Hírek

Találatok: 1-80 | Összesen: 6910 találat 87 oldalon. előző következő
Hírek 2020. Május 29.
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Magyarország Kormánya a 40/2020. (III.11.) rendeletével kihirdetett veszélyhelyzet fennállása alatt, tekintettel a korlátozó intézkedések fokozatos feloldására A KŐSZEGI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALBAN, VALAMINT A VELEMI KIRENDELTSÉGEN A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS RENDJE 2020. JÚNIUS 2. NAPJÁTÓL AZ ALÁBBIAK SZERINT KERÜL VISSZAÁLLÍTÁSRA
Programok, események 2020. Május 29.
Tájékoztatjuk Kőszeg Város polgárait, hogy 2020. június 3-án 9-11 és 14-15.30 órakor Básthy Béla polgármester fogadónapot tart a Városházán. A fogadónapon előzetes telefonos bejelentkezés után, egyeztetett időpontban lehet részt venni. Bejelentkezni június 2-án, kedden 8 és 16 óra között lehet a titkárság telefonszámán (562-511).
Programok, események 2020. Május 28.
Napirenden az óvodák egybevonása, a széles sávú internet bevezetése és a kommunális hulladék gyűjtése. A veszélyhelyzetre való tekintettel a Képviselő-testület továbbra sem ülésezhet, a testület helyett a polgármester hoz döntéseket. A képviselők a tegnapi napon kapták meg véleményezésre az előterjesztéseket, amelyekről pénteken Básthy Béla polgármester határoz. A napirenden összesen 21 előterjesztés szerepel.
ÚJRA NYIT A KŐSZEGI TOURINFORM IRODA
Hírek 2020. Május 28.
A KŐSZEGI TOURINFORM IRODÁBAN A SZEMÉLYES ÜGYINTÉZÉS JÚNIUS 2-TÓL A MEGADOTT BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK BETARTÁSA MELLETT ÁTMENETILEG AZ ALÁBBIAK SZERINT ALAKUL.
Hírek 2020. Május 27.
Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kőszeg Város településkép védelméről szóló 27/2017. (XII. 22.) önkormányzati rendeletének módosítására vonatkozó partnerségi egyeztetés lefolytatása Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 21/2017. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 5.§ (4) bekezdése szerint a www.koszeg.hu honlapon közzétett hirdetmény útján történik.
Nemzeti Összetartozás Napja
Hírek 2020. Május 27.
Kőszeg Város Önkormányzata szeretettel meghívja a város lakosságát a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezendő programokra
2020. június 4-én, csütörtökön.
Programok, események 2020. Május 26.
GYERMEKNAPI RAJZPÁLYÁZAT
A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház rajzpályázatot hirdet az alábbi témában:
„GYERMEKNAP OTTHON A CSALÁDDAL”
Sajnos idén nem lehetünk együtt a Jurisics várban, ezért arra gondoltunk, így hívunk játszani Benneteket kedves kőszegi gyerekek. A fenti kiírás alapján az elkészült alkotásokon mutassátok meg, hogy milyen programokat terveztek együtt a családdal.
Kávészünet a világhírű Bánhegyi testvérekkel
Hírek 2020. Május 25.
Bánhegyi Adrienn és Kata Zircen születtek, az óvodát viszont már Kőszegen kezdték, miután szüleik a Dr. Nagy László gyógypedagógiai Intézetben kaptak munkát. Édesapjuk, a korábbi labdarúgó, edző, majd testnevelőtanár Bánhegyi Attila. Édesanyjuk Kaszner Éva, logopédus.
Vonatpótló buszok Szombathelyre
Hírek 2020. Május 25.
A GYSEV Zrt. tájékoztatása szerint a Szombathely - Kőszeg vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt 2020. május 25-én (hétfő), 2020. május 27-én (szerda), valamint 2020. május 28-án (csütörtök) naponta, a hirdetményen szereplő vonatok helyett a fejlécükben megjelölt napokon Szombathely - Kőszeg állomások között vonatpótló autóbusz közlekedik a sárga alapon megjelölt menetrend szerint.
