2021 Triatlon Európa Bajnokság Kitzbühel (AUT)

2021. június 18-20-én rendezték a versenyt. Hóbor Zalán bejutott az „A” döntőbe, ahol legjobb magyar fiúként a 18. lett első Junior Európa Bajnokságán még ifjúsági korosztályos versenyzőként.

Az egyéni eredményével bekerült a másnap induló magyar váltó csapatba is. A vasárnapi Mix-váltó Európa Bajnokságon a magyar csapattal 5. helyezést ért.
A hétvégén került megrendezésre az idei Triatlon Európa Bajnokság, ahol Hóbor Zalán a Kőszegi Triatlon és Úszó Klubból elsőként szerepelt a magyar válogatott színeiben világversenyen. Zalán még ifjúsági korosztályos versenyzőként vívta ki a részvételi jogot a junior korcsoportban való indulásra.
Pénteken a 90 versenyző 3 előfutamba beosztva indult a másnapi döntőbe kerülésért. Zalán az első előfutamba került beosztásra, ahol az öt nevezett magyar versenyzőből hárman rajtoltak. Az előzetes eredmények alapján talán a legnehezebbnek ítélt futamba kerültek (végül az időeredmények is ezt igazolták). Versenyzőnk jó úszás után az első bolyban tudott kerékpárra szállni, a két másik magyar versenyzővel együtt. Végül a futást már 14- en kezdhették meg együtt. Zalán a célba a 6., „A” döntőt jelentő helyen ért be (A 30-as döntőbe minden futamból 9-en plusz az őket követő legjobb 3 idővel rendelkező versenyző jutott).
A szombati „A” döntőbe végül 3 magyar versenyzőnek szurkolhattunk (a másik 2 magyar versenyző a „B” döntőbe jutott). Mindhárom magyar fiú a mezőny első felében ért partot az úszás után. Végül egy nagy 28 fős boly alakult ki kerékpárra két lemaradóval. A kerékpározás utolsó körében egy kisebb bukás borzolta a kedélyeket, de szerencsére nem voltunk érintve benne. A futást a fiúk a nagy sor vége felé kezdték meg. A versenyzők kis különbségekkel érkeztek célba. Zalán a 18. helyen, legjobb magyar junior fiúként fejezte be első Európa Bajnokságát!
Ezzel az eredménnyel bekerült a magyar csapatba a másnapi Mix-váltó Európa Bajnokságra (2 fiú – 2 lány alkotta a csapatot, egymást váltva mindenki egy rövidített triatlon távot csinált meg (250m úszás – 6km kerékpár – 1,5 km futás). A magyar váltó egyenletes teljesítménnyel az 5. helyezést érte el (22 ország váltója közül).
eredmények:
https://triathlon.org/results/result/2021_europe_triathlon_championships_kitzbuehel/494282
https://triathlon.org/results/result/2021_europe_triathlon_championships_kitzbuehel/496155
https://triathlon.org/results/result/2021_europe_triathlon_championships_kitzbuehel/453950

Kőszeg, 2021. június 22.