Önkormányzat
Aktuális
Elérhetőségek
Kőszeg, Jurisics tér 8.
+36 94 562 511
+36 94 562 535
Ügyintéző
Partnerek, kiemelt projektek
Kiemelt témák
Közérdekű adatok
Kövessen minket
Aktualitások
KŐSZEG VÉDEKEZIK – DE MŰKÖDIK!
Programok, események 2020. November 13.
Kedves Kőszegi Polgárok! Az alábbiakban összefoglaló tájékoztató anyagot olvashatnak a városi intézmények működéséről a rendkívüli járványügyi rendelkezések idején. Alapszabály, hogy a városi intézmények teljes területén kötelező a maszkviselés, illetve az előírt távolságtartás.
Lakossági tájékoztató
Hírek 2020. November 11.
A bővítményben olvasható Kőszeg Város Polgármestere tájékoztatója a városban szükséges maszkhordási szabályokról és a kutyafuttatók használatáról.
Jurisics-vár
Ajánlók, összefoglalók, érdekességek
  • A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.
Nagyobb változatért klikkeljen a képre
Programok, események
TÁJÉKOZTATÓ
Programok, események 2021. Január 20.
Az E-on hivatalos gallyazási vállalkozója 2021. 01.21. és 02.15. között gallyazást végez a kommunális hálózatai biztonsági övezetében.
Online a Magyar Kultúra Napján
Programok, események 2021. Január 20.
A Magyar Kultúra Napjáról online formában emlékezik meg a Művelődési Központ. Bakos György előadásában elhangzik az 1823. január 22-én Kölcsey Ferenc által befejezett Himnusz. Ezután Kőszeg Város Fúvószenekara előadásában Liszt: II. magyar rapszódiáját hallgathatjuk meg. Básthy Béla polgármester úr köszöntője után a Kőszegi Vonósok Kárpáti Sándor: Ilonka keringőjét játsszák, majd Révész József igazgató úr – a városi könyvtár és múzeum összevonásából létrejött új intézmény vezetője - mondja az ünnepi beszédet. Végezetül a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes adja elő vasi táncok című koreográfiáját! A műsort szerkesztette és a felvételt készítette Bakos Zoltán. A felvétel a város facebook oldalán lesz megtekinthető 2021. január 22-én.
„Dallamok az ékszerdobozból” - Vonósnégyes koncert online a Magyar Kultúra Napján
Programok, események 2021. Január 18.
2021. január 22-re, a Magyar Kultúra Napjára tűztük ki a „Dallamok az ékszerdobozból”című, vonósnégyes által bemutatott zenei előadást,
melyet óvodás és általános iskolai alsó tagozatos gyerekeknek ajánlunk.
Ökumenikus imahét 2021. Kőszeg
Programok, események 2021. Január 15.
Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek. (Jn 15, 5-9) . Az idei ökumenikus imahét keretében három alkalom lesz a személyes találkozásra: 2021. január 18. hétfő, Jézus szíve Plébániatemplom. Igét hirdet: Baranyayné Rohn Erzsébet evangélikus lelkész. 2021. január 20. szerda, evangélikus templom. Igét hirdet: Hurgoi Sándor templomigazgató, rk. iskolalelkész. 2021. január 22. péntek, Jézus szíve Plébániatemplom. Igét hirdet: Donatin Tamás református lelkipásztor. Az alkalmak 18 órakor kezdődnek a járványügyi előírások betartásával.
Schöpflin 80 - Zavaros vizeken kormányozva
Programok, események 2021. Január 14.
Schöpflin 80 - Zavaros vizeken kormányozva / Navigating Troubled Waters címmel jelent meg a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének (FTI-iASK) újabb könyve. Az angol nyelvű online könyvbemutatót 2021. január 20-án, szerdán 15.30-kor közvetítik az FTI-IASK FB-oldalán, www.facebook.com/iask.hungary.
FIGYELEM! Állományszabályozó nagyvad vadászat és utak lezárása
Programok, események 2021. Január 12.
TISZTELT TERMÉSZETSZERETŐK! A Szombathelyi Erdészeti Zrt. 2020 január 15-én (péntek) és 16-án (szombat) a vadkárok mérséklése és a vadállomány létszámának elviselhető szinten tartása érdekében állományszabályozó nagyvadvadászatokat tart a Kőszegi - hegységben. A balesetek és a torlódások elkerülése miatt a fent nevezett két napon az erdészet lezárja a hegység útjait és korlátozza a látogatást. A vadászatok az egész hegységet érintik!