Virágosítsuk együtt a várost!
Hírek 2020. Május 25.
A napokban fejezik be városunk közterületeinek virágosítását a Kőszegi Városüzemeltető Kft. munkatársai. Az utóbbi évekhez hasonlóan idén is közel hatezer tő virág kerül az ágyásokba. A városban 50 kandeláberre 150 virágtartót szereltek, darabonként hat növénnyel.
Hírek 2020. Május 22.
Elsöprő sikert arattak a Dance Jam-es lányok az online táncversenyen

Bár a koronavírus járvány miatt minden sportesemény, kulturális rendezvény elmaradt, mégis sikerült megtalálni a módját, hogy a befektetett energia, munka ne vesszen kárba.
Újra indulnak az óvodák és bölcsődék
Programok, események 2020. Május 22.
Járványügyi Közlemény. 2020. március 18. napjától a 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján rendkívüli szünetet rendeltünk el a kőszegi bölcsőde és óvodák vonatkozásában. Az óvodák és bölcsődék újra nyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020. (V.20.) Korm. rendeletre való tekintettel e rendelkezést Kőszeg Város Polgármestere és a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 2020. május 24. napjával visszavonja, a Kőszeg város közigazgatási területén működő bölcsőde és óvodák 2020. május 25. napjától kezdődően a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek.
MEGÚJULTAK AZ ÍROTTKŐRE VEZETŐ tanösvény táblái!
Hírek 2020. Május 21.
Új formában és izgalmas kétnyelvű tartalommal újult meg az a 18 tanösvényi tábla, amely a Hörmann forrástól az Írottkőig ad időről időre jó 'alibit' :) egy kis szuszogásra és olvasgatásra...
Hírek 2020. Május 14.
Amint az a médiában is megjelent, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. (Erdészet) a Kőszeg-Kőszegszerdahely közötti 8719.sz. főútról nyíló erdészeti feltáró út létesítését tervezi Kőszeg és Kőszegdoroszló közigazgatási határán.
Online szentségimádás
Programok, események 2020. Május 13.
2020. május 17-én, vasárnap, 18.00 órától a római katolikus plébánia honlapján követhető közvetítésen keresztül lehet bekapcsolódni az Isten dícséretébe.
Kutyastrand
Hírek 2020. Május 12.
A Közösen a Kutyákkal Egyesület 2019-ben létrehozta Vas-megye első kutyastrandját. Az egyedülálló létesítmény Kőszeg mellett az Abert-tónál helyezkedik el. Ezen hiánypótló létesítményt nem csak közösségünk, nem csak a környékbeliek, hanem szinte egész Vas-megyei kutyás társadalom örömmel használja. Sőt a messzebbről jött, Kőszegre látogató turisták is felfedezték már a tavalyi szezonban a lehetőséget. Fogadják szeretettel a bővítményben található videót.
Bass Rezső botlató köve
Hírek 2020. Május 12.
2010. július 23-án a Kőszegi Polgári Kaszinó kezdeményezésére Gunter Demnig német művész botlatókövet helyezett el Bass Rezső állatorvos, gyárigazgató, a Kőszegi Kaszinó választmányi tagjának emlékére, az utolsó szabadon választott lakhelye, a Kőszeg, Árpád tér 13. sz. alatti ház előtti járdarészben.
Programok, események 2020. Május 11.
Tisztelt Szülők! 2020. május 04-től az alapellátás újraindítását rendelték el, az alábbi szabályok betartása mellett: • az előtérben max. 4 fő ( 2 gyermek 1-1 kísérővel) tartózkodhat egyszerre, a betegek és kísérőjük a váróba kizárólag hívásra, szájmaszkban, testhőmérséklet mérése és kézfertőtlenítés után léphetnek be.
Programok, események 2020. Május 10.
Telefonon egyeztethetünk időpontot a háziorvossal!
Tisztelt kőszegi lakosok! 2020. május 04-től az alapellátás újraindítását rendelték el, az alábbi szabályok betartása mellett:
FELHÍVÁS - „Így is összetartozunk!”
