veszélyhelyzet
Önkormányzat
Aktuális
Elérhetőségek
Kőszeg, Jurisics tér 8.
+36 94 562 511
+36 94 562 535
Ügyintéző
Partnerek, kiemelt projektek
Kiemelt témák
Közérdekű adatok
Kövessen minket
Aktualitások
Nemzeti Összetartozás Napja
Hírek 2020. Május 27.
Kőszeg Város Önkormányzata szeretettel meghívja a város lakosságát a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezendő programokra
2020. június 4-én, csütörtökön.
Újra indulnak az óvodák és bölcsődék
Programok, események 2020. Május 22.
Járványügyi Közlemény. 2020. március 18. napjától a 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján rendkívüli szünetet rendeltünk el a kőszegi bölcsőde és óvodák vonatkozásában. Az óvodák és bölcsődék újra nyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020. (V.20.) Korm. rendeletre való tekintettel e rendelkezést Kőszeg Város Polgármestere és a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 2020. május 24. napjával visszavonja, a Kőszeg város közigazgatási területén működő bölcsőde és óvodák 2020. május 25. napjától kezdődően a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek.
Jurisics-vár
Ajánlók, összefoglalók, érdekességek
  • Mivel nincs minden idős embernek helyben segíteni képes rokona, intézményeink is segíteni fogják a napi bevásárlást, gyógyszerkiváltást, illetve segítőkész önkéntesek jelentkezését is várjuk! A segítséget kérő idősek hívását munkaidőben a 94/561-510, 94/561-511, és 30/965 4074 telefonszámokon, míg az önkéntesek jelentkezését az onkentes@koszeg.hu email címen tudjuk fogadni.
Nagyobb változatért klikkeljen a képre
Programok, események
Programok, események 2020. Május 29.
Tájékoztatjuk Kőszeg Város polgárait, hogy 2020. június 3-án 9-11 és 14-15.30 órakor Básthy Béla polgármester fogadónapot tart a Városházán. A fogadónapon előzetes telefonos bejelentkezés után, egyeztetett időpontban lehet részt venni. Bejelentkezni június 2-án, kedden 8 és 16 óra között lehet a titkárság telefonszámán (562-511).
Programok, események 2020. Május 28.
Napirenden az óvodák egybevonása, a széles sávú internet bevezetése és a kommunális hulladék gyűjtése. A veszélyhelyzetre való tekintettel a Képviselő-testület továbbra sem ülésezhet, a testület helyett a polgármester hoz döntéseket. A képviselők a tegnapi napon kapták meg véleményezésre az előterjesztéseket, amelyekről pénteken Básthy Béla polgármester határoz. A napirenden összesen 21 előterjesztés szerepel.
Programok, események 2020. Május 26.
GYERMEKNAPI RAJZPÁLYÁZAT
A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház rajzpályázatot hirdet az alábbi témában:
„GYERMEKNAP OTTHON A CSALÁDDAL”
Sajnos idén nem lehetünk együtt a Jurisics várban, ezért arra gondoltunk, így hívunk játszani Benneteket kedves kőszegi gyerekek. A fenti kiírás alapján az elkészült alkotásokon mutassátok meg, hogy milyen programokat terveztek együtt a családdal.
Online szentségimádás
Programok, események 2020. Május 13.
2020. május 17-én, vasárnap, 18.00 órától a római katolikus plébánia honlapján követhető közvetítésen keresztül lehet bekapcsolódni az Isten dícséretébe.
Programok, események 2020. Május 11.
Tisztelt Szülők! 2020. május 04-től az alapellátás újraindítását rendelték el, az alábbi szabályok betartása mellett: • az előtérben max. 4 fő ( 2 gyermek 1-1 kísérővel) tartózkodhat egyszerre, a betegek és kísérőjük a váróba kizárólag hívásra, szájmaszkban, testhőmérséklet mérése és kézfertőtlenítés után léphetnek be.
Programok, események 2020. Május 10.
Telefonon egyeztethetünk időpontot a háziorvossal!
Tisztelt kőszegi lakosok! 2020. május 04-től az alapellátás újraindítását rendelték el, az alábbi szabályok betartása mellett:
FELHÍVÁS - „Így is összetartozunk!”
Programok, események 2020. Május 8.
A közösségek ünnepe, a Közösségek Hete a hagyományokhoz híven idén is május második hetében 2020. május 11-17. között kerül megrendezésre, de ezúttal – a kialakult egészségügyi és járványügyi helyzetre való tekintettel – a szokásoktól eltérően, virtuális formában.