Továbbá,a Szombathelyi Erdészeti Zrt. a nagy havazással kialakult útviszonyokra, és a hétvégére várható szélsőségesen hideg időjárásra való tekintettel, a balesetek megelőzése érdekében a 2021. január 16-án, szombaton, illetve 2021. január 17-én, vasárnap a kőszegi, hegyi utakat a gépjármű közforgalom elöl elzárja.

Kérjük megértésüket.

További információk a Szombathelyi Erdészeti Zrt. honlapján olvashatóak: www.szherdeszet.hu/hirek/tarsas-vadaszatok-idopontjai-2.html
Művészeti Szemle
Programok, események 2021. Január 7.
A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház 2021-ben is szeretné megrendezni a hagyományos Művészeti Szemle döntőjét a kőszegi és városkörnyéki általános-és középiskolai tanulók részére.
Kőszegi Várszínház 2020.
Programok, események 2021. Január 5.
A 2020-as év különleges helyzetbe hozta a Kőszegi Várszínházat. A pandémiás helyzet miatt már a tavaszi gyermekszínházi bérleteket sem tudtuk megtartani, és csak június 18-án tarthattuk az első színházi előadásunkat. Az első napon amikor nem kellett helyet kihagyni… Az utolsó megvalósított előadásunk pedig a Túlélő volt november 10-én, az utolsó még nyitva tartható napon…
Polgármesteri interjú
Programok, események 2021. Január 5.
A folytatásban Básthy Béla polgármester úr Vas Népében megjelent évértékelő riportját osztjuk meg olvasóinkkal. A sikeres pályázatoknak köszönhetően kivitelezések és átadók kísérték végig a 2020-as évet, az újonnan bejelentett fejlesztések pedig már a Kőszeg 2028 program részei.
Kőszegen a szokott rendben zajlik a hulladékszállítás
Programok, események 2021. Január 1.
A 2021. év újdonsága lesz, hogy a szolgáltató idén már a zöldhulladékot is elszállítja, melynek pontos rendjéről hamarosan tájékoztatjuk a lakosságot.
A mellékelt képeken az STKH. 2021. évi szelektív hulladék gyűjtési naptára látható.
Rendezvénynaptár 2021.
Programok, események 2020. December 28.
A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház az év végére összeállította a jövő évi rendezvények tervezetét a beérkezett javaslatok és elképzelések alapján. Természetesen további információkat is szívesen várnak a jurisics@koszeg.hu e-mail címre. A tervezetből megtudhatják mikor lesznek a nagyobb városi rendezvények. Sajnos a januári programok jó része várhatóan elmarad, és a későbbi események megvalósulása is nagyban függ a járványhelyzettől.
Programok, események 2020. December 22.
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Kőszeg településen 2020. szeptember 15. és december 31. között hajtja végre a háztartások életkörülményeinek feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvétel harmadik hullámát. 2020. szeptember 15. - november 30. között van lehetőség a kérdőív interneten való kitöltésére, az október 2-tól induló terepmunka során fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel a kijelölt címeket, akik közreműködésével november 30-ig interneten vagy december 31-ig személyes válaszadásra van mód. A válaszadás önkéntes.
Programok, események 2020. December 2.
Sajnos idén intézményünk (a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház) a járványhelyzet miatt nem tudta megszervezni a Mindenki Mikulását. Mégsem szerettük volna, hogy a kőszegi gyerekek ajándék nélkül maradjanak. Így az összes óvodásnak a mai napon eljuttattunk egy nagy csomag édességet és narancsot. Az intézmények vezetőit Básthy Béla polgármester köszöntötte. Az átadás a vár udvarán történt, betartva a járványügyi előírásokat. Nagyon köszönjük az ENGIE Magyarország Kft támogatását, és örülünk, hogy a Kft képviselője Prugberger János is részt tudott venni az ajándékok átadásán. Reméljük, és bízunk benne, hogy jövőre a megszokott módon ünnepelhetünk, és együtt várhatjuk a Mikulást!
Programok, események 2020. December 2.
Tisztelt Érdeklődők! A Magyar Televízió kulturális csatornája, az M5 ismét műsorra tűzi a 2000-ben az Írottkő Natúrparkról készült filmjét, melyet 2020. december 3-án 15.55 perckor és december 4-én 11.10 perckor sugároznak. A filmet Szabados Tamás készítette. Jó nosztalgiázást kívánunk!
Képes Könyv - Kőszeg KRAFT
Programok, események 2020. December 2.
Online könyvbemutatóra kerül sor 2020. december 7-én 16.00 órai kezdettel az Európa Házban, mely során bemutatásra kerül Prof. Dr. Miszlivecz Ferenc és Takács Laura KÉPES KÖNYV - Kőszeg Kraft című kötete. A bemutató után a BINDER TRIÓ koncertjére kerül sor. A program az FTI-iASK Facebook oldalán tekinthető meg.