Programok, események 2020. Május 8.
A közösségek ünnepe, a Közösségek Hete a hagyományokhoz híven idén is május második hetében 2020. május 11-17. között kerül megrendezésre, de ezúttal – a kialakult egészségügyi és járványügyi helyzetre való tekintettel – a szokásoktól eltérően, virtuális formában.
A Karantén kultúra tematikához csatlakozva kérjük meg közösségeinket, hogy mutassák be Kőszeg értékeit, miért szeretik, milyennek látják, mi szépet, érdekeset láthatnak mások, ha a karantén után ellátogatnak városunkba. Természetesen örömmel vesszük, ha leírják röviden miért jó itt élni, miért tartják fontosnak közösségüket és ezt illusztrálják is egy képpel! A szöveget és képet kérjük küldjék el a jurisics@koszeg.hu elektronikus levél címre, ahonnan az feltöltésre kerül a város közösségi oldalára! JÓ ITT LENNI, JÓ ITT ÉLNI! Kőszeg, mert szeretem!
BERSEK HÍREK
Hírek 2020. Május 8.
A Bersek József Általános Iskola is sikeresen átállt a digitális oktatásra. A rászoruló több gyermekes családok laptopot vagy tabletet kaptak, hogy könnyebben menjen a tanárokkal a kapcsolattartás, a házi feladatok megoldása és visszaküldése.
Szabadabban, de óvatosan - közlemény
Hírek 2020. Május 6.
A VÁROSI PIACON MÁJUS 9-TŐL REGGEL 8 ÉS 10 ÓRA KÖZÖTT AZ ELADÓKAT LESZÁMÍTVA KIZÁRÓLAG 65. ÉLETÉVÜKET BETÖLTÖTT SZEMÉLYEK TARTÓZKODHATNAK!
Programok, események 2020. Május 6.
Rendelkezés Kőszeg Város Önkormányzata közigazgatási területén működő sportlétesítmények használatáról.
Gratulálunk Pócza Zoltánnak
Hírek 2020. Május 5.
A Nemzeti Színházban tartotta tisztújító közgyűlését a Szabadtéri Színházak Szövetsége 2020. május 5-én. Újabb három évre Pócza Zoltánt a Kőszegi Várszínház igazgatóját választották meg elnöknek. Alelnökök lettek Horányi László (Esztergomi Várszínház) és Nyakó Béla (Kisvárdai Várszínház).
Programok, események 2020. Május 4.
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Kőszeg város 3. számú háziorvosi körzetében 2020. május 1-től a háziorvosi feladatokat Dr. Varga István látja el. A rendelés a veszélyhelyzet megszűnéséig változatlan módon történik. Dr. Varga István mellett továbbra is Barna Henrietta marad az asszisztens, akinek ezúton is megköszönjük az együttműködését és a segítőkész betegellátását. Mindkettőjükhöz bizalommal fordulhatnak a 3. körzet rendelőjének telefonszámán: 94/360-287.
Városi Véradás
Hírek 2020. Május 4.
A Városi Véradáson 93 fő jelent meg április 30-án a Jurisics Várban. Köszönjük minden megjelentnek, segíteni szándékozó embernek önzetlenségét!
Hírek 2020. Április 30.
A településrendezési eszközök módosítására vonatkozó partnerségi egyeztetés lefolytatása Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 21/2017. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 5.§ (4) bekezdése szerint a www.koszeg.hu honlapon közzétett hirdetmény útján történik.
Köss szalagot a májusfára!
Programok, események 2020. Április 27.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is állítunk városi májusfát a Fő téren. Majálist ugyanakkor a kijárási korlátozás miatt nem szervezhetünk, és ez a város teljes területén tilos! A májusfa azonban így is összeköthet bennünket. Arra kérjük a kőszegi intézményeket és szervezeteket, egyesületeket, a Fő téri üzleteket, valamint az önkormányzati képviselő-testület tagjait, hogy hozzanak és kössenek egy-egy szalagot a városi májusfára!
Hírek 2020. Április 25.
