Hírek

Találatok: 1-80 | Összesen: 7152 találat 90 oldalon. előző következő
Beszámoló az Ostrom Táncházról
Hírek 2022. Szeptember 3.
Az Ostromnapi rendezvények nyitányaként a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes adott műsort a város Fő terén. A nagy sikert arató műsor után a táncosok és zenészek aKÖSZHÁZ-ban folytatták. Kalász Máté és barátai egymás után húzták a táncosok által kért rendeket. Aki laikusként szeretett volna egy kicsit jobban megismerkedni táncos anyanyelvünkkel, annak sem kellett csalódnia. Gerlecz Edit és Gerlecz László vezetésével somogyi és vasi táncokat tanulhattak. Hajnalban vidám, mosolygós, dúdólgatós társaságok indultak haza, egyetértve abban, hogy ez „ jó mulatság, férfi munka volt „. A rendezvény támogatója: Csoóri Sándor Alap, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Pályázati azonosító: CSSP-E-TANCHAZ-2019-0156
TÁJÉKOZTATÓ
Programok, események 2021. Január 20.
Az E-on hivatalos gallyazási vállalkozója 2021. 01.21. és 02.15. között gallyazást végez a kommunális hálózatai biztonsági övezetében.
Online a Magyar Kultúra Napján
Programok, események 2021. Január 20.
A Magyar Kultúra Napjáról online formában emlékezik meg a Művelődési Központ. Bakos György előadásában elhangzik az 1823. január 22-én Kölcsey Ferenc által befejezett Himnusz. Ezután Kőszeg Város Fúvószenekara előadásában Liszt: II. magyar rapszódiáját hallgathatjuk meg. Básthy Béla polgármester úr köszöntője után a Kőszegi Vonósok Kárpáti Sándor: Ilonka keringőjét játsszák, majd Révész József igazgató úr – a városi könyvtár és múzeum összevonásából létrejött új intézmény vezetője - mondja az ünnepi beszédet. Végezetül a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes adja elő vasi táncok című koreográfiáját! A műsort szerkesztette és a felvételt készítette Bakos Zoltán. A felvétel a város facebook oldalán lesz megtekinthető 2021. január 22-én.
Hírek 2021. Január 18.
Az önkormányzati adóhatósághoz fizetendő adókat érintő 2021. évtől hatályos változásokról olvashatnak a bővítményben.
„Dallamok az ékszerdobozból” - Vonósnégyes koncert online a Magyar Kultúra Napján
Programok, események 2021. Január 18.
2021. január 22-re, a Magyar Kultúra Napjára tűztük ki a „Dallamok az ékszerdobozból”című, vonósnégyes által bemutatott zenei előadást,
melyet óvodás és általános iskolai alsó tagozatos gyerekeknek ajánlunk.
Ökumenikus imahét 2021. Kőszeg
Programok, események 2021. Január 15.
Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek. (Jn 15, 5-9) . Az idei ökumenikus imahét keretében három alkalom lesz a személyes találkozásra: 2021. január 18. hétfő, Jézus szíve Plébániatemplom. Igét hirdet: Baranyayné Rohn Erzsébet evangélikus lelkész. 2021. január 20. szerda, evangélikus templom. Igét hirdet: Hurgoi Sándor templomigazgató, rk. iskolalelkész. 2021. január 22. péntek, Jézus szíve Plébániatemplom. Igét hirdet: Donatin Tamás református lelkipásztor. Az alkalmak 18 órakor kezdődnek a járványügyi előírások betartásával.
Schöpflin 80 - Zavaros vizeken kormányozva
Programok, események 2021. Január 14.
Schöpflin 80 - Zavaros vizeken kormányozva / Navigating Troubled Waters címmel jelent meg a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének (FTI-iASK) újabb könyve. Az angol nyelvű online könyvbemutatót 2021. január 20-án, szerdán 15.30-kor közvetítik az FTI-IASK FB-oldalán, www.facebook.com/iask.hungary.
FIGYELEM! Állományszabályozó nagyvad vadászat és utak lezárása
Programok, események 2021. Január 12.