Online Tudomány a kocsmában
Programok, események 2020. December 2.
A vírushelyzet miatt az FTI-iASK által szervezett Tudomány a kocsmában című előadássorozat következő része csak online formában tekinthető meg az intézet facebook oldalán 2020. december 14., 18.00 órai kezdettel. Előadó: Bokányi Péter irodalomtörténész, előadásának címe: Egy kőszegi cőger hétköznapjai – Ottlik Iskola a határon c. regényének tükrében. Későbbiekben az esemény szerkesztett verziója az intézet honlapján lesz megtekinthető.
Véradás
Programok, események 2020. November 18.
A Jurisics várban december 1-jén 10.00-18.00 óra között véradás lesz. TAJ-kártyát és lakcímkártyát hozzanak magukkal. Aki vért ad, életet ad!
A személyes ügyfélfogadás szünetel!
Programok, események 2020. November 13.
HIVATALOS KÖZLEMÉNY: Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Magyarország Kormánya a 478/2020. (XI.3.) rendeletében veszélyhelyzetet hirdetett ki. ERRE VALÓ TEKINTETTEL A KŐSZEGI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALBAN, VALAMINT A VELEMI KIRENDELTSÉGEN A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS 2020. NOVEMBER 9. NAPJÁTÓL HATÁROZATLAN IDEIG SZÜNETEL!
Programok, események 2020. November 11.
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Magyarország kormánya 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete értelmében a Chernel Kálmán Városi Könyvtár 2020. december 11-ig szünetelteti személyesen igénybe vehető szolgáltatásait. A kölcsönzési határidőket meghosszabbítjuk, késedelmi díjat nem fogunk felszámítani. Aktuális információkért kövessenek minket az Interneten: www.koszeg-konyvtar.hu. Megértésüket köszönjük! Lajos Tiborné könyvtárigazgató.
TérZene koncert
Programok, események 2020. November 9.
A TERVEZETT KONCERT ELMARAD!!! 2020. november 14-én, szombaton, 11.00 órakor a Jurisics várban ad koncertet a Szeged Trombone Ensemble.
Szentségimádás
Programok, események 2020. November 9.
2020. november 21-én, szombaton, 16.30 órakor a Jézus Szíve Plébániatemplomban lesz szentségimádás az emberiség testi-lelki gyógyulásáért.
Programok, események 2020. November 8.
A 2020. november 10-i Túlélő előadásra az összes jegy elkelt.
TérZene koncert
Programok, események 2020. November 2.
2020. november 7-én, szombaton, 11.00 órakor a Jurisics Vár külső udvarán (rossz idő esetén a büfé térben) Horváth István tenor, harmonika és Kriszta Kinga szoprán ad műsort a Filharmónia sorozatának keretében.
Túlélő
Programok, események 2020. Október 29.
A kőszegi származású színművész Varga Ádám a címszereplője és rendezője e megrázó, csak 18 éven felülieknek ajánlott monodrámának. Az előadás 2020. november 10-én, kedden, 19.00 órakor lesz a Jurisics vár lovagtermében.
Királyi Városnap - elmarad
Programok, események 2020. Október 27.
Kőszeg Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a Királyi Városnap rendezvényeire 2020. november 6-án.
Beszámoló az Ostrom Táncházról
Hírek 2022. Szeptember 3.
Az Ostromnapi rendezvények nyitányaként a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes adott műsort a város Fő terén. A nagy sikert arató műsor után a táncosok és zenészek aKÖSZHÁZ-ban folytatták. Kalász Máté és barátai egymás után húzták a táncosok által kért rendeket. Aki laikusként szeretett volna egy kicsit jobban megismerkedni táncos anyanyelvünkkel, annak sem kellett csalódnia. Gerlecz Edit és Gerlecz László vezetésével somogyi és vasi táncokat tanulhattak. Hajnalban vidám, mosolygós, dúdólgatós társaságok indultak haza, egyetértve abban, hogy ez „ jó mulatság, férfi munka volt „. A rendezvény támogatója: Csoóri Sándor Alap, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Pályázati azonosító: CSSP-E-TANCHAZ-2019-0156
Hírek 2021. Január 18.
Az önkormányzati adóhatósághoz fizetendő adókat érintő 2021. évtől hatályos változásokról olvashatnak a bővítményben.
Munkára készen!
Hírek 2021. Január 7.
Évindító munkaértekezleteket tartott a Városházán Básthy Béla polgármester és Dr. Zalán Gábor jegyző. Hétfőn a városi intézmény- és cégvezetőkkel, kedden pedig a Városháza osztályvezetőivel egyeztették a legfontosabb feladatokat. A tevékenységek sokfélék, de a cél közös: legjobb képességünk szerint, összehangoltan dolgozni Kőszeg város lakossága szolgálatában!