A lakossági zöld hulladék, kőszegi komposztáló telepre történő beszállítására hétfő és pénteki napokon 7-14 óra között van lehetőség. Térítésmentesen bevihető mennyiség max. 1600 kg/év/ingatlan, kvótán felül 16.000,-Ft/t+Áfa. (képünk illusztráció).
Kávészünet Földesiné Németh Csilla koreográfussal
Hírek 2020. Április 25.
A Dance Jam öröm táncot jelent. Vasszilvágy nem egy tehetséget adott már a kultúrának, említhetnénk a Jurisich Gimnáziumban is működött, nemrég József Attila-díjjal kitüntetett Devecsery Lászlót, vagy Bódi Tóth Elemért és Pődör Györgyöt.
Otthonába visszük a Szőlő Jövésnek Könyvét…
Programok, események 2020. Április 23.
A bejegyzést kövesse Kőszeg Város facebook oldalán pénteken 11.00 órakor! Április 24-én Kőszegen a kijárási korlátozás szabályainak betartásával, a lehető legszűkebb körben rajzolják be a Szent György napi szőlőhajtásokat a Szőlő Jövésnek Könyvébe. Így nem szakad meg Kőszeg 280 éves kiemelt értéket képviselő, a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére 2013-ban felvett „Szent György-napi Szőlő Jövésnek Könyve hagyománya”! A szűk körben zajló bejegyzési ünnepséget a széles közönség is nyomon követheti Kőszeg város Facebook oldalán, április 24-én, pénteken délelőtt 11 órától. Köszönjük a technikai segítséget a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (iASK) csapatának!
Hírek 2020. Április 21.
Az építési szabályzat módosításához való kérelmek benyújtási határideje változott!
Húsvét után is szájmaszkot kell viselni az üzletekben!
Hírek 2020. Április 20.
Veszélyhelyzeti Közlemény!
Tisztelt Kőszegiek! Tájékoztatom Önöket arról, hogy a dolgozók és a vásárlók egészségének megőrzése, illetve a járvány terjedésének fékezése érdekében a kőszegi élelmiszer üzletek vezetésével egyetértésben úgy határoztunk, hogy az üzletekben a szájmaszk viselése Húsvét után is kötelező!
Városi Véradás
Programok, események 2020. Április 16.
A Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete véradást szervez 2020. április 30-án Kőszegen 10.00 - 18,00 óra között a Jurisics Várban. A jelenlegi helyzetben talán még fontosabb, hogy megfelelő vérkészlete legyen az egészségügynek, így kérjük nyújtsa kezét és mentsen életet!
Ezen a hétvégén is korlátozó intézkedések
Hírek 2020. Április 14.
Veszélyhelyzet van, továbbra is érvényesek a korlátozó rendelkezések! Tisztelt Lakosság! Mint Önök előtt is ismert, a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Kormányrendeletet meghosszabbították, így a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólag a rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.
Veszélyhelyzeti Közlemény
Programok, események 2020. Április 10.
Tisztelt Kőszegiek !Az üzletekben a szájmaszk viselése kötelező!
Tájékoztatom Önöket arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök által április 9-én, csütörtökön bejelentett felhatalmazásommal élve a Kormány által elrendelt kijárási korlátozás feltételeit a helyi adottságok alapján, helyi rendeletalkotás útján szigorítom.
A vár, mint turisztikai célpont
Hírek 2020. Április 8.
Magyarország TOP 100 turisztikai attrakciója közé választották a történelmi emlékhely besorolású kőszegi Jurisics Várat. (forrás: MTÜ, Tourinform Koordináció). Legyünk büszkék rá! Vas megyéből további 3 szerepel a listán: Jáki templom, Sárvári vár, Szalafő (Őrségi skanzen).
Új szárnnyal bővül a kőszegi bölcsőde
Hírek 2020. Április 7.
125,6 millió forintos pályázati támogatásból új épületszárnnyal bővülhet a Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde bölcsődei tagintézménye jelentette be Ágh Péter országgyűlési képviselő és Básthy Béla polgármester Kőszegen, a Bajcsy Zsilinszky utcában a Bölcsőde udvarán megtartott tájékoztatón. A képviselő és a polgármester Polgárné Varga Hajnalka bölcsődevezető kíséretében tekintette meg a beruházás helyszínét.