A Karantén kultúra tematikához csatlakozva kérjük meg közösségeinket, hogy mutassák be Kőszeg értékeit, miért szeretik, milyennek látják, mi szépet, érdekeset láthatnak mások, ha a karantén után ellátogatnak városunkba. Természetesen örömmel vesszük, ha leírják röviden miért jó itt élni, miért tartják fontosnak közösségüket és ezt illusztrálják is egy képpel! A szöveget és képet kérjük küldjék el a jurisics@koszeg.hu elektronikus levél címre, ahonnan az feltöltésre kerül a város közösségi oldalára! JÓ ITT LENNI, JÓ ITT ÉLNI! Kőszeg, mert szeretem!
Programok, események 2020. Május 6.
Rendelkezés Kőszeg Város Önkormányzata közigazgatási területén működő sportlétesítmények használatáról.
Programok, események 2020. Május 4.
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Kőszeg város 3. számú háziorvosi körzetében 2020. május 1-től a háziorvosi feladatokat Dr. Varga István látja el. A rendelés a veszélyhelyzet megszűnéséig változatlan módon történik. Dr. Varga István mellett továbbra is Barna Henrietta marad az asszisztens, akinek ezúton is megköszönjük az együttműködését és a segítőkész betegellátását. Mindkettőjükhöz bizalommal fordulhatnak a 3. körzet rendelőjének telefonszámán: 94/360-287.
Köss szalagot a májusfára!
Programok, események 2020. Április 27.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is állítunk városi májusfát a Fő téren. Majálist ugyanakkor a kijárási korlátozás miatt nem szervezhetünk, és ez a város teljes területén tilos! A májusfa azonban így is összeköthet bennünket. Arra kérjük a kőszegi intézményeket és szervezeteket, egyesületeket, a Fő téri üzleteket, valamint az önkormányzati képviselő-testület tagjait, hogy hozzanak és kössenek egy-egy szalagot a városi májusfára!
Otthonába visszük a Szőlő Jövésnek Könyvét…
Programok, események 2020. Április 23.
A bejegyzést kövesse Kőszeg Város facebook oldalán pénteken 11.00 órakor! Április 24-én Kőszegen a kijárási korlátozás szabályainak betartásával, a lehető legszűkebb körben rajzolják be a Szent György napi szőlőhajtásokat a Szőlő Jövésnek Könyvébe. Így nem szakad meg Kőszeg 280 éves kiemelt értéket képviselő, a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére 2013-ban felvett „Szent György-napi Szőlő Jövésnek Könyve hagyománya”! A szűk körben zajló bejegyzési ünnepséget a széles közönség is nyomon követheti Kőszeg város Facebook oldalán, április 24-én, pénteken délelőtt 11 órától. Köszönjük a technikai segítséget a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (iASK) csapatának!
Városi Véradás
Programok, események 2020. Április 16.
A Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete véradást szervez 2020. április 30-án Kőszegen 10.00 - 18,00 óra között a Jurisics Várban. A jelenlegi helyzetben talán még fontosabb, hogy megfelelő vérkészlete legyen az egészségügynek, így kérjük nyújtsa kezét és mentsen életet!
Veszélyhelyzeti Közlemény
Programok, események 2020. Április 10.
Tisztelt Kőszegiek !Az üzletekben a szájmaszk viselése kötelező!
Tájékoztatom Önöket arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök által április 9-én, csütörtökön bejelentett felhatalmazásommal élve a Kormány által elrendelt kijárási korlátozás feltételeit a helyi adottságok alapján, helyi rendeletalkotás útján szigorítom.
Háziorvosok: változtak a rendelési időpontok
Programok, események 2020. Április 7.
A kőszegi alapellátásban a felnőtt háziorvosi rendelések egységesen az alábbiak szerint módosulnak 2020. március 23-tól.
BOLDOG HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!
Programok, események 2020. Április 4.
Békés, bensőséges Húsvéti ünnepeket kívánunk, lehetőleg otthon, csak szeretteink körében!
A városnak veszélyhelyzetben is működni kell
Programok, események 2020. Április 1.
Tisztelt Kőszegiek! A Kormány március 11-i hatállyal egész Magyarország területére veszélyhelyzetet hirdetett ki, így a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Ezúton szeretnék beszámolni azokról a halasztást nem tűrő, a képviselő-testület hatáskörébe tartozó döntésekről, melyeket ezen jogkörömmel élve az elmúlt időszakban hoztam.
