Királyvölgyi út felújítás

Kőszeg – Királyvölgyi útKőszeg Város Önkormányzata földcsuszamlás helyreállítása miatt nyújtott be vis maior pályázatot. A pozitív elbírálást követően a Belügyminisztérium 10. 551. 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette az önkormányzatot. A nagy mennyiségű csapadék következtében a Királyvölgyi útról a Szulejmán kilátó megközelítésére szolgáló út jobb oldali partfala 25 méter hosszan károsodott.A partfalmegtámasztás első fázisaként a partoldalba nőtt, a gyökérzetük környékén

fellazult altalajú fákat kellett kivágni. Második lépésben a partoldal tisztítást követően a fellazult, aláüregelődött, mozgó sziklákat távolították el, majd a rézsűkialakítás után a partfalazat stabilizálása kezdődhetett meg.A rézsűsíkra így már biztonságosan telepíthették az erózióvédő geocellákat. A térrács egyébként alkalmas a humuszréteg megtartására, így a kialakult rézsű zöldíthetővé válik és illeszkedik a környezetéhez.Az esetleges kőpergés megakadályozására vasbeton szegőfalazat is készült.
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.