Háziorvosok: változtak a rendelési időpontok
Programok, események 2020. Április 7.
A kőszegi alapellátásban a felnőtt háziorvosi rendelések egységesen az alábbiak szerint módosulnak 2020. március 23-tól.
Induló útfelújítások
Hírek 2020. Április 4.
Örömmel értesítem Önöket arról, hogy a hét során megkezdődtek a Kiss János utca, a jövő héten pedig elindulnak a Várkör Fő tér és Kiss János utca közötti szakaszának felújítási munkálatai. A beruházások a TOP 3.1.1-15-VS1-2016-00001 és a TOP 2.1.2-15-VS1-2016-00006 számú pályázatok keretében elnyert Kreatív Város Fenntartható Vidék (KRAFT) program hazai kiegészítő támogatásából valósulnak meg.
BOLDOG HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!
Programok, események 2020. Április 4.
Békés, bensőséges Húsvéti ünnepeket kívánunk, lehetőleg otthon, csak szeretteink körében!
Hírek 2020. Április 3.
A mai naptól a plébánia honlapján (www.koszeg.martinus.hu) megtekinthetőek Gottfried atya vasárnapi evangéliumhoz kapcsolódó gondolatai és katekézisei. A tartalmakat folyamatosan töltik fel.
Hírek 2020. Április 3.
Kedves Gyerekek, Pedagógusok, Szülők!
A jelen helyzetre való tekintettel a tavaszi Gyermek (színházi) bérlet előadásit nem tudjuk megtartani, így az elmaradt előadásokra a következő tanév első felében kerül sor. Aki bérlettel rendelkezik a következő évadban lesz rá lehetősége ,,beváltani”. A két elmaradt előadás (Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi, valamit a Pettson és Findusz) a bérleteseknek ingyenes lesz, csak a harmadik előadásra kell belépőjegyet váltani. A most nagycsoportos óvodások átvihetik az iskolás előadásokra a bérletet. Reméljük a következő tanévben találkozunk, mindenki vigyázzon magára és egymásra!
A városnak veszélyhelyzetben is működni kell
Programok, események 2020. Április 1.
Tisztelt Kőszegiek! A Kormány március 11-i hatállyal egész Magyarország területére veszélyhelyzetet hirdetett ki, így a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Ezúton szeretnék beszámolni azokról a halasztást nem tűrő, a képviselő-testület hatáskörébe tartozó döntésekről, melyeket ezen jogkörömmel élve az elmúlt időszakban hoztam.
A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFORGALOM SZÜNETEL
Hírek 2020. Március 31.
A KŐSZEGI TOURINFORM IRODÁBAN A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFORGALOM SZÜNETEL. ÜGYELETET TARTANAK, DE KÉRIK A VÍRUS TERJEDÉSÉNEK MEGAKADÁLYOZÁSA ÉRDEKÉBEN, TELEFONON VAGY E-MAILBEN KERESSÉK ŐKET! TELEFON: 94/563-120; 94/563-121; EMAIL: ine@t-online.hu. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNIK!
Újabb rendezvényeszközök
Hírek 2020. Március 27.
Kőszeg Város Önkormányzata TOP Turisztikai pályázata eredményeként érkezett 40 db kordoneszköz a Jurisics Várba. Reméljük a História Futáson talán már használatba állhatnak!
Kijárási korlátozás lép életbe!
Programok, események 2020. Március 27.
Kijárási korlátozás lép életbe Magyarország egész területén március 28. és április 11. között. Csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni a lakóhelyeket, tartózkodási helyeket. Részletek a továbbiakban.
Koronavírus 2020. Március 26.
A jelenlegi járványügyi helyzet miatt kérünk mindenkit az alábbiak szigorú betartására.
Programok, események 2020. Március 23.
