajdonában lévő 3 db alumínium csónakot és 2 db műanyag vízibiciklit birtokolja, használja, hasznosítsa a Csónakázó-tavon történő csónakáztatás és vízibiciklizés céljára. Az Üzemeltető jelen szerződés aláírásával a stéget átveszi a fenti tevékenység végzése céljára.

5. A tulajdonos nyilatkozik, hogy a város turisztikai fejlesztése érdekében neki is jelentős érdeke fűződik a csónakáztatás és a vízibicikli kölcsönzés folyamatos üzemeltetéséhez, így a felek az alábbiak szerint állapodnak meg az üzemeltetés szabályozása körében.

6. Az Üzemeltető köteles biztosítani a Csónakázó-tavon a (elektromos meghajtású) csónak- és vízibicikli kölcsönzés lehetőségét – megfelelő időjárási körülmények megléte esetén - minden naptári év május és szeptember hónapjában legalább szombat-vasárnap 10 és 18 óra között, továbbá június, július és augusztus hónapjában a hivatkozott hétvégi időpontokon túlmenően még a hétköznapokon is legalább 15 és 18 óra között.

7. Az Üzemeltető szabadon határozza meg a kölcsönzési díjakat, ezen bevétellel saját vállalkozása rendelkezik. A kölcsönzési, üzemeltetési tevékenységhez szükséges hatósági engedélyek beszerzése és a jogszabályi előírásoknak való teljes körű megfelelés az Üzemeltető kötelezettsége és felelőssége. E körben az Üzemeltető gondoskodik arról, hogy a kölcsönzési tevékenység ideje alatt a stég és a vízijárművek műszaki állapota biztonságos legyen, az esetlegesen felmerülő karbantartási feladatokat saját költségén elvégzi.

8. Annak érdekében, hogy a Csónakázó-tó területén horgászati tevékenységet is zavartalanul folytathassanak, az Üzemeltető köteles a stégen elhelyezett információs táblával felhívni a figyelmet arra, hogy a parttól számított 15 méteres sávban a vízijárművek használata nem engedélyezett. Ezen szabály betartása esetén az Egyesület hozzájárul, hogy az Üzemeltető csónak- és vízibicikli kölcsönzési tevékenységet végezzen.


II.


9. A kőszegi belterület 1112/2 hrsz-ú, 2388 m2 területű, közterület megnevezésű ingatlan az Önkormányzat kizárólagos tulajdonát képezi.
Az ingatlanon létesült a Vizek háza alpannonia bemutatóház a hozzá tartozó parkoló és terasz létesítménnyel - összesen 294 m2 területtel -, amely létesítményben található egy előtér + akadálymentesített wc, valamint egy strandröplabda pálya.

10. A felek megállapodnak, hogy az Üzemeltető a területen lévő kb. 345 m2 területű strandröplabda pálya térítésmentes használatát bárki részére időbeli korlátozás nélkül biztosítani köteles. Az Üzemeltető vállalja, hogy a strandröplabdapálya rendeltetésszerű használatához szükséges háló és labda igénybevételét minden naptári év május és szeptember hónapjában legalább szombat-vasárnap 10.00 és 18.00 óra között, továbbá június, július és augusztus hónapokban 09.00 – 19.00 óra között biztosítja. Ezen felül Üzemeltető köteles a strandröplabda pálya homok felső rétegét legalább havi egy alkalommal átforgatni.
A háló és hálótartó oszlop, valamint a határszalag szükség szerinti javításáról és cseréjéről Tulajdonos köteles gondoskodni.


11. Az Üzemeltető vállalja az ún. Vizek háza épületében található WC üzemeltetését térítésmentesen az alábbiak szerint:
- október – április közti hónapokban szombat-vasárnap, valamint ünnepnapokon 10.00 és 16.00 óra közötti időszakban, míg
- május - szeptember közti hónapokban hétköznap 14.00 és 19.00 óra közötti, szombat-vasárnap 09.00 és 20.00 óra közötti időszakban.
Üzemeltető egyúttal köteles gondoskodni a helyiség tisztántartásáról, a szükséges higiéniai feltételek (így különösen WC papír, folyékony szappan és papírtörlő) biztosításáról.
Tulajdonos vállalja az üzemeltetéssel összefüggő közüzemi díjak (víz és villany) megfizetését, a zárt szennyvízgyűjtő tartály szükség szerinti ürítését, valamint egyéb karbantartási/javítási munkálatok (különösen bojler, elektromos eszközök és szaniter áruk) elvégzését.

12. Jelen szerződés határozatlan időre jön létre, a Tulajdonos és az Üzemeltető jogosult indokolás nélkül, 3 hónapos felmondási idővel a szerződést - annak I. és II. részét akár egymástól függetlenül is - megszüntetni. Az Egyesület rendes felmondási joggal nem rendelkezik. Ha a vízijárművek használata nem a fenti módon történik és ezzel jelentős érdeksérelmet okoznak a horgászati tevékenységet végzőknek, akkor ezt a tényt – amennyiben az Üzemeltetővel nem sikerül a vitás kérdéseket megnyugtató módon rendezni - az Egyesület írásban köteles jelezni a tulajdonos felé. Amennyiben ez a bejelentés alapos, akkor a tulajdonos jogosult - szerződésszegésre hivatkozva, - a csónakkikötő stég üzemeltetésére vonatkozó szerződés megszüntetése iránt intézkedni.

A szerződés 3 számozott oldallal, 4 példányban készült. A felek a szerződést, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, saját kezűleg, helybenhagyólag aláírták.



Kőszeg, 2021. május „….."



Kőszeg Város Önkormányzata
tulajdonos
Básthy Béla
polgármester
ABIC Kft.
üzemeltető
Dr. Hatvani-Szabó János
ügyvezető





Kőszegi Sporthorgász Egyesület
haszonélvező
Horváth Ferenc
elnök