TISZTELT TERMÉSZETSZERETŐK! A Szombathelyi Erdészeti Zrt. 2020 január 15-én (péntek) és 16-án (szombat) a vadkárok mérséklése és a vadállomány létszámának elviselhető szinten tartása érdekében állományszabályozó nagyvadvadászatokat tart a Kőszegi - hegységben. A balesetek és a torlódások elkerülése miatt a fent nevezett két napon az erdészet lezárja a hegység útjait és korlátozza a látogatást. A vadászatok az egész hegységet érintik!

Továbbá,a Szombathelyi Erdészeti Zrt. a nagy havazással kialakult útviszonyokra, és a hétvégére várható szélsőségesen hideg időjárásra való tekintettel, a balesetek megelőzése érdekében a 2021. január 16-án, szombaton, illetve 2021. január 17-én, vasárnap a kőszegi, hegyi utakat a gépjármű közforgalom elöl elzárja.

Kérjük megértésüket.

További információk a Szombathelyi Erdészeti Zrt. honlapján olvashatóak: www.szherdeszet.hu/hirek/tarsas-vadaszatok-idopontjai-2.html
Munkára készen!
Hírek 2021. Január 7.
Évindító munkaértekezleteket tartott a Városházán Básthy Béla polgármester és Dr. Zalán Gábor jegyző. Hétfőn a városi intézmény- és cégvezetőkkel, kedden pedig a Városháza osztályvezetőivel egyeztették a legfontosabb feladatokat. A tevékenységek sokfélék, de a cél közös: legjobb képességünk szerint, összehangoltan dolgozni Kőszeg város lakossága szolgálatában!
Művészeti Szemle
Programok, események 2021. Január 7.
A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház 2021-ben is szeretné megrendezni a hagyományos Művészeti Szemle döntőjét a kőszegi és városkörnyéki általános-és középiskolai tanulók részére.
Kőszegi Várszínház 2020.
Programok, események 2021. Január 5.
A 2020-as év különleges helyzetbe hozta a Kőszegi Várszínházat. A pandémiás helyzet miatt már a tavaszi gyermekszínházi bérleteket sem tudtuk megtartani, és csak június 18-án tarthattuk az első színházi előadásunkat. Az első napon amikor nem kellett helyet kihagyni… Az utolsó megvalósított előadásunk pedig a Túlélő volt november 10-én, az utolsó még nyitva tartható napon…
Fejlesztés a könyvtárban
Hírek 2021. Január 5.
Tavasztól megújult udvar, „olvasókert” várja az olvasni vágyókat egy csodálatos, kellemes környezetben. A Chernel Kálmán Városi Könyvtár a zárt ajtók mögött, a kölcsönzésen kívül is aktívan tevékenykedett.
Egy TOP pályázat 4,5 millió Ft-nyi támogatásának köszönhetően megújult a könyvtárudvar. Bővebb információ a honlapjukon olvasható: http://www.koszeg-konyvtar.hu/node/1079
Polgármesteri interjú
Programok, események 2021. Január 5.
A folytatásban Básthy Béla polgármester úr Vas Népében megjelent évértékelő riportját osztjuk meg olvasóinkkal. A sikeres pályázatoknak köszönhetően kivitelezések és átadók kísérték végig a 2020-as évet, az újonnan bejelentett fejlesztések pedig már a Kőszeg 2028 program részei.
Jurisics Vár - Élmény vár
Hírek 2021. Január 5.
A Jurisics Vár animátorai a bezárt intézményben is készülnek 2021-es év kiemelt ünnepeire, amelyek alkalmából kézműves foglalkozásokkal is várják a látogatókat. Kreatív, sokszínű, különleges termékeket készíthetnek el a vendégek, amellyel még tartalmasabbá tehetik a várban töltött időt. Íme, egy kis ízelítő, hogy mit alkothatnak és vihetnek majd haza élményeikkel együtt. Reméljük, minél hamarabb találkozhatunk!
Kőszegen a szokott rendben zajlik a hulladékszállítás
Programok, események 2021. Január 1.