A zöldhulladékot a lakosság heti 1 alkalommal, pénteken 8-16 óra között szállíthatja be saját eszközzel. Térítésmentesen továbbra is 1600 kg/év/ingatlan szállítható be. Más hulladékot a hulladékudvar jelenleg nem fogad.
Új rendezvényeszközök
Hírek 2020. Március 23.
Kőszeg Város Önkormányzata TOP Turisztikai pályázata eredményeként érkezett 25 db rendezvényszett (asztal és két pad) a Jurisics Várba. Egyedi azonosítóval való ellátásuk a napokban történik meg.
Koronavírus 2020. Március 23.
TISZTELETTEL TUDATJUK A KEDVES HÍVEKKEL AZ ALÁBBIAKAT A KIALAKULT HELYZET MIATT: • MINDEN NAP LESZ SZENTMISE (HÍVEK NÉLKÜL), A KÉRT ÉS BEJEGYZETT MISESZÁNDÉKOKAT ELVÉGEZZÜK. A VASÁRNAPOK ÉS ÜNNEPEK MEGSZENTELÉSÉHEZ KAPCSOLÓDJANAK BE A TV-N VAGY A RÁDIÓBAN KÖZVETÍTETT SZENTMISÉK HALLGATÁSÁVAL.
Lovagterem festés
Hírek 2020. Március 20.
A kőszegi TOP CLLD szervezet, a Kőszegi Forrás által meghirdetett pályázaton elnyert KŐKÖSZIFE - Kőszegi közösségi színtér felújítás című TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00122 azonosító számú projekt révén kerül sor a lovagterem festésére. Sajnos látogatók nem zavarják a munkát, viszont így nyugodtan tud dolgozni a csapat. Reméljük a kőszegi lakosság és a kirándulók is nemsokára örömmel veszik birtokba a megszépült termet. A fotót Unger Tamásnak köszönjük!
Új várszínházi székek
Hírek 2020. Március 20.
Kőszeg Város Önkormányzata TOP Turisztikai pályázata eredményeként elkezdenek érkezni az új rendezvényeszközök. Elsőként 400 db új várszínházi szék. Idén - ha lesz szezon - már kényelmesebben ülhetnek vendégeink az előadásokon.
ÖSSZEFOGLALÓ TÁJÉKOZTATÁS A HELYI VESZÉLYHELYZETI INTÉZKEDÉSEKRŐL
Koronavírus 2020. Március 20.
A bővítményben megpróbáljuk összefoglalni a jelenlegi intézkedéseket.
A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFORGALOM SZÜNETEL
Koronavírus 2020. Március 20.
A KŐSZEGI TOURINFORM IRODÁBAN A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFORGALOM SZÜNETEL. ÜGYELETET TARTANAK, DE KÉRIK A VÍRUS TERJEDÉSÉNEK MEGAKADÁLYOZÁSA ÉRDEKÉBEN, TELEFONON VAGY E-MAILBEN KERESSÉK ŐKET! TELEFON: 94/563-120; 94/563-121; EMAIL: ine@t-online.hu. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNIK!
Kávészünet Domnanovich Rudolf tanár úrral
Hírek 2020. Március 20.
Két szálon is kötődik ő és családja a Kőszeg és Vidéke történetéhez. Domnanovich tanár úr az 1988. decemberében újraindított újságnak kezdetben volt a munkatársa. Rendszeresen jelentek meg cikkei. A lap pedig apósának, a Rónai Nyomda tulajdonosának nyomdájában készült egészen 1949-ig, az államosításig.
Mazsola és Tádé
Programok, események 2020. Március 18.
A Jurisics Várba 2020. április 5-re hirdetett előadás elmarad. A megvásárolt jegyek a vár irodájában hétköznap 8-16 óra között visszaválthatóak.
Versenyzőink Egerben bunyóztak!!
Hírek 2020. Március 18.
2020. március 6-án és 7-én került megrendezésre a Korona Kupa-Egri Pofonparti Egerben. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzői közül öten léptek szorítóba.
Hálót vagy halat? - Egy igazságosabb gazdasági rendszer alapkérdései
Programok, események 2020. Március 16.
