A Dance Jam Európa Bajnokságon járt Brassóban

Ismét sikeres szezont zárt a kőszegi Dance Jam tánccsoport. A Magyar Látványtáncok Szövetsége által rendezett versenyeken kiérdemelték a kijutást az Európa Bajnokságra. A verseny házigazdája idén a Kárpátok ölelte gyönyörű, ám annál távolibb erdélyi város, Brassó volt.

Már csak a lehetőségeket kellett megteremteni, hogy a kőszegi lányok valóban ott lehessenek ezen a fontos megmérettetésen. Szerencsére Polgármester úr és az alapítvány a csapat segítségére sietett, a szülők pedig vállalták a rájuk eső költségeket. A csapat hosszú előkészítő munka és szervezés után június 29-én kerekedett fel, hogy tizenöt órai buszozás után megérkezzen a Brassó-közeli Predialba, a szállásra. Az utazásban megfáradt táncosok a finom vacsora után hamar álomra hajtották fejüket, hiszen másnap komoly próbatétel várt rájuk.
A szombat a versenyzésről szólt. A kőszegiek több kategóriában is érintettek voltak. Az éppen nem szereplő gyerekek és az őket kísérő szülők a lelátón izgulva szurkolták végig társaik versenyzését. Hála az év során befektetett rengeteg munkának nagyon szép eredmények születtek: Hanák Rebeka szólójával Európa bajnoki címet szerzett, két második, két harmadik helyezést és két hatodik helyet szereztek. A kőszegi táncoslányok az eredményhirdetésen büszkén lengethették a magyar zászlót.
Ha már ilyen messzire elutaztak, nem térhettek haza anélkül, hogy a vidéket be ne járják. Három napot szántak Brassó és környékének feltérképezésére. Szinte alig tudtak választani a sok-sok látnivaló közül! Jártak a hétfalui néprajzi múzeumban, a prázsmári erődtemplomban, a törcsvári Drakula-kastélyban. A sinaiai Peles és Pelisor kastélyok, a brassói Cérna utca, az Óváros és a Fekete-templom, a Cenk-hegyi libegő mind-mind különböző, de mély benyomást tettek a gyerekekre és a szülőkre is. És persze nem lehet elfeledkezni a leírhatatlan természeti környezetről sem!
Fontos célja volt a programoknak a közösségépítés is. Az öt nap során a lányok jobban megismerték egymást, nőtt a csapatösszetartás, amire a következő évadban az új koreográfiákat építeni lehet. A közös élmények még jobban összekovácsolták a Dance Jam nagy családját. Földesiné Németh Csilla edző nagyon büszke a lányaira, és úgy érzi, hogy ez az öt nap mindannyiuk számára jutalom volt az év során befektetett rengeteg munkáért, lemondásért. Köszönet mindenkinek, akik ezt lehetővé tették! A nyári pihenő után pedig augusztusban tánctáborral kezdődik az új szezon, amikor a táncosok új lendülettel vághatnak neki a munkának. Hajrá Dance Jam!