Kijárási korlátozás lép életbe!
Programok, események 2020. Március 27.
Kijárási korlátozás lép életbe Magyarország egész területén március 28. és április 11. között. Csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni a lakóhelyeket, tartózkodási helyeket. Részletek a továbbiakban.
Koronavírus 2020. Március 26.
A jelenlegi járványügyi helyzet miatt kérünk mindenkit az alábbiak szigorú betartására.
Programok, események 2020. Március 23.
A zöldhulladékot a lakosság heti 1 alkalommal, pénteken 8-16 óra között szállíthatja be saját eszközzel. Térítésmentesen továbbra is 1600 kg/év/ingatlan szállítható be. Más hulladékot a hulladékudvar jelenleg nem fogad.
Koronavírus 2020. Március 23.
TISZTELETTEL TUDATJUK A KEDVES HÍVEKKEL AZ ALÁBBIAKAT A KIALAKULT HELYZET MIATT: • MINDEN NAP LESZ SZENTMISE (HÍVEK NÉLKÜL), A KÉRT ÉS BEJEGYZETT MISESZÁNDÉKOKAT ELVÉGEZZÜK. A VASÁRNAPOK ÉS ÜNNEPEK MEGSZENTELÉSÉHEZ KAPCSOLÓDJANAK BE A TV-N VAGY A RÁDIÓBAN KÖZVETÍTETT SZENTMISÉK HALLGATÁSÁVAL.
ÖSSZEFOGLALÓ TÁJÉKOZTATÁS A HELYI VESZÉLYHELYZETI INTÉZKEDÉSEKRŐL
Koronavírus 2020. Március 20.
A bővítményben megpróbáljuk összefoglalni a jelenlegi intézkedéseket.
A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFORGALOM SZÜNETEL
Koronavírus 2020. Március 20.
A KŐSZEGI TOURINFORM IRODÁBAN A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFORGALOM SZÜNETEL. ÜGYELETET TARTANAK, DE KÉRIK A VÍRUS TERJEDÉSÉNEK MEGAKADÁLYOZÁSA ÉRDEKÉBEN, TELEFONON VAGY E-MAILBEN KERESSÉK ŐKET! TELEFON: 94/563-120; 94/563-121; EMAIL: ine@t-online.hu. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNIK!
Mazsola és Tádé
Programok, események 2020. Március 18.
A Jurisics Várba 2020. április 5-re hirdetett előadás elmarad. A megvásárolt jegyek a vár irodájában hétköznap 8-16 óra között visszaválthatóak.
Hálót vagy halat? - Egy igazságosabb gazdasági rendszer alapkérdései
Programok, események 2020. Március 16.
A koronavírus járvány terjedésének a megakadályozása érdekében az alábbi előadás csak online közvetítés formájában lesz elérhető az FTI-IASK Facebook oldalán a tervezett és jelzett időpontban! 2020. március 23-án, hétfőn, 18.00 órakor a Hotel Írottkő Bárjában a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete a Pannon Egyetemmel közös Tudomány a kocsmában sorozatának soron követő előadása lesz. Előadó: Székely János Szombathelyi megyéspüspök.
Koronavírus 2020. Március 16.
Tájékoztatom a lakosságot, hogy a Közös Önkormányzati Hivatal, valamint a városi szociális, kulturális és nevelési intézmények bevonásával a mai napon Veszélyhelyzeti Koordinációs Stábot állítottunk fel a koronavírus elleni védekezés összehangolása érdekében, melynek irányítása a polgármester feladata.
Hírek 2020. Május 29.
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Magyarország Kormánya a 40/2020. (III.11.) rendeletével kihirdetett veszélyhelyzet fennállása alatt, tekintettel a korlátozó intézkedések fokozatos feloldására A KŐSZEGI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALBAN, VALAMINT A VELEMI KIRENDELTSÉGEN A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS RENDJE 2020. JÚNIUS 2. NAPJÁTÓL AZ ALÁBBIAK SZERINT KERÜL VISSZAÁLLÍTÁSRA
ÚJRA NYIT A KŐSZEGI TOURINFORM IRODA
Hírek 2020. Május 28.
A KŐSZEGI TOURINFORM IRODÁBAN A SZEMÉLYES ÜGYINTÉZÉS JÚNIUS 2-TÓL A MEGADOTT BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK BETARTÁSA MELLETT ÁTMENETILEG AZ ALÁBBIAK SZERINT ALAKUL.