Fejlesztés a könyvtárban
Hírek 2021. Január 5.
Tavasztól megújult udvar, „olvasókert” várja az olvasni vágyókat egy csodálatos, kellemes környezetben. A Chernel Kálmán Városi Könyvtár a zárt ajtók mögött, a kölcsönzésen kívül is aktívan tevékenykedett.
Egy TOP pályázat 4,5 millió Ft-nyi támogatásának köszönhetően megújult a könyvtárudvar. Bővebb információ a honlapjukon olvasható: http://www.koszeg-konyvtar.hu/node/1079
Jurisics Vár - Élmény vár
Hírek 2021. Január 5.
A Jurisics Vár animátorai a bezárt intézményben is készülnek 2021-es év kiemelt ünnepeire, amelyek alkalmából kézműves foglalkozásokkal is várják a látogatókat. Kreatív, sokszínű, különleges termékeket készíthetnek el a vendégek, amellyel még tartalmasabbá tehetik a várban töltött időt. Íme, egy kis ízelítő, hogy mit alkothatnak és vihetnek majd haza élményeikkel együtt. Reméljük, minél hamarabb találkozhatunk!
Az év első kőszegi babája, Zara - Freyberger Zara
Töltse le a Kőszeg és Videke legutóbbi számát, és olvassa laptopján, tabletjén vagy számítógépén!

Korábbi újságok →
Legújabb Fotók
Orsolya-napi Vásár 2020.
2020. Október 17. 20
História Futás 2020.
2020. Szeptember 6. 59
Programnaptár
2021. Január 30.
A TÚRA A JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEK MIATT ELMARAD!
2021. Február 6.
"Évkezdő tekergő” – a Kőszegi-hegység télen, teljesítménytúra - 15 km
2021. Február 13.
2021. Február 16.
2021. Február 20.
Közepesen nehéz túra
2021. Február 21.
2021. Február 27.
2021. Március 13.
Útvonal: Kőszeg, Fő tér – Chernel-kert - Szénsavas-forrás – Felső-pogányok panoráma útja – Sárga kereszt j.– zöld sáv j – Steinbach-kő - Óház - Ördögtányér - Ördögárok - Kőszeg Táv: 17 km Emelkedő: ~ 400 m Időtartam: 7 óra Túravezető: Hegyvári Ferenc (30/396-8050) Találkozó: 9.00 óra, Kőszeg, Fő tér 2.
2021. Április 10.
Útvonal: Kőszeg, Fő tér – Kincs pihenő – régi kék túra út – Erdei tornapálya feletti kőfejtő - zöld jelzésen az Óház lépcsőig – Vöröskereszt – Kendig hegy alatti földút - Szépkilátó – Velemi szerpentin - Gyertyán-forrás – Szent-Vid – Velem – Cák – Pogányok – Kenyérhegy - Kőszeg Táv: 23 km Emelkedő: ~ 600 m Időtartam: 8 óra Túravezető: Hegyvári Ferenc (30/396-8050) Találkozó: 9.00 óra, Kőszeg, Fő tér 2.
Ajánlott szálláshelyek
Hotel Írottkő
Felső-erdei Vendégház
Kőszeg, Felső- erdő utca 28. (Szabó-hegy) Tel: Csánits Ákos: 30/3877528, Nagy Réka: 30/2474180
Kóczián Pihenőház
Várkör 70-70/A Tel: +36 94 361 877, +36 30 426 2059
Alpokalja Panzió
Kőszeg, Szombathelyi u. 8-10. Tel: 06 94/360-056
Kalaposkő Fogadó
Bozsok, Rákóczi út 105. Tel: +36-94 363 183, +36-30 222 1576
Kasper Vendégház
Kőszeg, Királyvölgyi utca 26. Tel: 94/563-375, 30/743-0788
Família Vendégház
Kőszeg Kórház u. 28. Tel: 06-30/956-5226
Belvárosi apartman
Szűk utca 1/A Tel: 94/360-264, +36 20 9185674
Hotel Caramell****
Bükfürdő, Európa út 18. Tel: 06 94 558-030
Felfedező: kőszegi látnivalók, sétautak, érdekességek
Összegyűjtöttük Kőszeg látnivalóit, sétautakat készítettünk, hogy kedvet kapjon az ideutazáshoz, fel tudjon készülni itt töltött időre, vagy amíg itt van, a mobiljáról vagy táblagépéről is könnyen tájékozódjon, megtalálja az Önt érdeklő helyeket, látnivalókat! Tudjon meg többet a Felfedezőről →