A 2021. év újdonsága lesz, hogy a szolgáltató idén már a zöldhulladékot is elszállítja, melynek pontos rendjéről hamarosan tájékoztatjuk a lakosságot.
A mellékelt képeken az STKH. 2021. évi szelektív hulladék gyűjtési naptára látható.
Rendezvénynaptár 2021.
Programok, események 2020. December 28.
A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház az év végére összeállította a jövő évi rendezvények tervezetét a beérkezett javaslatok és elképzelések alapján. Természetesen további információkat is szívesen várnak a jurisics@koszeg.hu e-mail címre. A tervezetből megtudhatják mikor lesznek a nagyobb városi rendezvények. Sajnos a januári programok jó része várhatóan elmarad, és a későbbi események megvalósulása is nagyban függ a járványhelyzettől.
Programok, események 2020. December 22.
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Kőszeg településen 2020. szeptember 15. és december 31. között hajtja végre a háztartások életkörülményeinek feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvétel harmadik hullámát. 2020. szeptember 15. - november 30. között van lehetőség a kérdőív interneten való kitöltésére, az október 2-tól induló terepmunka során fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel a kijelölt címeket, akik közreműködésével november 30-ig interneten vagy december 31-ig személyes válaszadásra van mód. A válaszadás önkéntes.
Hírek 2020. December 21.
Ugyan a Covid-19 koronavírus már lassan ¾ éve teszi lehetetlenné a közös táncpróbákat, de a hagyományos országos táncversenyek közül jópárat online formában is meghirdettek a szervezők. Ezekre készített a BE-JÓ lányok közül Baranyai Katalin önszorgalommal otthon, a lakásban egy koreográfiát.
Kávészünet Dr. Fejérdy Tamás műemlékvédelmi szakmérnökkel
Hírek 2020. December 18.
Hat milliárd Ft érkezett az egyházi épületek rendbetételére
Az UNESCO Világörökség Bizottság egykori magyar elnöke a felújításokról
Hírek 2020. December 16.
A téli, hideg időjárás beköszöntével az utak nedvessé, csúszóssá válnak, olykor havas, hókásás útviszonyok, csökkent látótávolság, hótorlaszok, elzárt útszakaszok nehezítik a közlekedést. Ilyenkor jelentősen csökken a közlekedés biztonsága. A balesetek elkerülése érdekében a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a következő szabályok betartására hívja fel a lakosság figyelmét:
Hírek 2020. December 16.
Felhívjuk Olvasóink figyelmét, hogy a "Kapualja kölcsönzés" szolgáltatásunk december 23-tól január 4-ig szünetel! Ez időszak alatt kéréseiket nem tudjuk fogadni!

December 22-ig minden dokumentumból dupla mennyiség kölcsönözhető!

Kérjük, ennek ismeretében mielőbb jelezzék igényüket a 360-259 telefonszámon vagy a chernelkonyvtar@gmail.com e-mail címen, hogy december 22-én, kedden 15 óráig minden kérést teljesíthessünk!
Tourinform Iroda nyitvatartás
Hírek 2020. December 15.
Kedves Érdeklődők, Tisztelt lakosság!

A Tourinform iroda nyitva tartása a vírushelyzet miatt ideiglenesen szünetel.
Elérhetőség: Tel.:94/563-120, 20/665-49-77
koszeg@tourinform.hu

Megértésüket köszönjük!
Hírek 2020. December 15.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország Kormánya 484/2020. (XI. 10.) és 569/2020. (XII. 9.) Korm. rendelete értelmében
a Chernel Kálmán Városi Könyvtár 2021. január 11-ig nem látogatható.
A kölcsönzési határidőket meghosszabbítjuk, késedelmi díjat nem fogunk felszámítani. Aktuális információkról és a járványügyi korlátozás idején igénybe vehető szolgáltatásról tájékozódjanak honlapunkon: www.koszeg-konyvtar.hu. Megértésüket köszönjük!

Lajos Tiborné
könyvtárigazgató
Hírek 2020. December 8.
