26/2007. (IX. 1.) önkormányzati rendelete az útépítési és közművesítési hozzájárulásról szóló 18/1999. (XI. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az útépítési és közművesítési hozzájárulásról szóló 18/1999. (XI. 1.) rendeletet az alábbiak szerint módosítja:

1.§

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az útépítési és közművesítési hozzájárulásról szóló 18/1999. (XI. 1.) rendelete (a továbbiakban: Úkr.) 5.§ (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:
"(1) Az önkormányzati beruházásban megvalósuló és e rendelet hatálya alá eső útépítési és közművesítés után fizetendő hozzájárulás aránya belterületi beépítetlen földterületenként, illetve lakásonként a beruházási költség egy ingatlanegységre eső hányadának közműépítés esetén 80 %-a, útépítés esetén 50 %-a."

2.§

Az Úkr. 5.§-a az alábbi (4) bekezdéssel egészül ki:
"(4) A hozzájárulás mértékét csökkenteni kell a rendelet hatályba lépését követően és az azt megelőző 10 éven belül az ingatlantulajdonos által az önkormányzat részére ingyenesen átadott terület értékével. A terület értékét a tulajdonjog ingatlan-nyilvántartási átvezetésének időpontjában irányadó értéken állapítja meg az önkormányzat."

3.§

(1) Az Úkr. 3.§ (3) bekezdésében a "pénzügyi, vagyonügyi és idegenforgalmi, továbbá a városfejlesztési, műemléki és környezetvédelmi" szövegrész helyébe a "városfejlesztési, vagyonügyi és környezetvédelmi, valamint a pénzügyi, jogi és rendészeti" szövegrész lép.
(2) Az Úkr. 7.§ (1) bekezdésében a "polgármester" szövegrész helyébe a "jegyző" szövegrész lép.
(3) Az Úkr. 8.§ (3) bekezdésében a "pénzügyi, vagyonügyi és idegenforgalmi, valamint a városfejlesztési és műemléki" szövegrész helyébe a "városfejlesztési, vagyonügyi és környezetvédelmi, valamint a pénzügyi, jogi és rendészeti" szövegrész lép.

4.§

Ezen rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.

Kőszeg, 2007. augusztus 28.



Huber László Dr. Tóth László
polgármester jegyző