A koronavírus járvány terjedésének a megakadályozása érdekében az alábbi előadás csak online közvetítés formájában lesz elérhető az FTI-IASK Facebook oldalán a tervezett és jelzett időpontban! 2020. március 23-án, hétfőn, 18.00 órakor a Hotel Írottkő Bárjában a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete a Pannon Egyetemmel közös Tudomány a kocsmában sorozatának soron követő előadása lesz. Előadó: Székely János Szombathelyi megyéspüspök.
Koronavírus 2020. Március 16.
Tájékoztatom a lakosságot, hogy a Közös Önkormányzati Hivatal, valamint a városi szociális, kulturális és nevelési intézmények bevonásával a mai napon Veszélyhelyzeti Koordinációs Stábot állítottunk fel a koronavírus elleni védekezés összehangolása érdekében, melynek irányítása a polgármester feladata.
Koronavírus 2020. Március 16.
A JELENLEGI JÁRVÁNYÜGYI HELYZET MIATT KÉRÜNK MINDENKIT AZ ALÁBBIAK SZIGORÚ BETARTÁSÁRA ÉS BETARTATÁSÁRA.
Koronavírus 2020. Március 16.
Az alapellátásban a lakosság érdekében a következő intézkedéseket vezetjük be visszavonásig.
Koronavírus 2020. Március 16.
Kedves Szülők és Gyermekek! Tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre, tisztelettel kérünk mindenkit, hogy a Gyermekorvosi Rendelő felkeresése előtt gondoljon az alábbiakra.
HIVATALOS KÖZLEMÉNY A KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEK MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL
Koronavírus 2020. Március 13.
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Magyarország Kormánya a 40/2020. (III.11.) rendeletében veszélyhelyzetet hirdetett ki. ERRE VALÓ TEKINTETTEL KŐSZEG VÁROS KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI (JURISICS-VÁR, VÁROSI MÚZEUM, ILLETVE KÖNYVTÁR) MÁRCIUS 14-TŐL HATÁROZATLAN IDŐTARTAMIG A LÁTOGATÓK SZÁMÁRA ZÁRVA TARTANAK.
Hírek 2020. Március 12.
Koczor-Scheck Enikő a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársa Vas Megye Szolgálatáért (Közigazgatási Tagozat) díjat, “Vas Megye Szolgálatáért Gyermek- és Ifjúságvédelmi Tagozata” elismerésben részesült Maurer Ildikó a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Kőszegi Leány Gyermekotthona pedagógia tanára, Bakos György Vas Megye Közgyűlése Elnökének Emlékérmét, Gayer Gyula Emlékplakett” kitüntetésben részesült Somogyi Györgyné Írottkő Natúrparkért Egyesület titkára, Tóthárpád Ferenc Kuntár Lajos sajtó-díjat kapott a Vas Megyei Közgyűlés döntése értelmében. Gratulálunk a kitüntetetteknek.
Vas Megyei Borverseny felhívás
Hírek 2020. Március 11.
2020. április 21-én, Szövényi Áron szakmai vezetésével kerül megrendezésre a Vas Megyei Borverseny, melynek felhívása olvasható a bővítményben.
GONDOSKODJON GYERMEKE JÖVŐJÉRŐL!
Programok, események 2020. Március 11.
A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR RENDKÍVÜLI BABAKÖTVÉNY VÁSÁRLÁSI- ÉS START-ÉRTÉKPAPÍRSZÁMLA NYITÁSI LEHETŐSÉGET BIZTOSÍTÓ ALKALOM ELMARAD! HELYSZÍN: Jurisics Vár KÖSZHÁZ, 9730 Kőszeg, Rajnis u. 9. IDŐPONT: 2020. március 24., kedd, 9.30-11.30.
Koronavírus 2020. Március 10.
Tisztelt Lakosság, Kedves Kőszegiek!
A rendelkezésre álló információk szerint városunkban nincs koronavírussal fertőzött beteg, de az elővigyázatosság jegyében, az országos operatív törzs szakmai ajánlását követve Kőszeg Város Önkormányzata nevében az alábbi intézkedések meghozataláról tájékoztatom intézményeinket és a lakosságot:
Kőszeg rejtett kincsei
Programok, események 2020. Március 10.