Tisztelt Olvasóink! Ezúton értesítjük Önöket hogy 2020. december 8. és december 11. között a Dózsa György utca, annak felújítási munkálatai miatt, lezárásra került. Megértésüket és türelmüket köszönjük!
Kiss János altábornagy emlékére
Hírek 2020. December 8.
A mai napon van Kiss János altábornagy halálának 76. évfordulója. Kőszeg Város Önkormányzata minden évben megemlékezik a mártírhalált halt katonai vezetőre, aki a kőszegi temetőben nyugszik. Básthy Béla polgármester és a városi intézmények képviselői délelőtt megkoszorúzták sírboltját, emlékező szavakat Révész József múzeumigazgató mondott. Az alábbi életúttal emlékezzünk együtt Kiss János altábornagyra.
Hírek 2020. December 8.
A szőlő fitoplazmás betegsége, az aranyszínű sárgaság Grapevine flavescence dorée (FD)
Programok, események 2020. December 2.
Sajnos idén intézményünk (a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház) a járványhelyzet miatt nem tudta megszervezni a Mindenki Mikulását. Mégsem szerettük volna, hogy a kőszegi gyerekek ajándék nélkül maradjanak. Így az összes óvodásnak a mai napon eljuttattunk egy nagy csomag édességet és narancsot. Az intézmények vezetőit Básthy Béla polgármester köszöntötte. Az átadás a vár udvarán történt, betartva a járványügyi előírásokat. Nagyon köszönjük az ENGIE Magyarország Kft támogatását, és örülünk, hogy a Kft képviselője Prugberger János is részt tudott venni az ajándékok átadásán. Reméljük, és bízunk benne, hogy jövőre a megszokott módon ünnepelhetünk, és együtt várhatjuk a Mikulást!
Programok, események 2020. December 2.
Tisztelt Érdeklődők! A Magyar Televízió kulturális csatornája, az M5 ismét műsorra tűzi a 2000-ben az Írottkő Natúrparkról készült filmjét, melyet 2020. december 3-án 15.55 perckor és december 4-én 11.10 perckor sugároznak. A filmet Szabados Tamás készítette. Jó nosztalgiázást kívánunk!
Képes Könyv - Kőszeg KRAFT
Programok, események 2020. December 2.
Online könyvbemutatóra kerül sor 2020. december 7-én 16.00 órai kezdettel az Európa Házban, mely során bemutatásra kerül Prof. Dr. Miszlivecz Ferenc és Takács Laura KÉPES KÖNYV - Kőszeg Kraft című kötete. A bemutató után a BINDER TRIÓ koncertjére kerül sor. A program az FTI-iASK Facebook oldalán tekinthető meg.
Online Tudomány a kocsmában
Programok, események 2020. December 2.
A vírushelyzet miatt az FTI-iASK által szervezett Tudomány a kocsmában című előadássorozat következő része csak online formában tekinthető meg az intézet facebook oldalán 2020. december 14., 18.00 órai kezdettel. Előadó: Bokányi Péter irodalomtörténész, előadásának címe: Egy kőszegi cőger hétköznapjai – Ottlik Iskola a határon c. regényének tükrében. Későbbiekben az esemény szerkesztett verziója az intézet honlapján lesz megtekinthető.
Hírek 2020. December 2.
Tegnap, 2020. december 1-jén a Jurisics várban megtartott Városi Véradáson 105 fő jelent meg. Köszönjük minden segítőkész embernek, hogy karját nyújtotta ebben a "vérszegény" helyzetben! Büszkék lehetünk rájuk! Hajrá Kőszeg!
Menetrend változás
Hírek 2020. December 1.
Tisztelt Érdeklődők! Mellékletben olvashatják a Volánbusz új menetrendjét!
Hírek 2020. November 30.
A vírushelyzet ellenére az idei évben is elkészült a Jurisics téren a város Adventi Koszorúja, melyet Bakos György készített. 2020. november 29-én, Advent első vasárnapján a hatályos intézkedések betartása mellet Harangozó Vilmos esperes plébános áldotta meg a koszorút és gyújtotta meg rajta az első gyertyát.
