6. Kőszeg Duatlon – TriKids Cup

2016. augusztus 27.

Az idei évben első alkalommal a Kőszegi-hegységben rendezték meg a 6. duatlon versenyt, ami most is a TriKids Cup sorozat egyik állomása volt. A versenyen végül a tavalyihoz hasonlóan közel 100 induló volt.

6. Kőszeg Duatlon – TriKids Cup
2016. augusztus 27.

Az idei évben első alkalommal a Kőszegi-hegységben rendezhettük meg a 6. duatlon versenyünket, ami most is a TriKids Cup sorozat egyik állomása volt. A versenyen végül a tavalyihoz hasonlóan közel 100 indulónk volt. Az augusztusi rendezés inkább a hazai versenyzők távollétét jelentette (többen még különböző táborokban vesznek részt). Az osztrák versenyzők viszont egyre nagyobb létszámmal és egyre messzebbről is ellátogatnak hozzánk.
A versenyközpont a sífelvonó felső végénél lévő síháznál, útkereszteződésnél volt. A futás a hétforrás felé vezető aszfaltozott úton, míg a kerékpározás a tavaly felújított, Szent Vid felé vezető szintúton zajlott. Azt, hogy ebben a környezetben és ilyen színvonalon rendezhettük a versenyt a Szombathelyi Erdészeti Zrt. és többek között a Vasivíz Zrt. hathatós támogatásának köszönhetjük. A pálya kijelölését pénteken söpréssel, lapátolással egy nagy létszámú szülői csapat készítette elő.
A verseny gyönyörű időben zajlott, a gyerekeknél szerencsére baleset nélkül. A felnőtteknél Gódor Béla esése borzolta a kedélyeket, bár még visszaült a kerékpárra és befutott a célba, utána a mentősök ellátták a sebeit, majd bement a kórházba röntgenre, varrásra – mielőbbi gyógyulást, versenyzést kívánunk Neki! Klubunkból Stumpf Anna és Schwahofer Balázs megnyerte a futamát, míg Pillisz Réka, Spanraft Liza, Molnár Gábor és Szőke Dávid második helyezést szerzett, a dobogó harmadik fokára Pongrácz Marcell, Palatkás Anna, és Hóbor Eszter állhattak fel.
A verseny résztvevőivel, nézőivel beszélgetve megerősödött bennem a gondolat, hogy jövőre is itt rendezzük a versenyünket, ha lehet. Az út zárását, biztosítását nagyságrenddel kevesebb segítő, sokkal hatékonyabban el tudja látni. A fenti lakosok, kirándulók megértően, kevés mozgással vették tudomásul az útlezárásokat (köszönet érte).
Köszönöm a klubunk tagjainak aktív, sokrétű közreműködését!
eredmények, képek:
http://my5.raceresult.com/59012/results?lang=en#
www.koszegitriatlon.hu

Kőszeg, 2016.08.28.