Hírek 2020. Május 27.
Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kőszeg Város településkép védelméről szóló 27/2017. (XII. 22.) önkormányzati rendeletének módosítására vonatkozó partnerségi egyeztetés lefolytatása Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 21/2017. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 5.§ (4) bekezdése szerint a www.koszeg.hu honlapon közzétett hirdetmény útján történik.
Kávészünet a világhírű Bánhegyi testvérekkel
Hírek 2020. Május 25.
Bánhegyi Adrienn és Kata Zircen születtek, az óvodát viszont már Kőszegen kezdték, miután szüleik a Dr. Nagy László gyógypedagógiai Intézetben kaptak munkát. Édesapjuk, a korábbi labdarúgó, edző, majd testnevelőtanár Bánhegyi Attila. Édesanyjuk Kaszner Éva, logopédus.
Vonatpótló buszok Szombathelyre
Hírek 2020. Május 25.
A GYSEV Zrt. tájékoztatása szerint a Szombathely - Kőszeg vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt 2020. május 25-én (hétfő), 2020. május 27-én (szerda), valamint 2020. május 28-án (csütörtök) naponta, a hirdetményen szereplő vonatok helyett a fejlécükben megjelölt napokon Szombathely - Kőszeg állomások között vonatpótló autóbusz közlekedik a sárga alapon megjelölt menetrend szerint.
1920. június 4. - Trinanon - 100 év - Tartozni valahová!
Töltse le a Kőszeg és Videke legutóbbi számát, és olvassa laptopján, tabletjén vagy számítógépén!

Korábbi újságok →
Legújabb Fotók
Kőszegi Várszínház Vera
2020. Május 26., 33
Szőlő Jövésnek Könyve 2020
2020. Április 24. 17
Művészeti Szemle 2020
2020. Március 3. 81
Programnaptár
2020. Június 7.
Kerékpáros és gyalogtúra az Írottkőre.
2020. Június 13.
Az egykori Hunyadi Alreál diákjaival és tisztelőivel
2020. Június 20.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
2020. Június 21.
Útlevél vagy személyi igazolvány és fürdőruha szükséges!
2020. Június 27.
A túra az Észak-Dunántúli Kupa (ÉDK) túráinak része.
Ajánlott szálláshelyek
Hotel Írottkő
Hotel Portré
Kőszeg, Fő tér 7. Tel: Tel: 94/363-170
Forrás Vendégház Kőszeg
Kőszeg, Szabó-hegy Tel: 06-94/563-025 Mobil: 06-30/428-3310
Belvárosi apartman
Szűk utca 1/A Tel: 94/360-264, +36 20 9185674
Napvirág Vendégház
Zsira, Salamonfai u. 30. Tel: +36 20 919 1950
Columbus Panzió
Kőszeg, Alsó körút 19. Tel: +36/30 310 7224
Fecskefészek Vendégház
Kőszeg, Vasút u.4. Tel: 20/544-0616, 30/415-0984
PatakPart Panzió
Kőszegdoroszló, Fő utca 91. Tel: 20/972-6190
Hét Vendégház
Horvátzsidány, Tanács utca 7. Tel: 06 30/832-1913
Felfedező: kőszegi látnivalók, sétautak, érdekességek
Összegyűjtöttük Kőszeg látnivalóit, sétautakat készítettünk, hogy kedvet kapjon az ideutazáshoz, fel tudjon készülni itt töltött időre, vagy amíg itt van, a mobiljáról vagy táblagépéről is könnyen tájékozódjon, megtalálja az Önt érdeklő helyeket, látnivalókat! Tudjon meg többet a Felfedezőről →

Ajánlott sétaútvonalak Kőszegen

Séta Kőszeg XVI. századi védművei mentén 1532. augusztus 5-én megérkeztek az első török csapatok Kőszeg alá, augusztus 10-én pedig az ostromgyűrű is bezárult.
Séta a kiemelt egyházi értékekhez Kőszeg szabad királyi város alapításával egy időben épültek az első templomok.
Egykori és mai igazgatási épületek felfedezése Kőszeg vára és városa alapításától kezdve a kisebb és nagyobb környék többféle központja is volt.
Séta az irodalmi emlékhelyekre Kőszeg város története során számos alkalommal kapcsolódott be az egyetemes és a magyar irodalom történetébe.