Hírek 2020. November 30.
Modern-kortárs táncpedagógus Nívódíjjal tüntette ki Földesiné Németh Csilla táncpedagógus koreográfust, a Dance Jam Tánccsoport alapító vezetőjét kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül a Táncpedagógusok Országos Szövetsége a szervezet 30 éves jubileuma alkalmából. A hírt a szövetség honlapja és Facebook oldala tette közzé november 27-én.
Szeretettel gratulálunk!
Hírek 2020. November 30.
Az idei járvány helyzet miatti különleges adventben, - amikor a találkozási lehetőségek korlátozottak - az evangélikus gyülekezetben rendhagyó módon is szeretnék segíteni az ünnepre való lelki készülést.
A templomkertbe egy adventi imaösvényt készítettek a park fáira táblákat rögzítve, melyeken elhelyezett igék, gondolatok, képek és imádságok segíthetik az egyéni elcsendesedést és az ünnepre való készülést.
A tablók minden ádventi héten új tartalommal telnek majd meg, vagyis érdemes lesz minden héten végigjárni ezen az imaösvényen.
Erdészeti felhívás!
Hírek 2020. November 25.
A Szombathelyi Erdészeti Zrt. Szombathelyi Erdészete a mai napon a Kőszeg 30 B erdőrészletben, az éves erdőgazdálkodási tervében szereplő, az Erdészeti Hatóság által engedélyezett fakitermelésbe kezdett.
A Kőszegi Baráti Kör megemlékező felhívása
Hírek 2020. November 23.
Tisztelt Érdeklődők! Alább olvashatják a Kőszegi Baráti Kör megemlékező felhívását!
Hírek 2020. November 23.
TISZTELT TERMÉSZETSZERETŐK!
A SZOMBATHELYI ERDÉSZETI ZRT., MINT VADÁSZATRA JOGOSULT TÁJÉKOZTATJA AZ ERDŐLÁTOGATÓKAT, HOGY ÜZEMI VADÁSZTERÜLETEIN TÁRSAS VADÁSZATOKAT SZERVEZ.
Kávészünet Koltay Árpáddal
Hírek 2020. November 20.
Tisztelt Olvasóink! Alább olvashatják Kiss János Koltay Árpáddal készült interjúját!
Hírek 2020. November 19.
Miért okozhat egészségügyi problémát a hideg?
Az extrém hideg szempontjából különösen nagy kockázatnak vannak kitéve az idősek, csecsemők, kisgyermekek, tinédzserek, krónikus betegségben szenvedők, fizikálisan vagy mentálisan korlátozottak, szociálisan hátrányos helyzetűek, hajléktalanok, valamint a munkájukat szabad ég alatt végző dolgozók (erdészeti munkások, közútfenntartók, rendőrök, stb.).
Véradás
Programok, események 2020. November 18.
A Jurisics várban december 1-jén 10.00-18.00 óra között véradás lesz. TAJ-kártyát és lakcímkártyát hozzanak magukkal. Aki vért ad, életet ad!
Hírek 2020. November 17.
Kedves Olvasóink!
A járványügyi korlátozások miatt a könyvtár épületébe nem lehet belépni, de az érvényes tagsággal rendelkező olvasóinknak lehetőséget biztosítunk előre igényelt könyvek, folyóiratok, hangoskönyvek, zenei CD-k, DVD-k, diafilmek kölcsönzésére.
Hirdetmény - Rendezési terv
Hírek 2020. November 16.
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.18.) Korm. rendelet 32 §.-ban meghatározottak alapján a Kőszeg Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 33/2014.(X.3.) önkormányzati rendeletének módosítását tervezi.
KŐSZEG VÉDEKEZIK – DE MŰKÖDIK!
Programok, események 2020. November 13.
Kedves Kőszegi Polgárok! Az alábbiakban összefoglaló tájékoztató anyagot olvashatnak a városi intézmények működéséről a rendkívüli járványügyi rendelkezések idején. Alapszabály, hogy a városi intézmények teljes területén kötelező a maszkviselés, illetve az előírt távolságtartás.
