2021 Európai Triatlon Junior Kupa, Caorle (IT)

2021. május 15-16. között rendezték a verseny a gyönyörű olasz tengerparti városban. Hóbor Zalán bejutott az „A” döntőbe, ahol 23.lett első Junior Európa Kupa versenyén még ifjúsági korosztályos versenyzőként.

2021 Európai Triatlon Junior Kupa, Caorle (IT)
2021. május 15-16.
Hóbor Zalán bejutott az „A” döntőbe, ahol 23.lett első Junior Európa Kupa versenyén még ifjúsági korosztályos versenyzőként.
A múlt hétvégén az idei év első triatlon versenyén vettünk részt az olaszországi Caorléban, ahol sok triatlonos indult a több, mint egy éves nemzetközi verseny szünet után. Az indulás több teszt elvégzéséhez, nyilatkozatok leadásához, engedélyek megszerzéséhez volt kötve.
A szombati napon a junior előfutamokat és felnőtt sprint futamokat rendezték. Egyesületünket ezen a versenyen Hóbor Zalán képviselte, így a fiúk futamaiban voltunk érdekelve.
A 110 versenyzőt 4 előfutamba osztották, ahonnan futamonként az 1-7. versenyző helyezés alapján, valamint idő a lapján a be nem jutottak közül 2 legjobb időt teljesítő jutott a 30-as „A” döntőbe, míg az őket követő következő 30 versenyző idő alapján a „B” döntőbe.
Zalán a második előfutamba került beosztásra. Nagyon jó úszás után (első tengeri és első neoprénes versenye volt – a 17 fokos Adriában) a 2. helyen jött ki a vízből. A depóból a 3-4. helyen ment ki. A kerékpározás során ketten megszöktek a mezőnytől, Zalán az őket követő 14 fős bollyal szállt le a kerékpárról. A futás során is jól teljesített, így az előfutamában a 3. helyet szerezte meg, így „A” döntőbe jutott. (A magyarokat 6 ifi-junior fiú képviselte a versenyen, közülük hárman „A”, ketten „B” döntőbe jutottak.)
A vasárnapi versenyen sajnos az úszás nem sikerült olyan jól, mint az előző napon, így kerékpárra a 3. bollyal tudott kimenni. A kerékpározás végére két nagy sor (14-15 fő) és egy lemaradó versenyzőre oszlott a mezőny, Zalán a 2. sorral ért a depóba. A futáson végig kiélezett verseny volt, ahol végül a 23. helyet szerezte meg.
Ezzel a teljesítményével és az elmúlt szűk egy évben elért eredményekkel Zalán bekerült a jövő hónapban Kitzbühelben megrendezésre kerülő Junior Európa Bajnokságon részt vevő válogatottba.
eredmények:
https://triathlon.org/results/result/2021_europe_triathlon_junior_cup_caorle

Kőszeg, 2021. május 20.

Hóbor Péter