A tervezett program ELMARAD! 2020. március 21-29. között két márciusi, teljes hétvégére megelevenedik a múlt, megnyílnak Kőszeg rejtett kincsei, délceg tornyai, a kőszegi családok régi történetei. A Kőszegi Kikelet kiemelt programjaként köszöntjük a város különleges természeti értékeit!
Emlékmű avatás
Programok, események 2020. Március 9.
A kőszegi Munkaszolgálatos Emlékmű ünnepélyes átadására került volna sor 2020. március 26-án, csütörtökön. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum egy később egyeztetett időpontra halasztja el az átadást.
Programok, események 2020. Március 9.
Emlékezzünk 1848. március 15-re! címmel 2020. március 11 – én 9 és 15:30 óra között az Arany Egyszarvú Patikában, 2020. március 14 –én 10-től 14 óráig a Kőszegi Városi Múzeum Várkiállításába várják az érdeklődőket.
KŐSZEGI BOR-VÁR-UDVAR
Programok, események 2020. Március 9.
2020. március 14-én 14.00 és 19.00 óra között a Jurisics Vár külső udvarára hirdetett program ELMARAD!
Hírek 2020. Március 9.
Március 6-án (szombaton) befejeződött a négy napos Művészeti Szemle, ahol több, mint száz gyermek mutatta meg tehetségét. Köszönjük a gyermekeknek a csodálatos előadásokat, a felkészítő tanároknak és a szülőknek a sok-sok támogatást. Gratulálunk minden fellépőnek! A továbbiakban itt olvashatják az eredményeket.
Nemzeti Ünnep
Programok, események 2020. Március 9.
Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc kezdetének 172. évfordulója alkalmából tervezett programok ELMARADNAK!
VITÉZEK MÁRCIUS IDUSÁN
Programok, események 2020. Március 9.
2020. március 14-én, szombatra hirdetett egész napos ünnepi készülődés a Jurisics Várban ELMARAD. KÉRJÜK MEGÉRTÉSÜKET!
"Civilizációs kihívások és lakossági természetvédelmi megoldások”
Programok, események 2020. Március 9.
Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője, a Madárbarátok nagykönyve szerzője tart dedikálással és kedvezményes árusítással egybekötött előadást a fenti címmel 2020. március 17-én 17 órai kezdettel a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban.
Hírek 2020. Március 6.
Tájékoztatom Önöket, hogy Kőszeg Város Önkormányzata a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 18.) Korm. rendelet 32. §-ban meghatározottak alapján Kőszeg Város Helyi Építési szabályzatáról szóló 33/2014. (X. 3.) önkormányzati rendeletének módosítását tervezi.
Tavaszköszöntő Hangverseny
Programok, események 2020. Március 4.
Kőszeg Város Ifjúsági Fúvószenekara 2020. március 21-én, szombaton, 18.00 órától adna hangversenyt a Dr. Nagy EGYMI dísztermében. Vezényel: Szilágyiné Gasztonyi Eszter. A RENDEZVÉNY ELMARAD!!!
Mint ha pásztortűz ég ..." versmondó verseny Országos Döntője
Hírek 2020. Március 4.
Az Arany János Tehetséggondozó Program 20 éves jubileuma alkalmából rendezett versmondó versenyben nemcsak az iskolát, de Vas megyét is képviselte a 7-8. évfolyamon Desics Bettina, a Bersek József Általános Iskola 7.b osztályos tanulója 2020. március 2-án Budapesten az Országos Döntőn, ahova Szabóné Király Éva Anna felkészítő tanára és a szülei is elkísérték. Bettina 10. helyezést ért el, nagyon büszkék vagyunk rá!


Horváth Márta humán munkaközösség-vezető
Két Fitt-Boxos bunyós készül a kvalifikációs versenyekre!!
Hírek 2020. Március 2.
Ambrus Viktória (Büki Szakosztály) és Hámori Ádám még keményebben készülnek, mint eddig.
előző 1234 ... következő