A személyes ügyfélfogadás szünetel!
Programok, események 2020. November 13.
HIVATALOS KÖZLEMÉNY: Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Magyarország Kormánya a 478/2020. (XI.3.) rendeletében veszélyhelyzetet hirdetett ki. ERRE VALÓ TEKINTETTEL A KŐSZEGI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALBAN, VALAMINT A VELEMI KIRENDELTSÉGEN A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS 2020. NOVEMBER 9. NAPJÁTÓL HATÁROZATLAN IDEIG SZÜNETEL!
koszegibor.hu
Hírek 2020. November 12.
Riportfilm készült a kőszegi borászatokról. Kőszeg jelentősebb borászai meséltek el egy-egy rövid történetet, hogy miért is lettek borászok? Mi motiválja őket a mindennapokban. A videóban 10 pincészet mutatkozik be. https://youtu.be/7Vw0wlgrklg Gratulálunk az ötletadónak és a megvalósítóknak. További információk: koszegibor.hu
Programok, események 2020. November 11.
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Magyarország kormánya 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete értelmében a Chernel Kálmán Városi Könyvtár 2020. december 11-ig szünetelteti személyesen igénybe vehető szolgáltatásait. A kölcsönzési határidőket meghosszabbítjuk, késedelmi díjat nem fogunk felszámítani. Aktuális információkért kövessenek minket az Interneten: www.koszeg-konyvtar.hu. Megértésüket köszönjük! Lajos Tiborné könyvtárigazgató.
Lakossági tájékoztató
Hírek 2020. November 11.
A bővítményben olvasható Kőszeg Város Polgármestere tájékoztatója a városban szükséges maszkhordási szabályokról és a kutyafuttatók használatáról.
Tourinform - személyes ügyfélfogadás szünetel
Hírek 2020. November 11.
A járványhelyzet miatt a Kőszegi Tourinform Iroda a személyes ügyfélfogadást szünetelteti. Telefonon és e-mailben rendelkezésre állnak. Köszönik megértésüket!
Hírek 2020. November 9.
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.18.) Korm. rendelet 32 §.-ban meghatározottak alapján a Kőszeg Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 33/2014.(X.3.) önkormányzati rendeletének módosítását tervezi.
Hírek 2020. November 9.
Szünetel a vízszolgáltatás két utcában Kőszegen
A Vasivíz Zrt. értesíti a Tisztelt Felhasználókat, hogy vízhálózat meghibásodás miatt szünetel a vízszolgáltatás Kőszegen az Erdő és a Sziget utcákban. Munkatársaik mindent megtesznek a hiba mielőbbi elhárítása érdekében.
A hiba kijavítását követően a víz elszíneződése várható, ami az egészségre ártalmatlan és gyenge folyatással megszűnik.
Kérjük szíves megértésüket és türelmüket!
TérZene koncert
Programok, események 2020. November 9.
A TERVEZETT KONCERT ELMARAD!!! 2020. november 14-én, szombaton, 11.00 órakor a Jurisics várban ad koncertet a Szeged Trombone Ensemble.
Szentségimádás
Programok, események 2020. November 9.
2020. november 21-én, szombaton, 16.30 órakor a Jézus Szíve Plébániatemplomban lesz szentségimádás az emberiség testi-lelki gyógyulásáért.
Hírek 2020. November 9.
A 2. sz felnőtt háziorvosi körzethez (dr. Pusztai) tartozó betegek 2020. november 10-től a pusztairecept@gmail.com email címen is tudnak receptet íratni. Az elküldött e-mailben szerepelnie kell: név, taj szám és az igényelt gyógyszer. A levél beérkezés után 3 nappal lehet a gyógyszert kiváltani. A telefonvonalak leterheltsége miatt kérik a betegeiket, hogy ezt a receptrendelési utat válasszák. Ebben a formában csak receptrendelést fogadnak el!
Programok, események 2020. November 8.
A 2020. november 10-i Túlélő előadásra az összes jegy elkelt.
