21/2007. (V. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályai-ról szóló 1/2007. (II. 2.) rendeletet az alábbiak szerint módosítja:

1.§

(1) Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati vagyonnal való gazdálko-dás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) rendelete (a továb-biakban: Vr.) 7.§ (1) bekezdés a) pontjának "ingatlan vagyon és" szövegrésze hatályát veszti.
(2) A Vr. 7.§-a az alábbi (2)-(3) bekezdéssel egészül ki, egyidejűleg a régi (2)-(4) bekezdés számozása (4)-(6) bekezdésre változik:
"(2) Ingatlan vagyon tulajdonjogának átruházása vagy megterhelése esetén a vagyontárgy értékét az értékesítés-ről vagy megterhelésről szóló döntés meghozatalát meg-előző 6 hónapnál nem régebbi, az 1993. évi LXXVIII. tv. 52.§ (1) bekezdésében foglaltak szerint képzett ingatlan-forgalmi értékbecslés képezi.
(3) Ha az értékbecslésben megállapított forgalmi érték az ötmillió forintot meghaladja, be kell szerezni egy má-sik ingatlanforgalmi értékbecslést is. Ez esetben a va-gyontárgy értékét a magasabb összeg képezi."

2.§

A Vr. 11.§ (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:
"Az önkormányzati vagyontárgyakat érintő, de a va-gyon megterhelésével nem járó tulajdonosi nyilatkozatok, valamint a nem önkormányzati rendelettel alapított elővá-sárlási jogokkal kapcsolatos nyilatkozatok megtételére bármely eljárás során a polgármester jogosult.

3.§

(1) A Vr. 26.§ (1) bekezdésének helyébe az alábbi ren-delkezés lép:
"A bérbeadott önkormányzati helyiség vételárából a he-lyiség kiutalásakor a bérlő által fizetett igénybevételi díj, továbbá az előprivatizációs bérleti jogért fizetett összeg nem vonható le. Elővásárlásra nem jogosultak esetén a forgalmi érték képezi az induló vételárat.

4.§

A Vr. az alábbi 26/A.§-szal egészül ki:
"26/A.§. Minden egyéb, a termőföldről szóló 1994. évi LV. tv. hatálya alá nem tartozó ingatlan elidegenítése esetén a Vr. 25-26.§-ait kell értelemszerűen alkalmazni."

5.§

(1) A Vr. 20.§ (5) bekezdésében a "vagy" szövegrész helyébe "és" szövegrész lép.
(2) A Vr. 24.§ (1) bekezdésében a "pénzügyi, jogi és igazgatási" szövegrész helyébe a "pénzügyi, jogi és ren-dészeti" szövegrész lép.

6. §

(1) Ezen rendelet kihirdetése napján lép hatályba.
(2) A rendelet 4.§-ában foglalt rendelkezéseit a folya-matban lévő ügyekben is alkalmazni kell.
(3) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a Vr. 22.§ (1) bekezdése, ezzel egyidejűleg a (2)-(6) bekezdés (1)-(5) bekezdésre változik.


Kőszeg, 2007. május 22.





Dr. Tóth László s. k. Huber László s. k.
jegyző polgármester