Hírek 2020. November 4.
Tisztelt Kőszegi Polgárok!
A járványügyi helyzet élesedése miatt polgármesteri hatáskörben döntöttem a november 6-i Királyi Városnap alkalmából megrendezendő Ünnepi Közgyűlés és Kitüntetési Ünnepség elhalasztásáról. A városi kitüntetések és „Jó tanuló, jó sportoló” oklevelek átadására terveink szerint akkor kerül sor, amikor már ismét méltó módon lesz lehetőségünk nagyobb résztvevői létszámú rendezvények megszervezésére.
Köszönöm szépen az érintettek megértését és türelmét!
Tisztelettel:
Básthy Béla
polgármester
Ökölvívó Magyar Bajnokság
Hírek 2020. November 4.
Szép Fitt-Boxos eredmények születtek a “Papp László” Felnőtt Magyar Bajnokságon!
Sikerek az Ökölvívó Magyar Bajnokságon
Sport 2020. November 3.
A “Papp László” Felnőtt Ökölvívó Magyar Bajnokságon a döntők napján 4 Fitt-Boxos ökölvívónak szurkolhattunk.
TérZene koncert
Programok, események 2020. November 2.
2020. november 7-én, szombaton, 11.00 órakor a Jurisics Vár külső udvarán (rossz idő esetén a büfé térben) Horváth István tenor, harmonika és Kriszta Kinga szoprán ad műsort a Filharmónia sorozatának keretében.
Birkózó sikerek
Hírek 2020. November 2.
A Kőszeg SE birkózó fiataljai október 24-én Győrben voltak versenyen. A mérleg 3 arany, 3 ezüst, 2 bronz. Mindenki kőszegi induló dobogóra állhatott.
Bűnmegelőzási tanácsok a kegyeleti napokra
Hírek 2020. Október 30.
Tisztelt Olvasóink! Az alábbiakban olvashatják a Kőszegi rendőrkapitányság bűnmegelőzési felhívását a hétvégi kegyeleti napokra!
Túlélő
Programok, események 2020. Október 29.
A kőszegi származású színművész Varga Ádám a címszereplője és rendezője e megrázó, csak 18 éven felülieknek ajánlott monodrámának. Az előadás 2020. november 10-én, kedden, 19.00 órakor lesz a Jurisics vár lovagtermében.
Forgalmi rend változás a Temető utcában
Hírek 2020. Október 28.
Mindenszentek hétvégéjén megnövekedett forgalomra számítunk a temető környékén, ezért október 30-án, 31-én és november 1-jén (péntek-szombat-vasárnap) rendkívüli forgalmi rend lép érvénybe a Temető utcában!
Királyi Városnap - elmarad
Programok, események 2020. Október 27.
Kőszeg Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a Királyi Városnap rendezvényeire 2020. november 6-án.
Életút és Örökség
Programok, események 2020. Október 27.
A fenti címmel nyílik egy Habsburg Ottó emlékkiállítás 2020. november 5-én, csütörtökön, 17.00 órakor a Jurisics várban. A kiállítást megnyitja Prőhle Gergely a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója. A kiállítás az év végéig látogatható.
TérZene koncert
Programok, események 2020. Október 26.
2020. OKTÓBER 31. (szombat) 11.00 órakor a Jurisics vár külső udvarán,
vagy a büfé térben a SETUP ÜTŐEGYÜTTES ad koncertet.
Hírek 2020. Október 26.
2020. november 1-jén, vasárnap, a Jurisics vár kiállítóterei zárva tartanak. Az udvari programok és a bolt nyitva tartása zavartalan.
Halloween hétvége
Programok, események 2020. Október 24.
2020. október 31-én folytatódik a Jurisics Vár külső udvarán a program tökfaragással, reneszánsz zenével, sült gesztenyével, forralt borral és helyi kézművesekkel 10.00 és 20.00 óra között.
Sikeresen zárta a Fitt-Box a Junior és Ifjúsági Magyar Bajnokságot!
Hírek 2020. Október 24.
2020. október 19.-től 22-ig került megrendezésre a Junior és Ifjúsági Magyar Bajnokság, amelynek az idei évben Debrecen adott otthont. Az Egyesület versenyzői közül négyen indultak útnak az ország másik felére annak érdekében, hogy korosztályos magyar bajnoki címet szerezzenek.
Vera
Programok, események 2020. Október 22.
2020. október 28-án, szerdán, 19.00 órakor a Kőszegi Várszínház nyári ősbemutatója újra megtekinthető. Grecsó Krisztián művét Grisnik Petra alkalmazta színpadra és adja is elő.
Kedves Érdeklődők!
Hírek 2020. Október 20.
Október 16-tól átépítés miatt, átmenetileg a Táblaház utca 1. szám alatt, a Várkapuval szemben, az egykori Pont Bolt helyén fogadja a KŐSZEGI TOURINFORM a vendégeket.
JURISICH SIKER
Hírek 2020. Október 20.
Megjelent az első 100 legjobb középiskola lajstroma. Örömmel írjuk, hogy a két kiváló szombathelyi gimnázium után harmadik Vas megyei iskolaként, a 73. helyen szerepel a Jurisich Miklós Gimnázium! A két tanítási nyelvű iskolák sorában pedig a kiemelkedő, országos második az intézmény! Gratulálunk!
TérZene koncert
Programok, események 2020. Október 20.
A Jurisics vár külső udvarán, vagy a büfé térben lép fel 2020. OKTÓBER 31-én, szombaton, 11.00 órakor a SETUP ÜTŐEGYÜTTES.
Őrvidék - Várvidék túrák
Programok, események 2020. Október 19.
A túrákat 6. alkalommal rendezi meg a Sakura Egyesület október 23-án és 24-én. A túrán négy távból választhatnak az indulók: 10 és 20 kilométer a családi és kevesebb gyakorlattal rendelkezőknek, illetve 60 és 100km a tapasztalt túrázóknak.
Hírek 2020. Október 19.
Bertók Sándor főépítész, 2020. október 21-én (szerdán) a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatalban tartandó ügyfélfogadása – más hivatali elfoglaltsága miatt - elmarad.
KŐSZEGI GESZTENYE NAPOK
Programok, események 2020. Október 19.
2020. október 23. és 25. között is folytatódik a Jurisics Vár külső udvarán a program sült gesztenyével, élőzenével, forralt borral és helyi kézművesekkel naponta 10.00 és 20.00 óra között.
Programok, események 2020. Október 19.
Gelencsér Attila az 1. sz. vk. önkormányzati képviselője 2020. október 21-én (szerdán) 15.30 és 16.30 óra között tart fogadóórát, Fekete-Pataki Edit az 5. sz. vk. önkormányzati képviselője 2020. október 21-én (szerdán) 16.30 és 18.00 óra között tart fogadóórát, Táncsics Péter önkormányzati képviselő 2020. október 22-én (csütörtökön) 8.00 és 9.00 óra között tart fogadóórát a Városháza tanácskozó termében. A képviselők szeretettel várják a választópolgárokat a fogadóórákra.
2020. évi lomtalanítás Kőszegen
Hírek 2020. Október 18.
Az STKH Kft. az idei évben is valamennyi szerződött lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását, október 30-től november 21-ig. Az elszállításra kerülő lomhulladék kizárólag lakossági eredetű lehet!
Hírek 2020. Október 18.
A 21/2016.(VI.9.) BM sz. rendelet 4. §-a (1) bek. valamint a 10.§. (8) bekezdése alapján tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Vas Megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Kft. kéményseprő-ipari szolgáltatási feladatait Kőszegen 2020. OKTÓBER hónapban megkezdik.
Emlékhely átadó
Programok, események 2020. Október 18.
A GesztenyeKék Természetbarát Egyesület, valamint Kőszeg Város Önkormányzata szeretettel meghívja a lakosságot a megújult Királyvölgyi Óriás Gesztenyefa emlékhely átadó ünnepségére 2020. október 21-én (szerda) 17.00 órakor.
előző 1234 ... következő